S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Ďalšia Terra LUNA? Preventívne zastavujú výbery?

Popredná platforma Celsius Network $CELUSD+4.8% zastavila svoje výbery, swapy a prevody z dôvodu extrémnych trhových podmienok. Natívny token siete Celsius sa zrútil o 50 % a stál okolo 0,18 USD, pričom následne "vyletel" na 1,1 USD je toto správanie legit?

Ďalší projekt, ktorý dopadne ako Terra?

Celsius Network $CELUSD+4.8%, jeden z popredných poskytovateľov pôžičiek kryptomien sa rozhodol zastaviť výbery, swapy a prevody medzi účtami s odvolaním sa na súčasnú volatilitu trhu. Tento krok nakoniec priamo ovplyvnil ceny natívneho tokenu Celsiusovej siete, ktorý sa prepadol o 50 % na nové minimum 0,1855 USD, podľa webovej stránky CoinMarketCap.

Výrazný prepad tokenu CEL

V aktualizovanom blogovom príspevku vydanom 12. júna Celsius oznámil svoje rozhodnutie zastaviť výbery, swapy a prevody vo svojej sieti s odvolaním sa na extrémnu volatilitu trhu prevládajúcu v súčasnom krypto sektore, ale je to ozaj tak?

„Vzhľadom na extrémne podmienky na trhu dnes oznamujeme, že Celsius pozastavuje všetky výbery, swapy a prevody medzi účtami. Dnes podnikáme tieto kroky, aby sme Celsius dostali do lepšej pozície, aby si časom splnil svoje povinnosti týkajúce sa odstúpenia od zmluvy.“ 

Sieť ďalej uviedla, že jej rozhodnutie zastaviť transakcie vo svojej sieti je v súlade s tým, čo je najlepšie pre komunitu Celsius

„Podnikáme tieto nevyhnutné kroky v prospech celej našej komunity na stabilizáciu likvidity a operácií, zatiaľ čo podnikáme kroky na zachovanie a ochranu aktív. Okrem toho budú zákazníci počas prestávky naďalej získavať odmeny v súlade s naším záväzkom voči našim zákazníkom.“

Ďalej uviedli, že sieť je v súčasnosti v procese „ochrany a zachovania svojich aktív“ s cieľom „stabilizovať likviditu a obnoviť výbery“. Blogový príspevok však varoval používateľov, aby očakávali oneskorenia, pretože môže chvíľu trvať, kým sa sieť vráti na správnu cestu. 

„Naším konečným cieľom je stabilizovať likviditu a čo najrýchlejšie obnoviť výbery, swapy a prevody medzi účtami. Čaká nás veľa práce, pretože zvažujeme rôzne možnosti, tento proces si vyžiada čas a môže dôjsť k oneskoreniam.“

Ekosystém siete je do značnej miery riadený jej natívnym tokenom CEL, ktorý používajú investori v celej doméne na prijímanie pôžičiek, poskytovanie odmien a uskutočňovanie platieb. Zrútenie CEL podnietilo sieť vstúpiť do krízového režimu, čo viedlo k dočasnému pozastaveniu transakcií, aby sa predišlo ďalším kryptoturbulenciám.  

Okrem toho sieť neustále priťahuje kritiku a podozrenia týkajúce sa jej schémy pravidelných výplat a vysokých úrokových sadzieb, pričom rôzni používatelia kryptomien túto schému oslovujú ako „Ponzi“. Niekoľko kritikov kryptomien tiež poznamenalo, že sieť využíva prostriedky z iných zdrojov namiesto vlastných investícií na podporu pravidelných platieb zákazníkov.

The biggest crypto lending company is a ponzi scheme https://t.co/luIW9SoGvJ

Názor si musí spraviť každý sám avšak určite si treba dávať pozor na to, kde vkladáte peniaze a vysoké výnosy v dnešnej dobe väčšinou končia zle, viď príklad Terra LUNA. Čo sa týka mňa upozorňoval som na tento projekt už pred mesiacom viď článok na Buliose Čaká tento projekt rovnaký scenár ako Terra LUNA a UST? 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

Celsius je posledné dni často skloňovaný ako PONZI Terra luna schéma

Áno, však už pred mesiacom som písal, že vykazuje znaky :)

aj Binance ale zastavilo výbery na chvilu :) su to take opatrenia

Tento token určite nevykazuje normálne správanie osobne by som sa mu vyhýbal :)

padnúť o 50% a následne vyletieť o 500% teda nie je OK :D

akože v krypto je všetko možne ale tomuto by som sa vyhybal určite