S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Bitcoin: "Epický krach a pád k $10 000", pokud podle analytiků nastane tato podmínka

Jak to nakonec bude s Bitcoinem? To je otázka, kterou si dnes pravděpodobně klade téměř každý investor do kryptoměn. Ten, kdo zainvestoval teprve minulý rok si na hranici 10 000 dolarů sice nepamatuje, přesto se nedávno objevily názory analytiků, kteří předpokládají jeho návrat na tuto magickou hranici.   


Když se to vezme kolem a kolem, Bitcoin $BTC/USD má za sebou docela dobrý rok 2021. Od začátku 2021 si kryptoměna totiž polepšila o téměř 70 %, což celý trh s kryptoměnami vyneslo na celkovou hodnotu okolo 2 biliony dolarů. 

Je to rok, ve kterém došlo ke vstupu první velké kryptoměnové společnosti na burzu, když v dubnu debutovala společnost Coinbase $COIN+5.7%, ke zvýšení účasti bank z Wall Street, jako je Goldman Sachs $GS+1.8%, a ke schválení prvního amerického burzovně obchodovaného fondu na bitcoin.

Zvýšená kontrola ze strany regulačních orgánů a intenzivní volatilita však v poslední době vyhlídky Bitcoinu relativně utlumily. A odborníci samozřejmě varují, že trh může potenciálně směřovat k poklesu...


Někteří odborníci se domnívají, že Bitcoin $BTC/USD čeká v příštích měsících prudký pokles. Tato kryptoměna se v listopadu vyšplhala na rekordní hodnotu téměř 69 000 dolarů. 

Nyní se nachází pod hranicí 50 000 dolarů, což je téměř o 30 % méně než na vrcholu. Wall Street definuje medvědí trhy údajně jako pokles o 20 % a více oproti nedávným maximům, ale stojí za zmínku, že Bitcoin $BTC/USD je svou volatilitou tak trochu proslulý.

https://twitter.com/crypto_caesar1/status/1478478065042870279 

Například Carol Alexanderová, profesorka financí na Sussexské univerzitě, uvedla, že očekává, že Bitcoin se v roce 2022 propadne až na 10 000 dolarů, čímž prakticky vymaže všechny své zisky za poslední zhruba rok a půl 😅.

"Kdybych teď byla investorem, přemýšlela bych o tom, že z Bitcoinu (investice) brzy vystoupím, protože jeho cena se příští rok pravděpodobně zhroutí," řekla Alexanderová. Její medvědí výzva se opírá o názor, že Bitcoin $BTC/USD údajně "nemá žádnou fundamentální hodnotu" a slouží spíše jako "hračka" než jako investice.

Alexanderová varovala před opakováním historie. V roce 2018 se Bitcoin totiž propadl téměř na 3 000 dolarů poté, co se o několik měsíců dříve vyšplhal na téměř 20 000 dolarů. Zastánci kryptoměny však často tvrdí, že tentokrát je situace jiná, protože na trh naskakuje stále více institucionálních investorů.

"Bezpochyby se zdá, že cenový graf Bitcoinu kopíruje mnoho historických bublin a propadů aktiv a nese se ve znamení 'tentokrát je to jiné', stejně jako jiné bubliny," řekl zase pro změnu Todd Lowenstein, hlavní akciový stratég soukromé bankovní pobočky Union Bank.

Nemusíme si nic nalhávat, definitivně se totiž jedná o relativně kontroverzní názory a mnoho investorů pravděpodobně nebude souhlasit. Já osobně nahlížím na Bitcoin do určité míry podobně, jen vidím trochu jiné důvody, které by mohly bránit v jeho budoucím růstu: Bitcoin už nepřekročí ani hranici 100 000 dolarů a tady je důvod proč 

Tohle samozřejmě není investiční doporučení. 

Zdroj

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já nechápu, proč by dump ceny BTC měl BTC zničit? Víte vy kolik lidí a orderů čeká na takových 30k? A kdyby to šlo dál dolů,tak by jen dotyčná velryba dostala méně peněz a víc lidí nakoupilo BTC ve slevě... nechápu tyhle nesmyslný články.

A fiat meny biedu ponziho schéma ? Čím sú kryté rečami skorumpovaných politikov? Kryptoaktiva sú budúcnosť. Riziko sú iba politici ktorí ho môžu chcieť nezmyselnými opatreniami obmedzovať.

Kvalita článků je někdy opravdu žalostná. Hlavně ať něco vydám i když je to sračka bez přidané hodnoty…. Doslova! Ani odpověď Na ”podmínku”, která pošle bitcoin dolů. Hodnocení článku: ODPAD!!!

Ta podmínka mi tam také chyběla 😅, to je pravda. Ale zase tam byly zajímavé názory těch analytiků, proč byste proboha dával hodnocení "ODPAD"?

Sleduji články pravidelně a ty ke kryptoměnám nebývají opravdu kvalitní, proto můj komentář. Tento byl spíše špička ledovce, protože je obrovský rozdíl mezi názorem kdejakého akademika, analytika a skeptika a mezi kvalitní analýzou. Posílám pro příklad kvalitní analýzu od ARK investu na téma bitcoin: https://ark-invest.com/white-papers/bitcoin-part-two/

Žádná analýza není dokonalá, ale tento typ článku je jen prostý bulvár. Zkuste si stáhnout a podívat se na zmíněnou analýzu 🙂 sice vám neřekne kam bitcoin spadne, zato vám dá pohled na to jaký má potenciál a proč.

Jakých analytiků? Vidím tam ničím neopodstatněné výkřiky do tmy od profesorky za zenitem a bankéře, nic víc.

Když už se autor rozhodne postnout článek absolutně o ničem s clickbaitovym titulkem, mohl by alespoň uvést že 3/4 textu zkopíroval ze CNBC 🙂

Nějak jsem z textu nepochopil jaká je ta podmínka pro pád na 10k?;)

Také jsem nad tím zrovna přemýšlel 😂. Ale možná to bylo myšleno, že se "bude opakovat historie" a "instituce tomu dostatečně nepomůžou" nebo alespoň tak jsem to pochopil já 😅. Je to tak @almighty?

Partner

Not gonna happen

Myslím, že se tentokrát retailová skupina postará o to, že k tomu naštěstí nedojde 😄

Víc takových textů!