S&P 500 ^GSPC
5,088.8
+0.03%
Tesla TSLA
$191.97
-2.76%
Apple AAPL
$182.52
-1.00%
Meta META
$484.03
-0.43%
Nvidia NVDA
$788.17
+0.36%
Microsoft MSFT
$410.34
-0.32%
Amazon AMZN
$174.99
+0.23%
Alphabet GOOG
$145.29
-0.02%

A Bank of America azt ajánlja, hogy fektessenek be ebbe a 2 gyógyszeripari részvénybe, amelyek legalább 50%-os…

György Sárosi
9. 5. 2023
8 min read

Az egészségügyi vállalatok a gazdasági bizonytalanság idején vonzzák a befektetőket. Bár az amerikai gazdaság lassul, a Bank of America elemzői szerint az egészségügyi részvények mint mindig, most is emelkedni fognak, ezért 2 érdekes vételi lehetőséget mutattak be.

A Bank of America szerint a gyógyszeripari szektor pozitívumai elég egyértelműek: az egészségügyi ágazat jellemzően jól teljesít a gazdasági visszaesés idején, és a Bank of America szerint a gazdaság egyre rosszabb.

Savita Subramanian, az amerikai részvényválasztási és kvantitatív stratégia vezetője nemrég azt írta az ügyfeleknek, hogy az egészségügy az esetek 70%-ában felülmúlja a piacot a visszaesések során , és átlagosan 4,6%-kal teljesít jobban, mint az S&P 500 index.
Jill Carey Hall és Nicolas Woods stratégák hozzátették, hogy a visszaesések a legjobb fázisok a kis egészségügyi vállalatok számára, és általában még jobbak a nagy egészségügyi vállalatok számára.

Subramanian szerint több fő ok is szól amellett, hogy bullish legyünk a szektorral kapcsolatban, kezdve a történelmi teljesítményével a visszaesések során. Azt is írta, hogy a szektor stabil és defenzív, és erős nyereségnövekedést mutat.

"Mind a nyereség volatilitása, mind a nyereségcsökkenés gyakorisága jóval az S&P 500-as érték alatt van" - írta. "Az egészségügy történelmileg a legerősebb nyereségnövekedést produkálta a szektorok közül, még a technológiát is felülmúlva, amelynek eredményei az utóbbi negyedévekben nyomás alatt voltak".

Kifejtette azt is, hogy az elmúlt öt évben az egészségügyi vállalatok gyorsabban verték meg a Wall Street eredménybecsléseit, mint az S&P 500 index egésze, és úgy látja, hogy a felfelé irányuló eredményrevíziók azt mutatják, hogy az elemzők bullish a szektorral kapcsolatban.

HealthEquity $HQY+0.0%

HQY
$82.23 -$0.03 -0.04%
1 Day
+0%
5 Days
+0.24%
1 Month
+10.24%
6 Months
+22.57%
YTD
+24.32%
1 Year
+26.03%
5 Years
+0.8%
Max.
+367.39%

A HealthEquity-t Steven Neel vállalkozó alapította, aki azzal az ötlettel állt elő, hogy egyszerűsítse az amerikaiak egészségügyi pénzügyi menedzsmentjét. 2002-ben megalapította a vállalatot, és elkezdte kínálni az egyik első HSA-t (Health Savings Accounts, azaz egészségügyi megtakarítási számlák az Egyesült Államokban) a piacon. Azóta a HealthEquity dinamikusan növekedett, és a HSA-piac vezetőjévé vált.

Ma a HealthEquity több mint 1300 alkalmazottat foglalkoztat az Egyesült Államokban. A Utah állambeli Draperben található központja több mint 5,4 millió HSA-számla és 15,9 milliárd dollárnyi eszközállomány szolgáltatásait koordinálja. A HealthEquity könnyen használható platformokat kínál a HSA, FSA, HRA és egyéb számlák kezeléséhez és az alapok befektetéséhez. Az ügyfelek értékelik a könnyen érthető számlákat, az alacsony díjakat és a kiváló ügyfélszolgálatot.

A HealthEquity ügyfelei között olyan nagy munkáltatók, mint a Walmart, a HomeDepot és a FedEx, valamint több száz egészségbiztosító szerepel. A partnerekkel kötött hosszú távú szerződéseknek köszönhetően a HealthEquitynél vezetett HSA-számlák száma gyorsan nő, csak az elmúlt évben 18%-kal bővült.

Mivel a HSA-piac az Egyesült Államokban tovább növekszik, a HealthEquity óriási potenciállal rendelkezik a további terjeszkedés és növekedés szempontjából. A jövőben a HealthEquity azt tervezi, hogy további szolgáltatásokat, például banki termékeket, valamint befektetési és biztosítási szolgáltatásokat nyújt a meglévő ügyfelek számára. A cél az, hogy az amerikaiak minden egészségügyi pénzügyi igényüket egy helyen - a HealthEquitynél - tudják kezelni. A vállalat elképzelése az, hogy minden amerikai rendelkezzen saját HSA-számlával.

Kilátások:

A HealthEquity várakozásai szerint a HSA-piac az Egyesült Államokban évente 25-30%-kal fog növekedni a következő években, mivel egyre több amerikai tér át a magas levonásos egészségbiztosításra, amelyet a HSA-számlák támogatnak. A HealthEquity ideális helyzetben van ahhoz, hogy az új HSA-számlák nagy részét megragadja.

-2025-re a HealthEquity célja, hogy 9-11 millió HSA-számlát kezeljen 35-45 milliárd dollár összvagyonnal. Ez ambiciózus növekedési tervet jelent.

-A HealthEquity a szolgáltatásait banki termékekkel, biztosításokkal és egyéb befektetési lehetőségekkel kívánja bővíteni. A cél az egy számlára jutó bevétel növelése és az ügyfelekkel való szorosabb kapcsolattartás.

A 2022-es pénzügyi év eredményei:

-Teljes bevétel: 750 millió dollár. 750 millió dollár, ami 19%-kal több, mint tavaly.

-Nettó bevétel: 70 millió dollár.

-HSA-számlák száma: 5,4 millió, 18%-os növekedés, az eddigi legmagasabb.

-HSA eszközök: 15,9 milliárd dollár, 33%-os növekedés, rekord növekedés.

-Növelés a 2023-as teljes pénzügyi évre vonatkozó kilátásokban: bevétel 770-790 millió dollár. 770 millió USD, nyereség 77-81 millió USD. 77-7790 USD.

FibroGen $FGEN+0.0%

FGEN
$1.82 -$0.07 -3.70%
1 Day
-0.04%
5 Days
-11.68%
1 Month
+111.76%
6 Months
+51.2%
YTD
+127.55%
1 Year
-91.58%
5 Years
-96.77%
Max.
-91.41%

A FibroGen egy 1993-ban alapított biotechnológiai vállalat, melynek székhelye San Franciscóban található. A FibroGen súlyos krónikus vese-, szív- és tüdőbetegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek fejlesztésére összpontosít.

A FibroGen egyedülálló versenyelőnnyel rendelkezik - az új gyógyszercélpontok felfedezésére és validálására szolgáló saját technológiával. Ez a technológia lehetővé teszi a FibroGen számára a krónikus betegségekben szerepet játszó kulcsfontosságú fehérjék és enzimek azonosítását. E technológia segítségével a FibroGen olyan szabadalmaztatott gyógyszereket fejlesztett ki, amelyek ezeket a fehérjéket és enzimeket módosítják.

A FibroGen a jövőben számos klinikai vizsgálat elvégzésére és az új gyógyszerek hatósági jóváhagyására fog összpontosítani. A vezető jelölt a roxadustat, a krónikus vesebetegséggel összefüggő vérszegénység kezelésére szolgáló gyógyszer. A roxadustat az első becslések szerint 2023-ban kerülhet piacra. További projektek a pulmonális artériás hipertónia és az idiopátiás tüdőfibrózis elleni gyógyszerek.

A FibroGen olyan krónikus betegségekre fejleszt gyógyszereket, amelyeknél nincs elegendő hatékony gyógyszer. A vezető termék a roxadustat, az első szájon át szedhető gyógyszer a krónikus vesebetegségben szenvedő betegek vérszegénységének kezelésére. A roxadustat kiválthatná a jelenleg szokásos kezelésként alkalmazott drága injekciós gyógyszereket.

2022-re a FibroGen:

-teljesítette a roxadustat jóváhagyására irányuló hatósági kérelmeket az Egyesült Államokban, az EU-ban és Kínában. A szabályozó hatóságok döntése 2023-ban várható.

-Befejezett egy fontos vizsgálatot a roxadustatról, amely megerősítette annak hatékonyságát és biztonságosságát.

-Bekezdte a roxadustat 3. fázisú vizsgálatát a pangásos szívelégtelenségben szenvedő betegek vérszegénységének kezelésére.

-bevétel (2022). 222 millió USD. 222 millió USD a magas kutatási és fejlesztési költségek miatt. Ez azonban hamarosan megváltozhat, mivel a roxadustat nevű gyógyszerük nagyon ígéretesnek tűnik, és már idén megkaphatja az engedélyt. Készpénz. 501 USD. Tehát elegendő finanszírozásuk van ahhoz, hogy folytassák vezető gyógyszerjelöltjeik fejlesztését.

A FibroGen története jól mutatja, hogy az új gyógyszerek fejlesztése milyen kihívást és költséget jelent. A FibroGen azonban úgy véli, hogy a roxadustat átalakíthatja a krónikus vesebetegség kezelését. Ha idén engedélyezik, a FibroGen többéves erőfeszítés után kereskedelmi sikerre számíthat.

  • Ön mit gondol a vállalatról? 🤔

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás. Minden befektetésnek alapos elemzésen kell átmennie.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.