S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

3 akcie Warrena Buffetta, které stále stojí za nákup

Redakce Bulios
20. 5. 2024
5 min read

Berkshire Hathaway a Warren Buffett nedávno zveřejnili přehled svých nákupů a prodejů akcií za první čtvrtletí roku 2024. Na základě těchto údajů analytici vybrali tři nejatraktivnější akcie z hlediska jejich ocenění, které podle nich stále stojí za nákup. I když je mnoho veřejně obchodovaných akcií v portfoliu Berkshire Hathaway spravedlivě oceněno nebo v současnosti dokonce nadhodnoceno, tyto tři akcie vykazují významný potenciál pro růst a jsou aktuálně podhodnocené.

Podle analytiků z Morningstar jsou mnohé z veřejně obchodovaných akcií v portfoliu Berkshire Hathaway dnes spravedlivě oceněny nebo dokonce nadhodnoceny. Nicméně zde jsou tři akcie z jejich portfolia, které jsou stále podhodnocené.

Charter Communications $CHTR+4.0%

Společnost Charter Communications je jedním z předních poskytovatelů komplexních telekomunikačních služeb ve Spojených státech. Založena byla v roce 1993 a sídlí v Stamfordu, ve státě Connecticut.

Hlavní činností Charter je poskytování kabelové televize, vysokorychlostního internetového připojení a pevných telefonních služeb. Společnost nabízí své produkty a služby jak pro domácnosti, tak i pro podnikové zákazníky.

CHTR
$287.12 $11.01 +3.99%

Berkshire Hathaway vlastní přibližně 2,7 % akcií Charter Communications. Tato společnost vznikla v roce 2016 sloučením tří kabelových společností: původní Charter, Time Warner Cable a Bright House Networks. Analytici se domnívají, že si Charter Communications v průběhu času vytvořila solidní náskok nad konkurenty a zákaznickou základnu. Akcie se podle analytiků aktuálně obchodují pod odhadem spravedlivé hodnoty, která činí 490 USD.

I přes ukončení federálního programu Affordable Connectivity Program (ACP), což je pro Charter problém, zůstává ziskovost firmy ve výsledcích za první čtvrtletí pozitivní. Charter byl největším příjemcem programu ACP, který poskytoval dotace pro 16 % jejich zákazníků s širokopásmovým připojením.

Očekává se slabý růst zákazníků v příštích čtvrtletích, ale vedení společnosti věří, že EBITDA poroste i přes ukončení programu. Přestože bylo třeba snížit odhad spravedlivé hodnoty na 490 USD kvůli očekávanému pomalejšímu růstu zákazníků, analytici stále považují akcie Charter za podhodnocené.

Jaká je férová cena dle Buliosu?

CHTR
$287.12 $11.01 +3.99%
Fair Price: $723.07
Pytryx: 96.84%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Kraft Heinz $KHC+2.1%

Společnost Kraft Heinz je jedním z předních globálních hráčů na poli potravinářského průmyslu. Vznikla v roce 2015 fúzí dvou legendárních značek - Kraft Foods a Heinz.

Kraft Heinz dnes patří mezi největší potravinářské koncerny na světě. Její portfolio obsahuje řadu vysoce populárních a ikonických značek, které jsou známé po celém světě. Mezi klíčové produktové kategorie společnosti patří omáčky, sýry, masné výrobky, nápoje, dezerty a mnoho dalších.

KHC
$35.37 $0.72 +2.08%

Berkshire Hathaway vlastní více než 26 % akcií společnosti Kraft Heinz. Tento výrobce balených potravin přepracoval svou strategii a nyní se zaměřuje na konzistentní ziskový růst. Analytici odhadují, že akcie Kraft Heinz mají hodnotu 54 USD za akcii, takže se v současnosti pohybují pod spravedlivou hodnotu.

I přes určitou nespokojenost trhu s výsledky za první čtvrtletí, se vedení společnosti rozhodlo zveřejnit předpověď pro rok 2024, kde očekávají nárůst organických tržeb (mezi 0 % a 2 %) a upraveného zisku na akcii (mezi 3,01 USD a 3,07 USD).

Výsledky také ukázaly zlepšení marží, přičemž upravená hrubá marže vzrostla o 170 bazických bodů na 34,5 %. I přes pokles objemu prodeje o 3,2 %, analytici věří, že Kraft Heinz bude nadále investovat do podpory svých značek a technologií, což by mělo dlouhodobě podpořit růst.

Jaká je férová cena dle Buliosu?

KHC
$35.37 $0.72 +2.08%
Fair Price: $73.56
Bwpjne: 01.26%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Sirius XM Holdings $SIRI+3.1%

Sirius XM Holdings je přední americká mediální společnost, jejíž hlavní činností je provozování satelitního a internetového rádia. Společnost je známá především díky své rádioové platformě Sirius XM Radio.

Sirius XM Radio poskytuje předplacené rádioové služby se stovkami různorodých rozhlasových stanic. Tyto stanice nabízejí širokou škálu hudebních žánrů, zpravodajství, sportovní přenosy, talk show a další obsah.

SIRI

Sirius XM

SIRI
$2.82 $0.08 +3.10%

Berkshire během prvního čtvrtletí snížila svou pozici ve společnosti Sirius XM Holdings, ale nakupovala akcie Liberty SiriusXM, což jsou akcie mateřské společnosti Liberty Media, která vlastní více než 80 % Sirius XM. Liberty Media oznámila koncem roku 2023 dohodu o sloučení jejich akcií se Sirius XM Holdings a vytvoření nové veřejné společnosti v roce 2024.

Sirius XM Holdings zahrnuje dvě divize: satelitní rádiovou síť SiriusXM a streamingovou hudební platformu Pandora. Ve výsledcích za první čtvrtletí bylo patrné, že příjmy zůstávají stagnující a počet předplatitelů SiriusXM nadále klesá. Vedení společnosti však očekává, že investice do obsahu a technologií, jako je zlepšení aplikace SiriusXM pro streaming a integrace do vozidel, povedou k růstu počtu předplatitelů. Analytici snížili odhad spravedlivé hodnoty z 7,50 USD na 5,00 USD za akcii, ale stále vidí potenciál pro růst, zejména s ohledem na růst reklamy u Pandory a investice do podcastů.

Jaká je férová cena dle Buliosu?

SIRI

Sirius XM

SIRI
$2.82 $0.08 +3.10%
Fair Price: $8.92
Iejwtp: 46.25%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Disclaimer: Na Buliosu najdete mnoho inspirace, výběr akcií a stavba portfolia je však pouze na vás, proto vždy provádějte důkladnou vlastní analýzu.

Zdroj: Yahoo Finance, CNBC, Morningstar.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.