S&P 500 ^GSPC 5,067.21 +1.13%
Nvidia NVDA $820.86 +3.23%
Meta META $496.40 +3.05%
Tesla TSLA $144.84 +1.96%
Microsoft MSFT $406.71 +1.43%
Amazon AMZN $179.56 +1.31%
Alphabet GOOG $159.63 +1.06%
Apple AAPL $166.56 +0.43%

Pokud budou splněny tyto důležité podmínky, bude mít Bitcoin do pěti let hodnotu 560 tisíc dolarů

Cena Bitcoinu $BTC/USD se za posledních pět let vyšplhala o více než 7 200 %, čímž snadno překonala tradiční aktiva a umlčela téměř všechny kritiky, kteří tvrdili, že zisky této kryptoměny jsou neudržitelné. V roce 2021 Bitcoin v této divoké jízdě pokračoval a hned několikrát nastavil nová ATH. Co ovšem nyní všechny investory zajímá je to, kam až se může cena nejznámější kryptoměny vyšplhat. Může to být i desetinásobek současné hodnoty, pokud budou splněny následující podmínky.

Dovolená na Měsíci díky BTC?

Někteří investoři si možná myslí, že se cena Bitcoinu $BTC/USD na těchto úrovních postupně ustálí. Ale stále více býčích investorů, včetně Cathie Woodové ze společnosti ARK Invest očekává ještě větší zisky. Vím, že se to, co Woodová řekne zdá být někdy šílené 😅, ale nedávno třeba prohlásila, že cena Bitcoinu by se do roku 2026 mohla ještě vyšplhat na 560 000 dolarů. My se dnes podíváme jak šílený, nebo realistický tento odhad je.

Kdy by mohl Bitcoin překonat hranici 500 000 dolarů

Za dřívějšími zisky Bitcoinu $BTC/USD stáli především mladší drobní investoři. Podle Philipa Gradwella, hlavního ekonoma blockchainové datové platformy Chainalysis, však po úderu pandemie na začátku roku 2020 začal Bitcoin nakupovat větší počet institucionálních investorů. 

Tyto institucionální nákupy zvýšily cenu Bitcoinu $BTC/USD a přilákaly k němu ještě více drobných investorů, což z této kryptoměny učinilo jednu z nejlepších investic po celou dobu pandemie:

Woodová se domnívá, že kdyby všichni institucionální investoři alokovali do Bitcoinu pouhých 5 % svých portfolií, mohla by jeho cena do pěti let dosáhnout 560 000 dolarů.

Na obzoru jsou však i další pozitivní katalyzátory. Vyšší inflace nebo recese by mohly přimět další investory, aby spolu se zlatem a dalšími drahými kovy nakupovali Bitcoin jako bezpečnou investici. Země, které se potýkají s inflací, by mohly následovat Salvador a začít přijímat Bitcoin jako oficiální měnu.

Vzhledem k tomu, že Bitcoin je přijímán jako zákonné platidlo ve více zemích, budou muset velké banky, poskytovatelé kreditních karet a digitální platební platformy přijímat tuto kryptoměnu spolu s ostatními fiat měnami.

Tento cyklus by mohl přimět více podniků, aby přijímaly Bitcoin, a přesvědčit více spotřebitelů, aby Bitcoin kupovali. Rozšíření metaverse, které by mohlo smazat hranice mezi fyzickým a digitálním světem, by mohlo tento proces ještě urychlit. O metaverse kdyžtak super příspěvky od @kevinporters, doporučuju 👌. 

Bitcoin by také mohl těžit z potenciálního pádu spekulativnějších kryptoměn, jako je třeba Shiba Inu 😂. Tito investoři by se místo toho mohli přiklonit k Bitcoinu a následná konsolidace trhu by mohla stabilizovat jeho zisky a posílit jeho pozici světové kryptoměny.

Tohle samozřejmě není investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @almighty má karmu 1898 a je členem této skupiny od 16/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Kdo nakoupil chválí a kdo nenakoupil haní.

mám nakoupeno a chválím i haním 😂

jestli vyleti cena BTC na 560k (kterych je teor. 21M) tak to nafouknuti bude 25x vetsi nez co vytiskl FED za posledni rok .. takze BTC by timto nafouknutim "vytisknul" vic nez FED odhadem od svetove valky .. pro ty co BTC mit budou mozna OK, ale jinak to citelne naboura cely financni svet

myslím, že by to nemuselo být až tak horké 😅

Podle mé nové teorie BTC nepřekročí hranici 50K$ do února 2022.

Kámo, dneska ji překonal 😁

Je to tak 😂

Ano prosím 🙏

"kdyby všichni institucionální investoři alokovali do Bitcoinu pouhých 5 % svých portfolií" ... podle me naprosto nerealny. Zlato uz davno neni bezpecnou investici, ale spis "dead money". V Salvadoru jsem stravil 2 tydny, blazniva zkorumpovana zeme.

Na 560 000 bych si rozhodně nestěžovala, to by bylo peněz haha 😁

Tyjo 560 je pořádná raketa, no nevím nevím 😅

Partner

Do 5 let by za 500k být mohl, why not

Víc takových textů!

snažím se 😅