S&P 500 ^GSPC
5,069.82
-0.16%
Alphabet GOOG
$137.43
-1.91%
Nvidia NVDA
$776.63
-1.32%
Tesla TSLA
$202.04
+1.16%
Apple AAPL
$181.42
-0.66%
Meta META
$484.02
-0.62%
Amazon AMZN
$173.16
-0.22%
Microsoft MSFT
$407.72
+0.06%

De ce se așteaptă cea mai puternică instituție financiară de pe planetă la un nou declin de 15% al pieței?

Mihai Dragavei
6. 5. 2023
4 min read

Marile bănci pot fi considerate unele dintre cele mai puternice instituții de pe planetă, influențând fără exagerare afacerile mondiale și viețile a milioane de oameni. Iar opiniile lor au o greutate enormă. Cea mai mare dintre ele vine acum cu un avertisment că va avea loc o scădere dramatică a pieței și un nou minim.

Luna trecută, indicele S&P 500 a oscilat în cea mai mare parte în jurul valorii de 4.100 de puncte, fără a se înregistra o ruptură semnificativă în niciuna dintre direcții. Dar strategul-șef al J.P. Morgan $JPM+0.5%, Jason Hunter, crede că urmează o schimbare. Și nu într-o direcție pozitivă.

Indicele S&P 500 s-a mișcat într-un interval destul de modest

"Ne așteptăm în continuare la o vânzare din această zonă pentru a retesta suportul pe termen mediu la minimul din decembrie de 3764 și ne așteptăm la o eventuală retragere la nivelurile cheie de lângă 3500 până la începutul verii", a declarat recent Hunter.

"Credem că acest lucru va stabili în cele din urmă un minim al ciclului, mai ales dacă această performanță slabă este însoțită de o accentuare impulsivă a curbei randamentelor. Până la apariția unei astfel de configurații, recomandăm să rămânem pesimiști și să rămânem în defensivă."

https://www.youtube.com/watch?v=gwE5x_cb4Rs

Creșterile de rate au avut un impact mare.

Ratele sunt de departe cele mai ridicate din ultimii 10 ani. Sursa:

În estimarea sa din decembrie, FOMC a văzut rata finală la 5,1%. Evaluarea actuală a pieței se deplasează acum mai sus, în intervalul 5,5-6%, în urma comentariilor lui Powell. După cum am văzut.

"Credem că o depășire a zonei de inflexiune 3900 ar putea duce la o presiune de vânzare accelerată, deoarece această zonă a acționat ca suport pentru indice din mai 2022. De asemenea, coincide în prezent cu mai multe niveluri de declanșare pentru strategiile de urmărire a tendințelor. Vedem zona 3760 - 3764 ca o țintă inițială de spargere", au scris strategii tehnici de la JPMorgan.

Este JPMorgan cea mai puternică instituție financiară?

JPMorgan Chase este una dintre cele mai mari și mai puternice instituții bancare și financiare din lume. A fost înființată în anul 2000 prin fuziunea dintre J.P. Morgan & Co. și Chemical Bank Corporation. Istoria J.P. Morgan & Co. datează din 1900, când a fost fondată de legendarul finanțist J.P. Morgan.

JPMorgan este, fără îndoială, una dintre cele mai puternice instituții financiare de pe planetă. Aceasta își are sediul în magnificul zgârie-nori One Chase Manhattan Plaza din New York City. În afară de New York, operează în peste 100 de țări, având aproximativ 250.000 de angajați și deservind zeci de milioane de clienți. JPMorgan are active gestionate în valoare de aproape 2.500 de miliarde de dolari și vânzări anuale de peste 115 miliarde de dolari.

JPMorgan este cel mai mare furnizor de servicii bancare din SUA și conduce o gamă largă de servicii financiare, inclusiv servicii bancare, plăți, tranzacționare, investiții, credite ipotecare, servicii bancare de consum și comerciale. Este, de asemenea, lider mondial în domeniul gestionării activelor, al serviciilor bancare private și al serviciilor bancare de investiții. Principalele sale divizii includ Chase Bank, JPMorgan Investment Bank, JPMorgan Private Bank și Chase Card Services.

JPMorgan este un simbol admirat al industriei financiare și un partener strategic pentru guverne, corporații, instituții și clienți privați din întreaga lume. În timpul crizei financiare din 2008, a primit un ajutor masiv din partea guvernului american, ceea ce a făcut-o una dintre cele mai stabile și profitabile bănci mari.

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.