Tesla v České republice pětinásobně zvýšila tržby, ale čelí globálním výzvám

Elektromobily Tesla $TSLA+2.9% zažívají v České republice raketový růst. Tržby společnosti se loni zvýšily pětinásobně na 2,1 miliardy korun, přičemž zisk vzrostl na 25 milionů korun. Tento úspěch je přičítán prudkému nárůstu prodeje – Tesla v Česku prodala 1591 vozů oproti 195 autům v předchozím roce. Nejvíce se prodával Model Y, z něhož se prodalo 1055 kusů.

Tesla Czech Republic ve své výroční zprávě očekává další růst zisku v roce 2024, avšak úspěch zůstává závislý na globálním trhu. A právě zde se objevují problémy. Celosvětově se zisk Tesly v prvním čtvrtletí propadl o 55 % na 1,1 miliardy dolarů a obrat klesl o 9 % na 21,3 miliardy dolarů. Společnost predikuje pomalejší růst prodejů v letošním roce.

Zajímavým aspektem je i nárůst závazků Tesla Czech Republic vůči mateřské firmě, které vzrostly z nuly na 811 milionů korun.

Tesla v Česku provozuje jedno servisní centrum a 52 nabíjecích stanic, což podporuje růst elektromobilů na tuzemském trhu.

TSLA

Tesla

TSLA
$182.47 $5.18 +2.92%

Akcie Tesly v portfoliu nemám, jelikož mi přijde drahá. Jaký na ní máte názor vy?


Na to ze podle vseho bude propoustet az petinu firmy tomu rustu neveri ani vedeni, nemluve jak prodavaji sve akcie i po 58% propadu od maxim...zatim jim pomahaji jenom obrovske cla na cinske auta do USA, tak kde se nebrani cisnkym autum tam bude dominovat Cina ...jako rust z par stovek na par tisic vyapda giganticky ale tycisla jsou uplne smesne s prodeji zbylych automobilek..budoucnost je hodne bidna pro Teslu...ale jeste par pumpovani s pohadkami o robotaxis, optimusem(asi nejvetsi parodie) a supervised FSD(level2), co nema nic spolcneho s FSD level 4 automobilek, co to uz maji v provozu, tak muze byt klidne par korekci ale s vetsimi propady..lower lowes...a trendem od pohadek  k realite tedy dolu a s problemy s kvalitou vyroby cybertrucku jako odpadajici pedaly, rezavejici povrch, zakaz myti auta na slunci, pokud nechcete prijit o zaruku, nutnost servisu po par dnech provozu ...no smutny, tak proto resi presun do ciny aby mohl stahnout cenu, kdyz uz ne vylepsit kvalitu, superchargers tym zrusen... :)

@ondar007 tvle nekdo ti zde zalozil prispevek o tesle😱 ja myslel ze na to mas autorsky prava🤔😂😂

Na longterm je brutalne levna pokud si vezmes ze za 2-3 roky budou prodavat Optimus / taxiky / rizeni FSD 😉

Nedal jsi k tomu blbej graf? TLSA a ne TSLA 😁

Timeline Tracker Overview