S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Update opčního portfolia📊

Jak už jsem psal v průběhu týdne, tak jsem do žádných nových pozic nevstupoval. Bylo to hlavně z důvodu středečního zasedání FEDu, a také z důvodu pátečního projevu Powella. Nicméně tam nakonec přeci jen něco bylo.

SOFI
$7.28 $0.16 +2.25%
Capital Structure
Market Cap
7.5B
Enterpr. Val.
6.4B
Valuation
P/E
-24.6
P/S
3.2
Dividends
Yield
-
Payout
-11.4%

Včera mi expirovala vypsaná PUT na $SOFI+2.2%. Toto byla pozice z předchozího týdne, kde jsem hrál na zisk, nebo na přiřazení. Každopádně nakonec vše dobře dopadlo, a opce vyexpirovala jako bezcenná.

Tento obchod přinesl zisk 8$.

^GSPC

S&P 500

^GSPC
5,303.27 $6.17 +0.12%
Capital Structure
Market Cap
-
Enterpr. Val.
0.0
Valuation
P/E
-
P/S
-
Dividends
Yield
-
Payout
-

Jediný obchod, který jsem v tomto týdnu dělal, tak byl pondělní výpis put creditního spreadu na $^GSPC+0.1%, respektive na jeho futures MES. Jednalo se o intradenní výpis, taková pytlačka spíš.

Tento obchod přinesl zisk 8$.

To je pro tento týden vše. Na příští týden tam má Powell další proslov, tak uvidím co budu dělat, a co zase ne. Není to ale už tak horké, jako tento týden, takže nějaký výpis tam bude. Možná se budu koukat po kreditních spreadech na $MSFT-0.2%, $GOOGL+1.1% atd.

Doufám, že se vám tento týden dařilo, a že se nám bude dařit i ten další týden.👍


Mě tento pátek expirovala CSP $PBR-1.4% na strike 14.5$ a přineslo to zisk 20$. Jinak jak jsem psal tento týden jsem se věnoval studiu credit/debit spread. A podíval jsem se na ty strategie 111/112 od Toma Kinga. U Tasty Trade na margin účtu jsem jsi aktivoval futures, abych to mohl vyzkoušet na MES.

A jak se daří u studia? Na $PBR-1.4% se budu muset podívat. 😉👍

Díky tomu že jsem nebyl dva dny v práci 🤒, tak se dařilo. Nasál jsem informace z knihy a internetu, dokonce jsem jsi nastudoval i Butterfly a Ironcondor které vlastně vychází ze spreadu. Ale hodně mě zaujaly ty strategie od Kinga 👍🏻. Ty máš na testování opčních strategií nějaký demo účet?

@chaby47cz jo na testování používám demo účet. Jinak Iron Condor taky sem tam používám. Třeba týdenní expiraci. Obecně jak spready, tak IC, tak i výpisy se snažím dělat v týdenní expiraci. Tím se dostávám na víkend z trhu ven, a taky je to flexibilnejší. Nevím jaké expirace používáš ty.

Ted Teda ten MES je výjimka, tam mám 45 DTE. 111 strategie demo.

Nějak jsem delším expirací zatím nepřišel na chuť.

Jediná výjimka jsou klasické výpisy, kde při nízké volatilitě tuto složku musím nahradit časem, ale nikdy jsem snad nebyl dal jak měsíc.

@martinbartkovsky Já jsi na tyhle strategie musím nějaký vytvořit. Protože Tasty Trade demo nemá. Původně jsem jsi to zakládal na americké ETF, ale začali mě zajímat opce tak jsem jsi tam vytvořil další účet na obchodování opcí. A na ten začátek jsem demo neřešil. Já vypisuji většinou na jeden týden a přesně jak píšeš kvůli  nízké volatilitě to protahuji na 30dní. Koukal jsem u těch strategií na MES 111/112 že to chce delší expiraci. Myslel jsem že pojedu jen CSP, CC a rozjedu wheel strategii😊. Jako přilepšení k long PTF, ale začalo mě to bavit a zajímat. Opce jsou super nástroj 👍🏻.

@chaby47cz já to mám stejně. Taky mám LT portfolio, a CSP a CC mělo být přilepseni, proto jsem udělal druhý účet.

No a teď někdy používám i spready, a zřídka kdy IC na přilepšení výpisů CSP a CC. 111 testuju, protože by to mohla být dobrá pozice, která by byla chráněna proti propadu. 👍

Jinak koukal jsem na graf $PBR-1.4%, a pozor, dostali jsme se pod 200 denní koluzák.

Jinak na výpisy mám už nějakou dobu v hlavě $PLTR+0.5% jsou tam pěkné prémia. Tak uvidím jestli to vyjde. Trochu mě v tomto ohledu omezuje kapitál.

Super:)

Uvidíme jak to půjde následujících 14 dní. Teď ještě 14 dní budu obchodovat, a potom delší pauza, asi 3 týdny zhruba (odlétám do Austrálie), tak by to to chtělo ještě něco málo vydělat před odletem. 😉

To je dlouhá dovca ;) tedy pokud to není pracovni

I když Austrálie i pracovní je dost dovca většinou:)

@katerinanovakova je to dovolená, a návštěva bratranců. Člověk musí i odpočívat. 😉

@katerinanovakova jojo, v tomto případě to ale pracovní není.

@martinbartkovsky když pominu moje investiční portfolio, které nepotřebuje moc pozornosti. Tak opční strategie mám takové které se dají zvládnout i při dovolené 😉. Ale zase chápu jestli jsi chceš odpočinout i od toho 😁.

@chaby47cz jo to já taky. Něco tam otevřeného bude. Ale kdybys chtěl rolovat ITM pozici, tak v Austrálii je to těžší z důvodu časového posunu. Je tam +10 hodin oproti nám tuším.

@martinbartkovsky Jo to mě nenapadlo 😊 že by jsi si musel pohlídat čas. Nebudu tady dělat chytrého mě se to zrovna loni nevyplatilo a v Egyptě kde byl internet na prd jsem zjistil že se mi přiřadila opce kterou bych jinak roloval 🤣.

@chaby47cz já to mám nastavené tak, že když jsem mimo ČR, tak počítám s tím, že na pozice nebudu sahat. Podle toho se potom rozhoduju co a kdy otevřu, a co ne.

@martinbartkovsky to zni super :)

@martinbartkovsky tak to obdivuji, ja vetsinou i na dovce nejak pracuji :D