S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Následující dny mohou na trhy přinést zase nějakou tu volatilitu, proč?🤔 Už zítra nás čekají data ohledně inflace, a to index spotřebitelských cen (CPI). Ve čtvrtek se následně dozvíme data z indexu cen producentů (PPI).

Vzhledem k tomu, že inflace je stále poměrně žhavým tématem, tak jsem se dneska s opcemi rozhodl vylézt z trhů. Iron Condor, kterého jsem včera otevřel, tak dneska jsem ho zase zavřel, a vzal si z něj 22$ (zhodnocení 5 % alokovaného kapitálu).

Z pátku mi tam zbyl ještě jeden Put kreditní spread, který jsem se taky rozhodl zavřít, abych měl volné ruce na nějaké další případné obchody. Zde jsem shrábl 28$ (zhodnocení také zhruba kolem 5 až 10 % alokovaného kapitálu).

Ve finále jsem si tedy dneska vzal svých 50$ a budu čekat, co trh nabídne dál.👍

A jak jste na tom dneska vy?


Prada, jen tak dál. 👍 Na VIX si počkám, až bude Up, a potom se svezu dolů po indexech. 😉

A co zkusit vsadit na index VIX? Přeci jenom bude panovat teď napětí, strach kolem těchto dnů a tak by mohl jit nahoru? 😊 Jinak ja se zatím učím pomalu trading a podařilo se mi teď udělat za dva dny 40$ na ropě.

Tím, že jsem dlouhodobý investor, tak jsem dneska nic nevybíral. Pokud by akcie po datech o inflaci klesly, tak bude alespoň další příležitost nakupovat.

Otázka spíš je, jestli tam bude co nakupovat. Z dlouhodobého hlediska bych tam asi neviděl žádný drastický propad. U těch pozic, které jsem dneska zavíral, tak ty by se v případě nějakého zítřejšího většího pohybu mohly dostat do problémů.

To jsou dobré zprávy a uvažování. Inflace dokáže trhy parádně rozhýbat. Doufám, že už se konečně něco stane. Buď zafunguje rezistence a pošle trh dolů, nebo přijde průraz. Po průrazu bych si počkal na pull back😅

Tak mi ke štěstí stačí nárůst volatility.😉 Kdyby to bylo něco jako v minulém týdnu, tak bych se vůbec nezlobil.👍

To by se hodilo, ale inflace také dokáže překvapit a pohyb bude ve výsledku nula. Ale uvidíme, co nám na to řekne ta volatilita...👍