S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Jak to vidíte do budoucna s Teslou?

Tesla neměla vůbec dobré výsledky, ale Musk zase chystá spoustu věcí a já osobně tam vidím pořád potenciál a myslím, že to má kam růst. Akcie $TSLA+0.5% jsem před nějakou dobou nakoupil a možná zase přikoupím.

TSLA

Tesla

TSLA
$174.87 $0.88 +0.51%
Target Price
286.71 (+63.96% Upside)

Vote to see the results! 97 answers already!

Příštích 12-18 měsíců bude zjevně hodně divoká jízda :) a to oběma směry...

my budem mit teslu za 12mesicu na 1000 a budem se k ni vsichni povinne modlit a budem libat Muskovi prsty u nohou - mas s necim z toho problem?💁😂

😎

Já taky nějaký ten kousek $TSLA+0.5% mám :) Jen mi ty pohyby přijdou tak iracionální, že mě vůbec nepřekvapí, když sjedem ke 100$ a pak to zase “bezdůvodně” vypálí na 300$.

@flpczech jako jedna z nekvice Short akcii na trhu tak ty pohyby budou vzdy velky... a potom na nejakou zpravu je logicky ze vznikne panika nebo az prilis velke veseli😉

Jo tak to by bylo fajn🤣

Souhlas, to by pak nebyla taková zábava😁

..a veriaci sú zasa vo vytržení...

Jak to myslíš?

Prečítaj si Ondarove komenty a pochopíš, ako to myslím- tí, čo investujú do Tesly sa neriadia žiadnymi analýzami, oni jednoducho veria svojmu guru-ovi😃

@milanvican Tedy předpokládám správně, že ty akcie $TSLA+0.5% nemáš?

Nie, nemám a ani som nikdy nemal i keď Elonovi fandím.

@milanvican Tak jsem to měl dříve taky, ale pak už jsem ty akcie nakoupil.

@lukasnekvapil ..a teraz si už tiež veriaci😉

Charakteristickým prejavom veriacich je, že nehovoria o tom, že ich akcie stúpnu preto, lebo stúpajú tržby a zisky, eventuálne marže, ale preto, lebo ich guru povedal to a hento a z toho logicky vyplýva, že o svetlé zajtrajšky je postarané a pôjdu hore. Tí iniciatívnejší robia misionárov a svoju vieru šíria medzi neveriacimi predbiehaním sa v tom, ako vysoko to pôjde do roka, dvoch, troch. A do piatich, hh- to sú samozrejme desaťnásobky súčasnej ceny. Ale keď ich akcie začnú padať, tichučko šúchajú nohami pri svojich kompíkoch a modlia sa, aby guru prišiel s niečím, čo ich spasí a upevní ich vieru.

Obdivuhodné na ich guru-ovi je, že táto viera a slepá podpora veriacich, ktorých si získal, mu nie raz pomohla odvrátiť krach, keď korčuľoval po tenulinkom ľade a vypadalo to, že koniec je nevyhnutný, až sa zdá, že ani nie je z tejto planéty.

Takhle to vidím já... :) Otázka co bude... https://www.tradingview.com/x/BMhUXVgj/

Pěkný, takže prorazit 220 by to, technicky vzato, mohlo až za nějaký měsíc, ale co když to prorazí 250 už začátkem května? Je to dobrá otázka? 😉

To neber zas tak v potaz co se týdká datumu tam to vždy může se táhnout, nebo naopak. Spíš o co tam jde je ta vrchni trend line, která táhne Teslu dolů už od 2021/2022 kterou když překoná a odrazí se zpětným otestováním, tak je dost možné že se žádné 100ky nedočkáme už a je otevřená cesta k dalším resistencím nahoře. :)

@jirijakubek dík za upřesnění👍

@mich_s No ta červená by tam být neměla to je můj nákup :D Ale jinak nemáš za co ono je třeba samozřejmě brát v potaz hodně věcí já neříkám nikdy, že jen TA v grafu je něco podle čeho se má člověk řídit speciálně u Tesly je to extra skrz Muska, ale popravdě ten pohyb 145-200 se dal očekávat. :)

@jirijakubek Tak jestli jsi  tu nákupku určil z jednoho bodu v 2020 a druhého v 2023 jak to vidím na grafu, tak to je síla a🤞

@mich_s Trendovka,support,volume profile... Ono si řekneš jen dva body ale ty dva body jsou dost silné body... Corona plus první velká korekce Tesly... :)

@jirijakubek 👍

Místo, aby to po výsledkách bylo za 100 doláčů, tak to takhle roste. :D Nepochopitelný.

Říkám, že půjde na 200-240 tam se uvidí ta reakce... :D

Ne asi, moje slova😁

13% ešte pred otvorením trhov

Po otevření +11.5% 😁 Jsem zase v plusu!

Ted 17% takze uz mas nacnuty donPerinon nebo ses rozhodl pockat az to dnes dotahne na tech 20% up💁😂😂😂

@karelknap chlastat ne, prodávat určitě ne v tomhle desetiletí, ale bude se dneska líp spát 😁

@ondar007 tvle v tvym mega koncentrovanym portfoliu to muselo v ramc dne znamenat barek😱😱😂😂😂

Jo teď to letí zase rychle nahoru

Nyní podle pre-marketu, tak se zdá že super investice tedy! Stále mám také nějaké akcie od $TSLA+0.5% . Doufám, a pevně věřím ve větší nárůst v budoucnosti!

Je to hodně volatilní akcie, ale za mě super investice.

Tak Musk se už pred casem vyjádřil ze nový způsob výroby lidem "zamíchá mozkem". V tom případě je ta target price 300, zcela reálná a i 500 je celkem konzervativní. (i když na druhé straně 100 taky) Hele lidi dívejte se občas na očekávání analytiků. Divaji se sice jen max rok dopředu ale nejsou úplně mimo (i když ten rozptyl vypadá divoce) konec konců je to jejich práce a mají prostě kompetence které z nás má asi málokdo.

Už som sem raz písal akú výpovednú hodnotu majú títo analytici, ktorí majú "kompetencie", ktoré my nemáme. Tak skúsim pre obnovenie pamäte:

Spoločnosti $TDOC-2.4% predikovali ceny akcií v roku 2021 takto:

- BTIG price target 330 $

- Credit Suisse price target 300 $

- Piper Sandler price target 291 $

- Deutsche bank price target 263 $

a mohol by som pokračovať aj s inými spoločnosťami, ktoré predikovali nezmyselné cenové ciele od renomovaných investičných skupín. Dnešná cena spoločnosti $TDOC-2.4%  je 13 $! To sa akože chcete držať všetkého čo títo analytici povedia? Keď ceny akcií stúpajú, analytici zvyšujú cenové ciele. Keď ceny akcií klesajú, tí istí analytici znižujú cenové ciele tých istých spoločností. A takto to funguje už roky a bude to ďalej takto fungovať a budú stále na Vás zarábať. Vy si naozaj myslíte, že títo analytici majú krištáľovú guľu?

Tu máte článok kde je zhodnotenie výkonu za poslednú dekádu tých vašich super analytikov. Myslím, že ani jeden z nich nedosiahol vyššiu výkonnosť ako SP500 s priemernou úspešnosťou cca 57%. To môžete ísť rovno na ruletu a dať to na červenú, aj tam máte 50% šancu :)

https://www.cnbc.com/2023/04/30/top-wall-street-research-firms-of-the-past-decade.html#:~:text=Credit%20Suisse&text=Its%20467%20analysts%20provided%2018%2C683,has%20a%2057%25%20success%20rate.

OK🤷‍♂️ je to statistika ale pokud nevím jak byla vytvořena tak to neumím přesně uchopit. V případě srovnání s S@P mám ale určité podezření že srovnávate hrušky s jabkama hodnocení analytiků totiž bývá obvykle postaveno pouze na buy a sell a opomijí výnosy z hold narozdíl od výkonnosti S@P což je čistě z hold.

@mich_s Viem, že sa Vám to ťažko číta, lebo Cathie z ARK povedala, že akcie Tesly budu na cene 2000 $ za 3 roky. Tá Cahtie, ktorá sa pohybuje vo svete investícií už vyše 40 rokov a nikdy nedosiahla významnejšie úspechy.

Stačí si ten článok prečítať a budete vedieť ako boli tie štatistiky urobené, takže nič tu nemiešam. Pozrite si aj iné články, veď to sú voľne dostupné informácie. Niekedy normálne nechápem, že ľudia sú tak naivní (možno neznalí), že aj keď im ukážete fakty, stále nebudú veriť. Nuž taká je doba, kritické myslenie sa vytráca a pohodlnejšie je, keď Vám niekto dá všetko na tanieri. Ako povedal Mark Twain: "Ľudí je ľahšie oklamať, ako ich presvedčiť, že boli oklamaní"

@majky OK🤷‍♂️🏄

@mich_s  nemám odkaz jako Majky, ale úspěšnost skupiny analytiků byla okolo 45procent co jsem četl. Nedavno jsem tu psal že byly Tesla měla spadnout na cca 135 a pak se odrazit někam ke 175 a pak možná k 220. Ale osobnosti jako Musk, Buffet můžou když něco prohlásí zamíchat trhem pěkně.

@ladislavmladonicky to souhlas, ale s tou uspěšností je potřeba vždy přesně zkoumat čeho se týká, za jak dlouho, jaké skupiny, vedět jak a z čeho to počítali. Takhle do větru hozené číslo se nedá nijak verifikovat. I číslo z důvěryhodného zdroje může být zavádějící. Já osobně se o úspěšností pod 50 procent ještě nečetl, no možné to je, ale jak říkám bez bližších údajů se neodvažuji posuzovat.

@ladislavmladonicky áno je to tak, treba si uvedomiť, že ja som sem dal článok, kde bol rebríček top desiatky. Takže tie čísla u niektorých spoločností sú ešte horšie. Samozrejme nájdu sa jednotlivci, ktorí dosahujú aj nadpriemerné výsledky ak by sme použili SP500 ako benchmark. Stále ale nechápem o čom Michal točí. Veď je tam jasne napísané koľko analytikov z akej spoločnosti vydalo presný počet odporúčaní, akú majú úspešnosť a aký bol priemerný výnos. To nie je len tak hodené číslo do vetra ako píše. Napríklad pri RBC Capital brali do úvahy 27352 odporúčaní od 223 analytikov za poslednú dekádu. On si naozaj myslí, že tieto spoločnosti majú krištáľovú guľu a majú 90% úspešnosť :) len nechápem prečo už nie sme všetci milionári... Ja niekedy naozaj žasnem ako si to niektorí predstavujú :)

@majky tocim se na tom že jsou hodnoceni primárně podle sell a buy hold má v jejich hodnoceni sekundarni roli (overeno) tudíž s S&P srovnavat nejde. Končím. Over si to taky.

@mich_s "To create this list, TipRanks analyzed every stock recommendation made by investment research firms in the past decade."

Každé jedno odporúčanie. Jasne je to v článku napísané. Takéto slovíčkarenie je zbytočné. Môžete sa naďalej riadiť Katky z ARK fondov a zakrývať si oči pred realitou. Len som poukázal ako fungujú tieto spoločnosti a aké výsledky dosahujú. Nie je to nič nové.

Tady prostě hodně záleží co je to za společnosti nebo analytiky. Někdy to můžou být úplné nesmysly, ale když člověk najde toho dobrého analytika, který má už nějakou historii a většinou ty analýzy a odhady dávali smysl a vyšlo to, tak to může být fajn.

@ladislavmladonicky Tak tohle mi připadá jako zatím nejvíce reálné. Ty ceny dávají smysl a aktuálně se to podle toho taky nějak tak hýbe.

Rozhodně je fajn se na to podívat, ale ne se podle toho řídit.

Jasně, souhlas, jen jsem se nemohl smířit s názory výše, které implikují že analytici jsou neuspěšní bridilové kteří nemají ani na S&P. Mimochodem, konkrétní vzorec který používá Tipranks není veřejný. Ale jinde jsem našel že u analytiků má hold v hodnocení menší váhu a snaží se být přesní hlavně ve změnách, má to svou logiku protože prostě nemají kapacitu na to aby obsáhli vše a tak je hold, možná až neoprávněně, nejčastější. Naproti tomu výnos z S&P je pouze hold. To se opravdu srovnávat nedá. Tohle je můj názor na přehledy úspěšnosti analytiků. No a když zvšeobecním tak odpovědět na tvrzení o tom že případ kde různé vstupy mají v různou váhu nelze srovnávat s případem kde je pouze jeden z těchto vstupů se 100% váhou. - Ale oni analizují všechny vstupy- Je prostě mimo. Tolik dovysvětlení sporu z mého hlediska🏄

@mich_s S většinou souhlas a díky za názor, je to fakt hodně o tom co je to za analytiky. Někdo s tím má třeba špatnou zkušenost, já zatím naštěstí ne a občas na něco kouknu a dává to smysl a když ne tak se podívám na nějakou jeho historii a ostatní předpovědi.

Do garáže za mě super, do portfolia už je to podstatně horší, ale je mi jasné, že zde bude mnoho opačných názorů :) jedině možná jako spekulaci, ale nic pro mě...

Tesla rozhodně není pro každého. Ta volatilita chce extra pevné nervy 😁

Presne tesl neni pro kazdeho ne kazdy ukaze rozum a koupi ji tolik jako ty😂😂 ja chpu dost argumenty i protistrany al povez me si kdyby vsichni kupovali jednu akciii tak ostatni akcie nemaji smysl a pak by ani ta nase jedna nemela smysl😂😉 zni to dost komplikovane aby to pochopili jen vyznavaci Tsly nebo to pochopil kazdy?😂😂

Dokzu si relne predstavit ze prodam teslu a budu mit microsoft nebo cokoliv jineho vzdyt staci si vybrat cemu clovek ( veri / fandi /rozumi ) nemusim pit jejich kfe ale verim v jejich byznys tak mam Starbucks😉😂

Jasný chápu, tak já mám zatím jenom akcie, tak auto třeba v budoucnu bude taky🤣

Mam uz pozici kterou nechci navysovat s ohledem na slozeni portfolia ale verim ze si jdeme nahoru pro zajimavy hodnoty - je dobre pro teslu ze i po spatnych vysledcich dokazala obratit trend a snad diky te uspesne navsteve v cine udrzi momentum a pujde nahoru😉🤩

Vidím to podobně, ale teda tu reakci akcií po výsledcích jsem nepochopil🤣

Ja ji pochopil ... a vzdy kazdemu reknu to same co vsichni vime ( my nekupujem to kde akcie je ale kde bude ) a Robotaxi se chysta ze vzejde v zivot a dnesni premarket je toho opet dukazem ... kdo by ti rekl pred mesicem ze v Cine odsouhlasi FSD?
Kolikrat vsechny ty predstavovacky u Tesly byly takove ze se nikdy nic nedodalo v terminu ale uz jen to kam se to hybe ukazuje ze ta akcie muze vylete rychle vzhuru ... treba za pul roku se objevi nejaky mega problem a prijdou regulace a cele se to oddali nebo spdne ale vira v to ze neco bude me nuti ty akcie mit a verit ze se poleti s Teslou az na Mars😂😂

@karelknap Jasný chápu a naprosto souhlasím s tím, že se musíme koukat do budoucna a vidím to velmi podobně jako ty, ale i tak mě ta reakce překvapila a nečekal jsem to😁

Já tam furt vidím 10x do konce desetiletí 😁

Ty si delas prdel ale v optimistickym scenari kdy se svet rozhodne bojkotovat cinu jsi pak na takovej cenovce jako prd😉

Nedělám. 10x za 5 let je pesimistickej scénář. 😁 V optimistickým scénáři, že už příští rok začnou prodávat Optimus roboty jsme na 10x možná už za 2 roky.

No zrovna Ondra si z tohoto prdel nedělá🤣

@ondar007 Tak zas tak optimistický nejsem, ale možné to určitě je.

Jo to vidím podobně😁