S&P 500 ^GSPC
5,022.21
-0.58%
Nvidia NVDA
$840.35
-3.87%
Meta META
$494.17
-1.12%
Amazon AMZN
$181.28
-1.11%
Tesla TSLA
$155.45
-1.06%
Apple AAPL
$168.00
-0.81%
Microsoft MSFT
$411.84
-0.66%
Alphabet GOOG
$156.88
+0.56%

Podle analytiků jsou tyto 2 rozdílné akcie velmi podhodnocené

Martin Bartkovský
11. 5. 2023
8 min read

Na burze panuje jedno pořekadlo "Sell in May, go away". Ale co takhle toto pořekadlo využít ve svůj prospěch, a v případném propadu nakoupit například tyto 2 akcie, které jsou podle analytiků podhodnocené?

Doporučení Bank of America

Technický stratég Bank of America Stephen Suttmeier nedávno předpověděl, že akciový trh by mohl v létě vzrůst až o 5%, což představuje investiční příležitost pro akcionáře. Analytik Stephen Suttmeier doporučuje využít květnový pokles k nákupu akcií. Podle dalších analytiků jsou tyto 2 akcie hodnocené jako silné nákupy. Pojďme se tedy podívat o jaké akcie jde?

ModivCare Inc. $MODV-4.9% 

MODV
$20.76 -$1.08 -4.95%
1 Day
-0.05%
5 Days
+7.46%
1 Month
-23.21%
6 Months
+13.13%
YTD
-29.97%
1 Year
-66.76%
5 Years
-50.85%
Max.
+125.36%

ModivCare Inc., dříve známá jako Providence Service Corporation, je společnost v oblasti zdravotnictví, která poskytuje řešení pro správu a koordinaci péče o pacienty. Společnost se zaměřuje na snižování nákladů na zdravotní péči a zlepšování zdravotních výsledků prostřednictvím efektivní koordinace péče a technologicky podporovaných řešení.

  • Non-emergentní lékařská doprava (NEMT): Poskytování spolehlivé a cenově dostupné dopravy pro pacienty, kteří potřebují cestovat na lékařská ošetření, ale nevyžadují sanitku.
  • Osobní péče a domácí péče: Nabídka služeb péče pro seniory a osoby se zdravotním postižením, které potřebují podporu v každodenním životě, jako je osobní hygiena, stravování, čištění a mobilita.
  • Koordinace péče: Pomoc pacientům se složitými potřebami péče při navigaci v systému zdravotní péče a zajištění, že dostávají správnou péči ve správném čase a na správném místě.

Výhody a nevýhody společnosti:

Výhody:

  • Snížení nákladů na zdravotní péči prostřednictvím efektivní koordinace a technologicky podporovaných řešení.
  • Zlepšení kvality péče a zdravotních výsledků pro pacienty.
  • Expanze do nových trhů a zvýšení poptávky po jejich službách díky stárnutí populace a rostoucí potřebě domácí péče.

Nevýhody:

  • Silná konkurence v oblasti zdravotní péče a sociálních služeb.
  • Potenciální regulatorní změny a reformy zdravotní péče, které mohou ovlivnit tržní prostředí a náklady na služby.

V posledním finančním výkazu společnost zaznamenala tržby ve výši 653,9 milionu dolarů, což představuje meziroční nárůst o 13 %. Tento růst je důsledkem expanze společnosti na nové trhy, zvýšení poptávky po jejích službách a inovativních řešeních. Zvýšený zájem o jejich produkty a služby signalizuje značný potenciál pro další růst a posiluje důvěru investorů v ModivCare jako silnou nákupní příležitost.

Tyto výsledky nadchly analytika Jefferies Briana Tanquiluta.

Pokyny MODV se pro fiskální rok 23 zdají konzervativní, což by mělo vést k pozitivním překvapením v oblasti zisku, což by se v kombinaci se zlepšujícím se FCF a výhledem zrychlení růstu pro 24. aby akcie vzrostly… Při pohledu do budoucna očekávejte, že získání kontraktů v NEMT (nepohotovostní lékařská přeprava) bude řídit zrychlení růstu EBITDA od roku 24.

Spolu s tímto komentářem stanovil Tanquilut cílovou cenu ve výši 150$. Kromě něj se na tuto akcii v poslední době dívali další 4 analytici, kteří se shodli na průměrné cílové ceně ve výši 153$.

GitLab Inc. $GTLB-0.6% 

GTLB
$53.51 -$0.35 -0.65%
1 Day
+0.01%
5 Days
-14.16%
1 Month
-15.57%
6 Months
+18.25%
YTD
+2.3%
1 Year
+23.23%
5 Years
-40.88%
Max.
-40.88%

GitLab Inc. je technologická společnost, která nabízí open-source platformu pro vývoj, zabezpečení a provoz aplikací (DevSecOps). Tato platforma umožňuje vývojářům snadno spravovat kód, testovat a nasazovat aplikace, zatímco zabezpečovací týmy mohou sledovat a řešit bezpečnostní rizika. Společnost je známa pro svou inovativní a uživatelsky přívětivou platformu, která umožňuje týmům rychleji a efektivněji spolupracovat na vývoji softwaru.

Hlavní produkty a služby společnosti zahrnují:

  • GitLab Platform: Komplexní open-source platforma pro DevSecOps, která zahrnuje nástroje pro správu verzí kódu, sledování změn, automatické testování, nasazení, monitorování a zabezpečení aplikací.
  • GitLab CI/CD: Nástroj pro kontinuální integraci a kontinuální dodání (CI/CD), který automatizuje proces vývoje, testování a nasazení softwaru, což urychluje vývoj a zlepšuje kvalitu kódu.
  • GitLab Security: Sada nástrojů a funkcí pro zajištění bezpečnosti aplikací během celého životního cyklu vývoje, včetně automatického skenování zranitelností, detekce útoků a řízení bezpečnostních politik.

Kromě toho GitLab oznámil nové funkce řízené umělou inteligencí, které pomohou vývojářům lépe identifikovat a řešit potenciální problémy v kódu. Společnost také oznámila plány na rozšíření těchto funkcí, což by mohlo vést k dalšímu zlepšení jejich platformy a posílení jejich konkurenční pozice. Tyto nové funkce a plány na expanzi naznačují, že GitLab je dobře připraven na udržení svého růstu v budoucnu.

Výhody a nevýhody společnosti:

Výhody:

  • Open-source přístup umožňuje snadnou integraci s existujícími nástroji a technologiemi a poskytuje vývojářům flexibilitu při výběru nejlepších řešení pro jejich potřeby.
  • Ucelená platforma pro DevSecOps zvyšuje efektivitu týmů, snižuje náklady na vývoj a zlepšuje kvalitu a bezpečnost aplikací.
  • Inovativní funkce řízené umělou inteligencí pomáhají vývojářům rychleji identifikovat a řešit potenciální problémy v kódu a zlepšují celkovou produktivitu.

Nevýhody:

  • Silná konkurence v oblasti DevSecOps, včetně velkých hráčů jako GitHub (Microsoft), Atlassian a jiných.
  • Závislost na open-source komunitě může mít vliv na tempo inovací a kvalitu některých funkcí platformy.
  • Potenciální problémy s bezpečností a ochranou soukromí spojené s ukládáním a zpracováním citlivých dat vývojářů a jejich zákazníků.

GitLab nedávno zveřejnil finanční výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý fiskální rok 2023, kde překonal prognózu tržeb i zisku. Horní linie dosáhla 122,9 milionu USD, což je 3,3 milionu USD nad očekáváním a meziroční nárůst o působivých 58 %. Non-GAAP zisk ve výši 3 centů na akcii znamenal třetí čtvrtletí v řadě zmírňujících se ztrát a překonal prognózu analytiků o 11 centů. Tento výsledek je důkazem silného tržního postavení společnosti a její schopnosti růst a generovat zisk i v konkurenčním prostředí.

Přes veškeré čísla se analytik Joel Fishbein domnívá, že se jedná o skvělou příležitost.

Začátkem roku 2023 se GTLB rozvinulo do příběhu s mnoha významnými pohyblivými částmi, které vedly k volatilitě akcií. Investoři pokračují ve zkoumání konkurenčního prostředí pro svou nabídku platformy DevOps a potenciální změny, které představuje zavedení velkých jazykových modelů a AI v širším měřítku. Věříme, že stejně jako v případě mnoha nových technologií jsou dopady AI v blízké budoucnosti přeceňovány, a myslíme si, že investice, které GitLab investuje do svých vlastních schopností AI, které budou v dlouhodobém horizontu narůstat do přijetí platformy.

Spolu s tímto komentářem stanovil Fishbein cílovou cenu ve výši 50$. Krmě něj se v poslední době na společnost dívalo dalších 15 analytiků, kteří se shodli na průměrné cílové ceně ve výši 45$.

Závěr

Obě společnosti, ModivCare a GitLab, působí v různých odvětvích a nabízejí unikátní produkty a služby, které jim umožňují konkurovat na trhu. Jejich výhody, jako je inovace, efektivita a expanze do nových trhů, mohou nabídnout potenciál pro další růst a ziskovost. Na druhou stranu, je třeba vzít v úvahu nevýhody, jako je silná konkurence a potenciální regulatorní změny, které by mohly ovlivnit jejich budoucí výkonnost.

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.