S&P 500 ^GSPC 5,116.17 +0.32%
Tesla TSLA $194.05 +15.31%
Alphabet GOOG $167.90 -3.33%
Apple AAPL $173.50 +2.48%
Meta META $432.62 -2.41%
Microsoft MSFT $402.25 -1.00%
Amazon AMZN $180.96 +0.75%
Nvidia NVDA $877.47 +0.01%

Výsledky společnosti PayPal

Lukáš Anděl
9. 5. 2023
5 min read

Shrneme si záznam z telefonické konference PayPal Holdings Inc., kde byly oznámeny výsledky společnosti za 1Q 2023

Něž k nim přejdu, tak jen něco málo pro ty, kteří ji tak neznají. PayPal Holdings, Inc. se zabývá vývojem technologických platforem pro digitální platby. Mezi jeho řešení patří produkty PayPal, PayPal Credit, Braintree, Venmo, Xoom a Paydiant. Spravuje platformu, která spojuje zákazníky, kteří se skládají z obchodníků i spotřebitelů, a usnadňuje zpracování platebních transakcí. Svým zákazníkům umožňuje používat svůj účet jak k nákupu a platbě za zboží, tak k převodu a výběru finančních prostředků. Umožňuje také spotřebitelům směňovat finanční prostředky s obchodníky pomocí zdrojů financování, které zahrnují bankovní účet, zůstatek na účtu PayPal, kreditní účet PayPal, kreditní a debetní karty nebo jiné produkty s uloženou hodnotou. Spotřebitelům nabízí osobní platební řešení prostřednictvím svých webových stránek PayPal a mobilní aplikace Venmo a Xoom.

PYPL

PayPal

PYPL
$66.99 $1.03 +1.56%

Tak a teď už k výsledkům. Finanční zpráva PayPal za první čtvrtletí fiskálního roku 2023 ukazuje silný výkon v několika klíčových ukazatelích. Celková hodnota zpracovaných plateb (TPV) zaznamenala nárůst o 12 % ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku a dosáhla 355 miliardy $. Čisté výnosy 7.04 miliard $. Což naznačuje větší aktivitu na platformě a zvýšená poptávka ze strany uživatelů.

Kromě toho se počet aktivních účtů zvýšil o 1 % na 433 milionů. Tento nárůst aktivních účtů také přispěl k 13% nárůstu počtu transakcí na aktivní účet. Společnost také vykázala 9% nárůst tržeb ve srovnání se stejným obdobím minulého roku a dosáhla 7.0 miliardy $, čímž překonala očekávání trhu o 50 milionů $. Tento nárůst příjmů lze z velké části připsat nárůstu POS a vyššímu počtu transakcí. Non-GAAP upravený zisk na akcii (EPS) byl 1.17$, což představuje nárůst o 6 % ve srovnání se stejným obdobím minulého roku a překonal očekávání trhu. market o 0.07$. Tento nárůst EPS lze přičíst kombinaci vyššího počtu transakcí a efektivního řízení provozních nákladů. V důsledku silného výkonu za první čtvrtletí zvýšila společnost PayPal svou celoroční předpověď EPS za FY2023 na 3.42$ ve srovnání s předchozí prognózou 3.27$.

Celkově tedy společnost si vedla dobře v číslech o proti minulému roku. Její představitelé to hodnotili takto:

  • "Jsme spokojeni s výsledky prvního čtvrtletí roku 2023, které překonaly naše očekávání a potvrzují sílu našeho byznysu a strategických rozhodnutí." - řekl Dan Schulman, prezident a CEO společnosti PayPal.
  • "Naše silné výsledky jsou důkazem toho, že se nám daří plnit naši strategii růstu a inovací, která se soustředí na zákaznické potřeby a zlepšení zážitku z používání našich služeb." - uvedl John Rainey, ředitel pro financování a strategii společnosti PayPal.
  • "Plánujeme pokračovat v investicích do technologií, které zlepší zážitek z používání našich služeb a zvýší bezpečnost. To je klíčové pro náš dlouhodobý růst a úspěch." - dodal Luis Garcia, ředitel pro technologie a inovace společnosti PayPal. 

Společnost dále uvedla, že hodlá dál vylepšovat své technologie, rádi by se více zaměřili na digitální služby.

I přes dobré zprávy za 1Q akcie v mimo obchodní čas klesly o cca 6%. Proč takový velký pokles? Přiznám se, že sám tolik nevím a konkrétní zprávy jsem nenašel. Na internetu jsou různé názory a to z pohledu konkurence. Přeci jenom v této oblasti vznikají různé nové možnosti jak provádět platby a tak musí tento gigant v oboru stále investovat do inovací a marketingu. Dále u některých investorů jsou tu obavy z plánu společnosti dostat se více do světa krypto a propojit tak služby i pro tuto komunitu.

Já osobně akcie v portfoliu mám a čekal jsem v růst, na který si ještě musíme počkat. Propad využiju k nákupu. V růst ale věřím. Napište do komentářů co Vy a případně kdyby jste měl někdo další informace k důvodům poklesu akcií.

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.