S&P 500 ^GSPC
5,130.95
-0.12%
Tesla TSLA
$188.14
-7.16%
Nvidia NVDA
$852.37
+3.60%
Alphabet GOOG
$134.20
-2.81%
Apple AAPL
$175.10
-2.54%
Meta META
$498.19
-0.82%
Amazon AMZN
$177.58
-0.36%
Microsoft MSFT
$414.92
-0.14%

PayPal eredmények

Ferkó Joó
9. 5. 2023
5 min read

Összefoglaljuk a PayPal Holdings Inc. konferenciahívásának visszajátszását, amelyen a vállalat 2023. első negyedévi eredményeit jelentette be.

Mielőtt rátérnék ezekre, csak egy kicsit azok számára, akik nem ismerik annyira. A PayPal Holdings, Inc. a digitális fizetések technológiai platformjainak fejlesztésével foglalkozik. Megoldásai közé tartoznak a PayPal, PayPal Credit, Braintree, Venmo, Xoom és Paydiant termékek. Olyan platformot kezel, amely összekapcsolja a kereskedőkből és fogyasztókból álló ügyfeleket, és megkönnyíti a fizetési tranzakciók feldolgozását. Lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy számlájukon keresztül vásároljanak és fizessenek, valamint pénzt utaljanak és vegyenek fel. Lehetővé teszi továbbá, hogy a fogyasztók pénzeszközöket cseréljenek a kereskedőkkel olyan finanszírozási források felhasználásával, mint a bankszámla, a PayPal-számlaegyenleg, a PayPal-hitelszámla, a hitel- és betéti kártyák vagy más tárolt értékű termékek. A fogyasztóknak személyes fizetési megoldást kínál a PayPal weboldalán, valamint a Venmo és a Xoom mobilalkalmazásokon keresztül.

PYPL

PayPal

PYPL
$59.98 -$0.56 -0.93%
1 Day
+0.01%
5 Days
-0.87%
1 Month
-9.93%
6 Months
-5.52%
YTD
-5.06%
1 Year
-22.4%
5 Years
-39.66%
Max.
+58.95%

Most pedig jöjjenek az eredmények. A PayPal 2023-as pénzügyi év első negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentése több kulcsfontosságú mutatóban is erős teljesítményt mutat. A teljes feldolgozott fizetési érték (TPV) 12%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és elérte a 355 milliárd dollárt. A nettó árbevétel 7,04 milliárd dollár. Jelezve a platformon tapasztalható nagyobb aktivitást és a felhasználók megnövekedett keresletét.

Emellett az aktív számlák száma 1%-kal 433 millióra nőtt. Az aktív számlák számának növekedése hozzájárult az egy aktív számlára jutó tranzakciók 13%-os növekedéséhez is. A vállalat arról is beszámolt, hogy a bevétel 9%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, elérve a 7,0 milliárd dollárt, ami 50 millió dollárral felülmúlta a piaci várakozásokat. Ez a bevételnövekedés nagyrészt a POS növekedésének és a magasabb tranzakciószámnak tulajdonítható. Az egy részvényre jutó nem GAAP szerinti korrigált eredmény (EPS) 1,17 dollár volt, ami 6%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, és 0,07 dollárral felülmúlta a piaci várakozásokat. piaci várakozásokat. Az EPS növekedése a magasabb tranzakciószám és a működési költségek hatékony kezelésének kombinációjának tulajdonítható. Az erős első negyedéves teljesítmény eredményeként a PayPal a korábbi 3,27 dolláros előrejelzéshez képest 3,42 dollárra emelte az egész éves, 2023-as pénzügyi évre vonatkozó EPS-előrejelzését.

Összességében tehát a vállalat jól teljesített az éves számok tekintetében. Tisztségviselői a következőképpen értékelték:

  • "Elégedettek vagyunk a 2023-as első negyedévi eredményeinkkel, amelyek meghaladták várakozásainkat, és igazolják üzleti és stratégiai döntéseink erejét". - Mondta Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója.
  • John Rainey, a PayPal pénzügyi igazgatója és stratégiai igazgatója elmondta:"Erős eredményeink a növekedési és innovációs stratégiánk sikerét bizonyítják, amely az ügyfelek igényeire és a szolgáltatásaink használatának élményének javítására összpontosít".
  • "Tervezzük, hogy továbbra is olyan technológiákba fektetünk be, amelyek javítják a szolgáltatásaink használatának élményét és növelik a biztonságot. Ez kulcsfontosságú a hosszú távú növekedésünk és sikerünk szempontjából" - tette hozzá Luis Garcia, a PayPal technológiai és innovációs igazgatója.

A vállalat azt is elmondta, hogy tovább kívánják fejleszteni technológiájukat, szeretnének még inkább a digitális szolgáltatásokra koncentrálni.

Az 1Q-ra vonatkozó jó hírek ellenére a részvény a kereskedésen kívüli időszakban mintegy 6%-ot esett. Miért ilyen nagy a zuhanás? Bevallom, magam sem tudok túl sokat, és nem találtam konkrét híreket. Az interneten különböző vélemények keringenek, és ez egy versenyzői szemszögből. Elvégre mindenféle új fizetési mód létezik, így ennek az iparági óriásnak folyamatosan be kell fektetnie az innovációba és a marketingbe. Továbbá egyes befektetők számára aggodalomra ad okot a vállalat azon terve, hogy még jobban beszálljon a kriptovilágba, és így szolgáltatásokat kapcsoljon össze ennek a közösségnek is.

Személy szerint a részvény a portfóliómban van, és várakozással tekintek a növekedésre, amelyet még nem láthattunk. A visszaesést kihasználom a vásárlásra. De hiszek a növekedésben. Post a hozzászólásokban, amit és esetleg, ha valaki több információval rendelkezik a részvények csökkenésének okairól.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.