S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Prodejte, než bude pozdě: Akcie SoFi s vysokou pravděpodobností čeká krátkodobě další pokles

Akcie společnosti SoFi Technologies $SOFI-0.3% jsou jednou z ubitých růstovek, u kterých se už člověk pomalu ptá, zdali nepřišel konečně čas na nákup. Akcie se stejně jako jiné neziskové technologické tituly nyní obchoduje pod svou IPO z roku 2020 a budoucí výhled není příliš pozitivní. V tomto článku jsem nastínil hlavní problémy SoFi, které budou i nadále negativně působit na cenu akcie.  

SoFi je americká online osobní finanční společnost a online banka

V letošním roce SoFi zatím klesla o téměř 63 %

V době psaní tohoto článku se akcie SoFi $SOFI-0.3% drží na úrovni kolem 5,50 USD. Prudký pokles o více než 20 % za poslední měsíc posouvá SoFi Technologies do nebezpečného teritoria. Problém SoFi spočívá částečně v tom, že ji poškozuje úprk na růstové akcie související s technologiemi. Loni v létě, kdy SOFI vstoupila na burzu, bylo možné koupit její akcie za 25 dolarů za kus, ale nyní jsou akcie technologických společností všeobecně v poklesu.

A SoFi také škodí prodloužení moratoria na splácení federálních studentských půjček o další čtyři měsíce do 31. srpna. Bez přílivu splátek studentských půjček SoFi pokračuje v plavání nákladů na tyto půjčky, aniž by jí přicházely nějaké příjmy. A nedivil bych se, kdyby bylo moratorium opět prodlouženo.

Roční graf akcie SoFi, Zdroj: Google Finance 

Hospodářské výsledky za první čtvrtletí byly 10. května omylem zveřejněny o tři hodiny dříve kvůli lidské chybě, což vedlo k poklesu akcií SOFI. Samotná zpráva však nebyla špatná. Tržby ve výši 322 milionů dolarů překonaly očekávání analytiků ve výši 286 milionů dolarů. Ztráta na akcii činila 14 centů, což bylo o cent lepší, než očekávala ulice. Zklamáním byl výhled na druhé čtvrtletí, který se pohyboval v rozmezí 330 až 340 milionů dolarů. Analytici v průměru očekávali výhled ve výši 343,7 milionu dolarů. 

Podtrženo sečteno, akcie Sofi nemusí být v dlouhodobém horizontu vůbec špatnou investicí, ale nyní mě trh nutí se na akcie dívat poněkud skeptičtější pohledem. Berte na vědomí, že predikovat vývoj ceny akcie v krátkodobém horizontu je téměř nemožné a proto dává mnohem větší smysl společnost analyzovat z dlouhodobého hlediska. Závěrem zmíním, že se nejedná o investiční doporučení. Informace uvedené v článku jsem čerpal z portálu InvestorPlace. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 604 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Nadpis "Prodejte, než bude pozdě" a přitom v článku se píše o tom, že z dlouhodobého hlediska je akcie kvalitní. Takže, kdo nakoupil před časem, tak teď prodá ve ztrátě a pak se bude dívat jak akcie roste. Co k tomu dodat?

krátkodobě dolu, dlouhodobě nahoru

Nakupuju průběžně už od května 2021.Ted jsem dokupoval znovu za 5,25.Udělení bankovní licence se začne nepatrně projevovat,až ve 3 a 4 čtvrtletí tohoto roku a jelikož úrokové sazby v Americe stoupají a nadále budou ,tak z toho banky budou profitovat.Pořádně to bude znát,až od roku 2023 a pokud ke konci roku třeba zase rozjedou studentské půjčky,ale spíš až příští rok pojedou jak raketa.Za mě je reálná cena v roce 2025 cena 25 + Jsou EBITDA pozitivní.V roce 2024 -2025 už budou ziskový pokud vše půjde tak jak má. Poslední výsledky za mě pozitivní rostou pěkně i přes ten již dlouho trvající zákaz studenských půjček.Ani jsem tak pozitivní výsledky nečekal.Takže za mě long.

samotné výsledky nebylo vůbec špatné, šlo spíš o nastavení trhu - všechno musí dolu

a proto tak jako každý správný Čech nakupuju ve slevách ještě víc než obvykle :-)

A jaký je váš názor na akcie $SOFI-0.3%?

počkám si na dolar :d

tímhle tempem budeme až bleskově rychle

ačkoli to vypadá, že se nyní výprodeje zastavily nad 5$....

žádný zisk a nefunkční byznys model: přesně tyhle akcie to nyní schytaly úplně nejvíce

proto dávalo a dává smysl se spíše zaměřovat na společnosti, které ten zisk a cash flow už stabilně generují

Nefunkční byznys model? Koukal jste vůbec na tuto společnost. Má perfektní byznys model. Sice zažila propad, ale až se trhu bude dařit, tohle je přesně společnost, která má v budoucnu co nabídnout.