S&P 500 ^GSPC
5,137.08
+0.80%
Nvidia NVDA
$822.79
+4.00%
Meta META
$502.30
+2.48%
Alphabet GOOG
$138.10
-1.20%
Amazon AMZN
$178.22
+0.83%
Apple AAPL
$179.63
-0.62%
Microsoft MSFT
$415.50
+0.45%
Tesla TSLA
$202.64
+0.38%

Bank of America recomandă investiția în aceste 2 acțiuni farmaceutice care au un potențial de creștere de cel puțin 50%.

Nicolae Lupu
9. 5. 2023
7 min read

Companiile din domeniul sănătății atrag investitori în vremuri de incertitudine economică. În timp ce economia americană încetinește, analiștii de la Bank of America spun că acțiunile din domeniul sănătății vor crește ca întotdeauna, motiv pentru care au prezentat 2 candidați interesanți de cumpărat.

Potrivit Bank of America, aspectele pozitive pentru sectorul farmaceutic sunt destul de clare: industria de sănătate se descurcă de obicei bine în timpul recesiunilor economice, iar Bank of America spune că economia se înrăutățește.

Șefa departamentului de selecție de acțiuni americane și strategie cantitativă, Savita Subramanian, a scris recent clienților că sectorul de sănătate depășește piața în timpul perioadelor de recesiune în aproximativ 70% din timp și, în medie, depășește indicele S&P 500 cu 4,6%.
Strategii Jill Carey Hall și Nicolas Woods au adăugat că perioadele de recesiune sunt cele mai bune faze pentru companiile mici din domeniul sănătății și, de obicei, sunt chiar mai bune pentru companiile mari din domeniul sănătății.

Subramanian a spus că există mai multe motive cheie pentru a fi optimist cu privire la acest sector, începând cu performanța sa istorică în timpul recesiunilor. De asemenea, a scris că sectorul este stabil și defensiv și prezintă o creștere puternică a câștigurilor.

"Atât volatilitatea câștigurilor, cât și frecvența scăderilor de câștiguri au fost cu mult sub cea a S&P 500", a scris ea. "Asistența medicală a generat din punct de vedere istoric cea mai puternică creștere a câștigurilor dintre toate sectoarele, depășind chiar și tehnologia, ale cărei câștiguri au fost sub presiune în ultimele trimestre."

Ea a explicat, de asemenea, că în ultimii cinci ani, companiile din domeniul sănătății au depășit estimările privind câștigurile de pe Wall Street mai repede decât indicele S&P 500 în ansamblu, iar ea consideră că revizuirile în creștere ale câștigurilor arată că analiștii sunt optimiști în privința acestui sector.

HealthEquity $HQY-1.9%

HQY
$81.05 -$1.56 -1.89%
1 Day
-0.02%
5 Days
+0.24%
1 Month
+10.24%
6 Months
+22.57%
YTD
+24.32%
1 Year
+26.03%
5 Years
+0.8%
Max.
+367.39%

HealthEquity a fost fondată de antreprenorul Steven Neel, care a venit cu ideea de a simplifica gestionarea financiară a asistenței medicale pentru americani. În 2002, el a fondat compania și a început să ofere unele dintre primele HSA (Health Savings Accounts sunt conturi de economii pentru sănătate în SUA) de pe piață. De atunci, HealthEquity a crescut în mod dinamic și a devenit un lider pe piața HSA.

În prezent, HealthEquity are peste 1.300 de angajați în SUA. Cu sediul central în Draper, Utah, coordonează servicii pentru peste 5,4 milioane de conturi HSA cu active de 15,9 miliarde de dolari. HealthEquity oferă platforme ușor de utilizat pentru gestionarea conturilor HSA, FSA, HRA și a altor conturi și pentru investirea fondurilor. Clienții apreciază conturile ușor de înțeles, comisioanele mici și asistența excelentă pentru clienți.

Printre clienții HealthEquity se numără angajatori mari, precum Walmart, HomeDepot și FedEx, și sute de companii de asigurări de sănătate. Datorită contractelor pe termen lung cu partenerii, numărul conturilor HSA cu HealthEquity crește rapid, adăugând 18% numai în ultimul an.

Pe măsură ce piața HSA din SUA continuă să crească, HealthEquity are un potențial imens de extindere și creștere în continuare. În viitor, HealthEquity intenționează să ofere clienților existenți servicii suplimentare, cum ar fi produse bancare și servicii de investiții și asigurări. Scopul este ca americanii să poată gestiona toate nevoile lor financiare în domeniul sănătății într-un singur loc - cu HealthEquity. Viziunea companiei este ca fiecare american să aibă propriul său cont HSA.

Perspective:

-HealthEquity se așteaptă ca piața HSA din SUA să crească cu 25-30% anual în următorii ani, pe măsură ce tot mai mulți americani trec la asigurări de sănătate cu deductibilitate ridicată, pe care conturile HSA le susțin. HealthEquity este poziționată ideal pentru a capta o mare parte din noile conturi HSA.

-Până în 2025, HealthEquity își propune să administreze 9-11 milioane de conturi HSA cu active totale de 35-45 miliarde de dolari. Acest lucru reprezintă un plan de creștere ambițios.

-HealthEquity intenționează să își extindă serviciile pentru a include produse bancare, asigurări și alte opțiuni de investiții. Scopul este de a crește veniturile pe cont și de a se implica mai mult cu clienții.

Rezultatele anului fiscal 2022:

-Venituri totale: 750 de milioane de dolari. 750 milioane USD, în creștere cu 19% față de anul trecut.

-Venit net: 70 de milioane de dolari.

-Numărul de conturi HSA: 5,4 milioane, în creștere cu 18%, cel mai mare din istorie.

-Activele HSA: 15,9 miliarde de dolari, în creștere cu 33%, o creștere record.

-Încredere în perspectivele pentru întregul an fiscal 2023: venituri de 770-790 milioane de dolari. 770 milioane USD, profit 77-81 milioane USD. 77-7790 USD.

FibroGen $FGEN+7.0%

FGEN
$1.83 $0.12 +7.02%
1 Day
+0.07%
5 Days
-11.68%
1 Month
+111.76%
6 Months
+51.2%
YTD
+127.55%
1 Year
-91.58%
5 Years
-96.77%
Max.
-91.41%

FibroGen este o companie de biotehnologie fondată în 1993 și cu sediul central în San Francisco. FibroGen se concentrează pe dezvoltarea de medicamente pentru tratarea bolilor cronice grave de rinichi, inimă și plămâni.

FibroGen are un avantaj competitiv unic - tehnologie proprie pentru descoperirea și validarea de noi ținte de medicamente. Această tehnologie permite FibroGen să identifice proteinele și enzimele cheie implicate în bolile cronice. Cu ajutorul acestei tehnologii, FibroGen a dezvoltat medicamente brevetate care modulează aceste proteine și enzime.

În continuare, FibroGen se va concentra pe finalizarea unui număr de studii clinice și pe aprobarea de reglementare a noilor medicamente. Principalul candidat este roxadustat, un medicament pentru tratamentul anemiei asociate cu boala cronică de rinichi. Roxadustat ar putea intra pe piață în 2023, conform estimărilor inițiale. Alte proiecte sunt medicamente pentru hipertensiunea arterială pulmonară și fibroza pulmonară idiopatică.

FibroGen dezvoltă medicamente pentru boli cronice cu o ofertă insuficientă de medicamente eficiente. Produsul principal este roxadustat, primul medicament oral pentru tratarea anemiei la pacienții cu boli cronice de rinichi. Roxadustat ar putea înlocui medicamentele injectabile costisitoare care reprezintă în prezent tratamentul standard.

Pentru anul 2022, FibroGen:

-a finalizat cererile de reglementare pentru aprobarea roxadustatului în SUA, UE și China. O decizie din partea autorităților de reglementare este așteptată în 2023.

-Completat un studiu important al roxadustatului care a confirmat eficacitatea și siguranța acestuia.

-A început un studiu de fază 3 al roxadustatului pentru tratamentul anemiei la pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă.

-Venituri (2022). 222 milioane USD. 222 milioane USD din cauza costurilor ridicate de cercetare și dezvoltare. Dar acest lucru s-ar putea schimba în curând, deoarece medicamentul lor, roxadustat, pare foarte promițător și ar putea fi aprobat încă din acest an. Numerar. 501 USD. Deci, au fonduri suficiente pentru a continua dezvoltarea medicamentelor lor candidate principale.

Povestea FibroGen arată cât de dificilă și costisitoare este dezvoltarea de noi medicamente. Cu toate acestea, FibroGen crede că roxadustat poate transforma tratamentul bolii cronice de rinichi. Dacă va fi aprobat în acest an, FibroGen se așteaptă la un succes comercial după ani de eforturi.

  • Ce părere aveți despre această companie? 🤔

Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este o consiliere financiară. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.