S&P 500 ^GSPC 5,103.67 +1.09%
Alphabet GOOG $172.89 +9.46%
Nvidia NVDA $860.31 +4.11%
Microsoft MSFT $409.42 +2.60%
Amazon AMZN $177.21 +2.04%
Tesla TSLA $169.06 -0.66%
Apple AAPL $170.90 +0.60%
Meta META $439.47 -0.43%

3 metaverse světy, do kterých můžete zainvestovat již dnes

O budoucím úspěchu metaverse už podle mě není vůbec třeba polemizovat, celé odvětví čeká totiž definitivně v následujících letech rapidní růst. I když se to zdá být šílené, několik metaverse světů, do kterých můžete dnes zainvestovat, již reálně existuje a na 3 nejzajímavější se nyní podíváme blíže.

 

 

Dnešním příspěvkem reaguji na komentář na jednom z mých starších textů od @marcoboggian, který se ptal, jak by bylo už dnes možné se do nějakého z těchto metaverse světů zapojit a jaké možnosti alternativních investic do metaverse (nepočítaje akcie) vlastně existují.

 

Vstup do všech následujících metaverse projektů je relativně jednoduchý, předem bych ale upozornil, že budete potřebovat kryptoměny na nějaké online krypto peněžence, abyste se mohli naplno zapojit do akce.

 

V rámci dnešního příspěvku jsem si dokonce založil druhé MetaMask a Coinbase peněženky, abych vám mohl celý proces jednoduše popsat...😉

  

MetaMask a Coinbase peněženky jako rozšíření v Chrome prohlížeči 

 

Po založení těchto peněženek a instalaci jejich rozšíření na váš internetový prohlížeč je potřeba do nich poslat nějaké krypto. Pro testovací účely jsem (jak vidíte na obrázku výše) do MetaMask peněženky poslal zhruba 0,0138 $ETH/USD a do Coinbase 0,0162 $ETH/USD. Krypto lze poslat odkudkoliv, kde jste si kryptoměny zakoupili, nebo kde je držíte, ať už je to samotné Coinbase, Binance, Kraken atd....

 

Následuje už jen registrace na webových stránkách daného projektu a napojení této peněženky na váš nově vniklý účet v daném metaverse.  Napojení není nijak těžké a stránka to udělá prakticky za vás. 

 

Návod, jak poslat do MetaMask peněženky krypto z Coinbase: 

https://www.youtube.com/watch?v=9NQgCyOXQlY 

Když už vaše online peněženka nějaké to krypto obsahuje a je napojena na účet v daném metaverse projektu, nebývá nic jiného než začít nakupovat/investovat. V následujících 3 projektech, na které se společně podíváme, můžete investovat prakticky 3 způsoby, a to buď nákupem kryptoměny daného světa, nákupem pozemků či nemovitostí a nákupem NFT předmětů a umění.  

 

Decentraland - webové stránky

 

Technicky vzato Decentraland existuje již od roku 2015, ale větší publicitu si získal přibližně až v roce 2017. Mnoho podobných projektů točících se okolo metaverse však zpravidla neexistuje déle než pár let. Decentraland je samozřejmě jeden z těch starších, ale těch, které byly spuštěny třeba teprve letos, je spousta, takže se snažím opravdu zdůraznit, že momentálně rozhodně ještě není pozdě do metaverse zainvestovat. 


Vždycky je totiž spousta času na to, abyste se do toho zapojili jakýmkoli způsobem. Ať už si chcete jen hrát, nebo pokud chcete vydělat nějaké peníze, je tu stále velký potenciál.

 


Proč je Decentraland první a nejzavedenější metaverse postavená na blockchainu Ethereum $ETH/USD? Důvodů je hned několik. Například obsahuje kryptoměnu MANA $MANA/USD, která se spaluje nebo utrácí výměnou za pozemky a NFT umění. 

 

$MANA/USD - CoinMarketCap

 

Pokud se na Decentraland podíváte z finančního hlediska, mohla by to být dobrá investice. Celý tento metaverse je rozdělen na celkem 90 000 parcel. Před časem měli předprodejní kola, která se vyprodala během několika hodin. Je po nich totiž velká poptávka, ale velmi omezená nabídka. O krásném příkladu jsem psal v průběhu minulého týdne, kdy se v Decentralandu prodal pozemek za zhruba 55 milionů korun!

 

116 "parcel" na Fashion Street se prodalo za 55 milionů korun


Považuji Decentraland za klasický průkopnický metaverse svět. Ať už si totiž děláte v tomto odvětví jakýkoli průzkum, dříve či později na něj vždycky narazíte. O Decentralandu se bude vždycky mluvit jako o jednom z prvních projektů v tomto prostoru, proto je jeho budoucnost (i budoucnost vašich potenciálních investic v tomto světě) prakticky zajištěna...


Sandbox - webové stránky

 

Zdaleka nejočekávanější metaverse hrou je v současnosti Sandbox, virtuální svět, kde si hráči mohou vybudovat, vlastnit a zpeněžit svůj vlastní kousek země. Součástí projektu je také SAND, užitkový token, který uživatelům umožňuje nakupovat v Sandbox metaverzu pozemky a další aktiva (a podobnost s Minecraftem určitě nebude jen čistě náhodná…).

 

 

Ke spuštění prémiového eventu The Sandbox Alpha, prozatím jen pro vlastníky pozemků, došlo čirou náhodou zrovna dneska. Uživatelé budou mít možnost vůbec poprvé napřímo prozkoumat The Sandbox metaverse svět prostřednictvím 18 zážitků vytvořených týmem The Sandbox.

 

S 24hodinovým objemem obchodů ve výši 2,7 miliardy dolarů a tržní kapitalizací 2,8 miliardy dolarů je jasné, že The Sandbox je momentálně jedním z největších metaverse projektů. 

 

Po dnešním spuštění bude zajímavé sledovat, jak trh zareaguje. Pokud bude spuštění úspěšné, není pochyb o tom, že by cena SAND mohla stanovit nové historické maximum.

 

(SAND) - CoinMarketCap


Axie Infinity - webové stránky

 

Axie Infinity je blockchainová hra založená na NFT tokenech, kterou vyvinulo vietnamské studio Sky Marvis. Jako platidlo se na platformě Axie Infinity používá kryptoměna AXS. 

 

 

Axies jsou monstra, která mohou mít určité vlastnosti a lze je vylepšovat nebo s nimi obchodovat. Hráči budou moci používat své Axies k bojům s ostatními hráči v aréně a získávat odměny. 

 

Hráči mohou bojovat pomocí svých Axies a získávat různé odměny. Na YouTube jsou k dispozici tuny návodů, které ukazují různé bojové mechaniky a způsoby, jak vyhrávat hry v aréně.

Axie Infinity má jeden z nejlepších designů ze všech metaverse projektů, které jsem zatím viděl. A jejich extrémně aktivní tržiště je velkým důvodem, proč má (AXS) jen za posledních 24 hodin objem obchodů přes 450 milionů dolarů. 

 

AXS - CoinMarketCap

 

S jejich velmi očekávanými Axies Battles V2 v roce 2022 by se hodnota tohoto projektu mohla v příštím roce snadno zdvojnásobit. Rozhodně ho proto stojí za to sledovat.

 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

A Earth 2.0 nic, jo? 😃

Nebojte, ještě bude 😄

"O budoucím úspěchu metaverse už podle mě není vůbec třeba polemizovat, celé odvětví čeká totiž definitivně v následujících letech rapidní růst." Nějak nevím, jestli to je vtip nebo ne. Mate mě, že autor poslal na peněženku 0,0138 $ETH/USD. Což je taky blbost.

Proč by to byla blbost...Copak vy můžete posílat jen celé $ETH/USD 😅

Jinak to vtip rozhodně není 😎

@vaclavrubas Nějak mi uniká, proč je to poslání 0,0138 $ETH/USD na peněženku blbost. 🤔

Je to ETH. Proč to dělit dolarem? Hlavně je krajně nezodpovědné psát takto nekritické články. Decentraland nikoho roky nezajímal a myslím že ani nebude. Axie je ukázkový scam s ponzi schématem. I ta hra je totální blbost. Obecně všechny projekty, kde si vytvoří vlastní token jsou krajně podezřelé. Včetně věcí jako uniswap apod. Bez tokenů fungoval dobře.

Pro mě nepochopitelné, jak za to někdo může dávat takové rakety. Každopádně jsem první týden v září nakoupil nějaký mana coiny a už je tam 100% 🙈😄

@hupsi Takže to vlastně chápete. Jsou to všichni ti střelci, co na kryptu vydělali astronomické sumy a neví, co s nimi, ale zároveň mají náklonnost k digitálním aktivům, protože jsou to právě ony, díky nimž jsou za vodou. 🤷‍♂️

Nechápu, že to může mít takovou hodnotu. Nějaký virtuální pozemek ve virtuálním světě. Ale nastudoval jsem si to a je dost lidí, kteří tím žijí. Takže jsem z toho důvodu koupil jejich coin. Stejně jako bych nechápal zlatou horečku v americe ale klidně bych si otevřel obchod s krumpáčema 😄 sám bych kopat nešel ale proč na tom nevydělat.

souhlasím, že je to někdy těžce pochopitelné, ale těch 100% je přesně důvod, proč se to dnes vyplatí 😄

Ve chvíli, kdy digitální nemovitosti stojí víc než ty reálné, svět se podle mě dočista zbláznil. 🙈

Zajímavý přehled, díky za to, to druhé mi připomíná Minecraft, to třetí zase Pokémony. 😅

Máte pravdu, něco na tom už bude 😂. Přece jen ale, jak velký úspěch obě hry nakonec měly...🤔

Člověka docela bolí, když se zamyslí nad tím, že ten pozemek v Sandboxu stál v červnu 3000$ a ted je to 14000$ 😅

aneb proč zainvestovat...😅

nevím jestli se mi povede ta část s tou online peněženkou, ale asi jste mě @kevinporters přesvědčil 😄, za mě rozhodně Decentraland 👍

Věřím, že ano 😅. Na youtube máte kdyžtak spoustu návodů...a jestli budete mít jakékoliv otázky, tak mi sem do komentářů napište a já vás už nějak navedu 😁

Dobře vyzkouším to 😄 a asi určitě se ještě ozvu...Jinak mám Coinbase účet, bude pro mě lepší ta Coinbase, nebo MetaMask peněženka?

Pokud netušíte, jak se to dělá, určitě jim peníze neposílejte. I u Bitcoinu platí: "investuj, jak rozumíš" u shitcoinů to platí desetinásobně.

Já ale peníze přece nikomu posílat nebudu. To je moje peněženka a můj účet v Decentralandu. Vždycky můžu krypto zase vybrat zpět...

Díky, tohle se rozhodne hodí 🙏

není zač 😄

Skvělé, posílám dál 👌

díky 😁