S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

$GOOGL-2.0%

Zítra se koná každoroční konference Google vývojářů, kde Alphabet plánuje oznámit hned několik novinek a vylepšení, týkajících se AI a mimo jiné i vydání LLM pro běžné použití.

Dále se také bude předvádět např. nový skládací telefon Pixel Fold.

Budete sledovat? 👇

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Také se určitě těším a zajímá mě s čím přijdou.

Skladací telefony jsou podle mě jako 3D televize (nebo 3D obecně)... na papíře sexy ale v praxi jen pro "fajnšměkry" :) Ale bude to zajímavý kus technologie, takže se těším.

Taky bych do skládacího telefonu nešel. Každopádně pokud nabídne něco inovativního, tak své fanoušky určitě najde. 👍

To ano ale co je to "inovativní"... podle mě je "smartphone" už hotový produkt a nic moc nového na něm nevymyslíme... To spíš přijde něco, co ho jako produkt nahradí :)

Já bych si teda skládací telefon asi nekoupil, ale je to každého věc. Ovšem názor mám podobný jako vy.

No pro někoho kdo chce něco psát kdekoli a netahat tablet může být skvělá funkce mít v spodní polovině klávesnici a v horní a vidět dost textu. To se týká foldu no a flip je skvělý dámský telefon. Slušně velký a vejde se i do malé kapsičky.

Na ten Pixel Fold jsem zvědavý 👀

Trochu mám pocit, že Microsoft předbíhá v sektoru AI i samotný Google, obávám se aby díky využití AI časem nebyla lepší alternativa využívat Bing jako hlavní prohlížeč což by Googlu mohlo výrazně uškodit.

Řekl bych, že headstart mají dobrý, nebyl bych si ale tak jistý, jestli to dokážou udržet. Google si bude chtít zachovat své postavení.

Já si myslím, že pokud tady Google hodně nešlápně do pedálů, tak bude mít sakra velký problém.

To je pro všechny držitele Googlu super (teda snad 😀), doufám, že se tam nestane nějaký průser, který by akcie dlouhodobě odnesly 🤔

Minule nám ta zpráva o Bardovi moc nehrála do karet. Tentokrát cítím, že to bude lepší, tak držme palce! 😁👍

Je pravda že zpráva o Bardovi nebyla moc úspěšná, ale aspoň se tam naskytla možnost pro nějaký nákup.

Souhlasím, klidně bych přivítal nějakou lepší cenu, ovšem jak píšete také bych nechtěl aby akcie zůstaly dlouhodobě dole.

Zajímalo by mě jak se stavíte k tomu, že AI je trénovaná především na osobních datech, které se jim podaří od vás získat. Já jsem měl s Google dlouho velký problém, jeho služby dodnes využívám v docela omezeném měřítku a dokážu si představit, že ten tlak na bezpečnost dat bude ještě silnější a soukromé firmy pro jejich získávání budou muset vyvinout rok od roku větší úsilí.

Mě osobně to nevadí, ono je nemožné sběru dat zabránit a žít společensky. Tak to prostě je. Do budoucna potom zřejmě bude stejně nevyhnutelné smířit se s nějakou formou společenského kreditu právě na základě sběru dat.  Já si začínam si myslet, že je to jediná rozumná cesta jak se vyhnout revolucím a konfliktům. Koneckonců společenský kredit byl vždy tradičním prvkem ve společnosti. Když trošku přeženu tak hlas profesora matematiky měl vždy větší váhu než hlas nadšeného amatéra který udělal oběv že 1+1=3. To jen v poslední době se zdá že když tento amatér sežene dost obdivovatelů, tak je stejné společenské úrovně jako pan profesor. Ne je to jen iluze, není a nikdy nebude. Skutečný společenský kredit profesora matematiky nikdy nezíská. Samozřejmě omezovat občanům s nízkým společenským kreditem jejich svobodu je špatně, ale některá práva to už stojí za úvahu. Například hlasovací právo. Je všeobecné pro každého na základě argumentu že nelze určit kudy by měla vést hranice kdo by je mít neměl. Určit ji ale možné je. Například věková už je stanovená, Proč by nemohla být stanovena rozumová, nebo trestní. Ono když to vezmete formou otázek, tak se špatně odpovídá na to proč mají volební právo zločinci, nebo proč nemají volební právo děti a dospělí kteří z dětského uvažování nikdy nevyrostli a mnohý 15. letý je svými rozumovými schopnostmi převyšuje je mají? Vím, diskutuje se snížení věkové hranice ale to myslím není řešení a začínám si myslet že hranice se zkrátka musí vést jinde. Tuto společnost neohrožují neschopní politici ale neschopní voliči.  No nechci rozpoutávat společenskovědní a kontroverzní disputaci, na to jsou jiné přípežitosti. Jen poukazuji že sběr dat je pro moderní společnost nevyhnutelný a měl by být společensky prospěšný. (když už tedy je)🤷‍♂️

Me to spise zajima z pohledu, ze se dost snizi okruh "dostupnych" informaci ktere se k vam dostanou. Rekneme, ze zde mame pouze dve volebni strany jako v USA. Na zaklade lokace, okruhu pratel, zajmu atp Vam budou filtrovane informace a nikdy Vas ani nenapadne, ze nejaky opozicni nazor muze byt relevantni. Okruh techto "filtru" je pak temer nekonecny a vidim to treba aktualne na popularnim nastroji ChatGPT, kdy je vetsina uzivatelu naprosto uchvacena timto sevisem a temer ji nezajima odkud se ty data berou a nejak si je overovat.

Plány budou velké, ale hlavně aby jim to s tím AI zase neposkočilo dolů

Tak to vypadá že pod 100 už asi moc nenakoupime ti kdo ho ještě nemají. 😁

Rád bych taky ještě nakupoval, ale jak řikáš... Na 100 to opravdu nevidím. 😁

Určitě budu sledovat

Tak na ty schopnosti kodování jsem zvědavý. Na rozdíl od záplavy kreativního psaní vidím největší výzvu právě v kodování. To je oblast ve které se bude rozhodovat kdo uspěje.

Já důležitější považuji samotné využití pro širokou veřejnost, a aby to bylo co nejvíce user-friendly. To, si myslím, že bude rozhodovat o úspěchu. Uvidíme. 👍