S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Dogecoin výrazně roste a opět za to může Elon Musk, stačila mu na to jedna věta

Elon Musk, nejbohatší člověk světa a nově také Osobnost roku 2021 podle časopisu Time se rozhodl potvrdit svou pozici vlivné osobnosti. Po pár měsících "odpočinku" od kryptoměn se rozhodl, že není spokojený s cenou jeho oblíbené kryptoměny Dogecoin. Jedním jediným tweetem ji pak instantně poslal o 16 % výš. A to navíc v době, kdy ostatní kryptoměny stagnují či ztrácejí na ceně.

Elon Musk zkouší zase něco zmanipulovat

Ona je tedy pravda, že Elon si půdu pro "nakopnutí" Dogecoinu trochu připravil už včera, když vyšel jeho rozhovor právě pro časopis Time. V tomto rozhovoru rodák z JAR řekl, že Dogecoin je podle něj lepší platidlo než největší a nejznámější kryptoměna Bitcoin $BTC/USD, která je podle něj spíše uchovatelem hodnoty.

"Bitcoin v zásadě není dobrou náhradou transakční měny," řekl Musk časopisu Time poté, co byl jmenován osobností roku 2021. "I když byl vytvořen jako hloupý vtip, Dogecoin se pro transakce hodí lépe. Objem transakcí Bitcoinu je nízký a náklady na jednu transakci jsou vysoké," řekl. 

Musk dodal, že Bitcoin je vhodnější jako uchovatel hodnoty, a proto si ho jeho investoři chtějí ponechat a neprodávat ho nebo ho používat k transakcím.

Dogecoin je naproti tomu měna, která "spíše vybízí lidi k utrácení, než k jakémusi hromadění jako uchování hodnoty," řekl. 

Přečtěte si také: Muskův Efekt: 15 tweetů Elona Muska, které zmanipulovaly trh

Ale přestože Musk kryptoměnám jednoznačně fandí, pochybuje, že nahradí fiat měnu. "Nejsem velkým odpůrcem fiat měny, jako je tomu u mnoha lidí ve světě kryptoměn," řekl Musk časopisu Time.

Každopádně připravené půdy Musk využil k tomu, aby dnes poslal hodnotu kryptoměny Dogecoin téměř o pětinu výš. Stačil mu na to jeden tweet:

https://twitter.com/elonmusk/status/1470703708677840896

Ano, v Tesle $TSLA-2.0% si budete moci nakoupit merch pomocí Dogecoinu. A když to půjde dobře, někdy v budoucnu třeba i samotné auto. 

Tesla samotná samozřejmě na Dogecoinu neudělá miliardové obraty, ale trhu to klasicky stačí k tomu, aby posunul hodnotu Dogecoinu zase o něco výš.

A Musk už má nepochybně v hlavě další nápady.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @drakostonks má karmu 323 a je členem této skupiny od 22/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

$SHIB/USD coming soon 😂😂😂

Komediant 😂

Zítra -20 % 😂

$1 soooon 🚀

To by musela být Tesla za Dogecoin ve slevě 😂

Dokonce už o 30 % 😳😳😳

Výborně, takže Doge to the moon? 😁

Partner

Here we go again 😅

Už jsem se nemohl dočkat 😅