S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Tahle akcie letos rozdrtí konkurenci. Nenechte si ji uniknout

Semiconductor industry - tak říkáme odvětví , které je zodpovědné za výrobu moderních počítačových čipů, které pohánějí naši nejcennější spotřební elektroniku. Jsou ve všem - od našich chytrých telefonů až po auta, kterými jezdíme. V roce 2021 bylo toto odvětví jedním z nejvýkonnějších sektorů. V podstatě žádná volba zde není špatná. Ale proč nevsadit na černého koně, který má potenciál rozdrtit veškerou svoji konkurenci?

 

Silné zisky v celém sektoru byly generovány prudce rostoucí poptávkou, která se potýkala s ochromujícími výpadky dodávek v důsledku pandemie v Asii a Evropě. Tyto dva faktory vedly k vyšším cenám polovodičů, vyšším ziskům a novým investicím do rozšiřování výrobních kapacit do budoucna.

 

Společnost Cohu $COHU-0.6%, která poskytuje služby v oblasti polovodičů, byla v roce 2021 velkým vítězem. Konkrétně co se týče růstu v tomto odvětví. A je také připravena na silný rok 2022. Jedna z analytických firem na Wall Street se domnívá, že by se její akcie mohly od této chvíle zdvojnásobit, což by převálcovalo očekávaný výnos širšího trhu. Zde jsou důvody.

Přesun do automobilového segmentu

Společnost Cohu nabízí jedinečnou a rozhodující řadu produktů a služeb určených pro výrobce polovodičů. Specializuje se na testovací a manipulační zařízení vyrobené za účelem identifikace vad během výrobního procesu a po výrobě. Ideálně aby bylo zajištěno, že čipy jsou vhodné pro reálné použití. Zařízení společnosti slouží pro různé segmenty včetně výpočetní techniky, spotřebního zboží, průmyslových technologií a automobilového průmyslu.

Automobilový segment je v současnosti nejzajímavější, protože toto odvětví jako celek bylo těžce zasaženo pokračujícím nedostatkem polovodičů. Výrobci automobilů byli v mnoha případech nuceni omezit výrobu kvůli nedostatku těchto důležitých součástek a některé prodejny v USA v důsledku toho zaznamenaly 80% propad zásob. To přirozeně způsobilo prudký nárůst cen automobilů a mnoho spotřebitelů se potýká s dlouhými čekacími lhůtami na nákup požadovaného vozidla.

https://www.youtube.com/watch?v=sfAyXjRFUJk

Společnost Cohu se proto zaměřila na automobilový segment, který se stal jejím největším zájmem a představuje 20 % celkových příjmů. Inspekční a manipulační platforma Neon společnosti je navržena tak, aby mohla zpracovávat čipy na úrovni destiček o rozměrech pouhých 0,2 × 0,4 milimetru, a to obrovskou rychlostí. Bez snížení efektivity. Polovodiče této velikosti jsou pro automobilové aplikace klíčové a společnost Cohu tvrdí, že systém Neon pomohl společnosti získat nové zákazníky v celém roce 2021.

Očekává se, že problémy s dodávkami polovodičů budou přetrvávat po celý rok 2022, a to znamená, že výrobci mohou i nadále rozšiřovat kapacitu, k čemuž budou potřebovat více zařízení společnosti Cohu.

Solidní finanční výkonnost

Díky široké síle polovodičového průmyslu bude rok 2022 jedním z nejziskovějších v historii společnosti Cohu a bude jen mírně zaostávat za rokem 2021. Očekává se, že tržby i zisk se v tomto roce oproti odhadům na rok 2021 sníží přibližně o 2 %, což by mělo být potvrzeno, až společnost 10. února oznámí výsledky za čtvrté čtvrtletí. Očekává se však, že oba ukazatele zůstanou na velmi zvýšených úrovních.

https://www.youtube.com/watch?v=3W-ZqhHD_MA

Cohu však očekává v příštích třech až pěti letech silnou provozní výkonnost. Nedávno zvýšila svůj roční cíl příjmů na nejméně 1 miliardu USD ročně a očekává. A stanovila si roční cíl zisku ve výši 4 USD na akcii.

Z investičního hlediska, na základě odhadů analytiků z roku 2022, kteří odhadují zisk na akcii ve výši 2,95 USD, se akcie společnosti obchodují s násobkem forward ceny k zisku ve výši 11. Pro představu, to je 62% sleva oproti fondu iShares Semiconductor ETF, který se obchoduje s aktuálním násobkem 29,4. Zjednodušeně řečeno, Cohu se obchoduje za mnohem nižší cenu než jeho kolegové v polovodičovém průmyslu.

Wall Street je pro

Akcie Cohu se v současnosti obchodují kolem 30 USD za akcii a společnost Rosenblatt Securities z Wall Street jim stanovila cílovou cenu 65 USD, což představuje 116% nárůst. Není však sama, šest dalších analytiků drží pro akcie Cohu doporučení koupit a pouze jeden analytik doporučuje prodat. Jejich průměrná cílová cena je 46,71 USD, což je téměř o 56 % více, než za kolik se obchoduje dnes.

CNN money to vidí takto. Zdroj

 

Pro srovnání, analytici očekávají, že index S&P 500 bude mít v roce 2022 výnos pouze 9,6 %, což znamená, že přidání společnosti Cohu do vašeho portfolia by vám mohlo pomoci překonat trh.

Existuje však prostor pro to, aby si Cohu vedla ještě lépe, zejména pokud nedostatek polovodičů v letošním roce přetrvá nebo se ještě zhorší. V dlouhodobém horizontu však budou spotřebitelské produkty nadále směřovat k digitalizaci, což podpoří poptávku po pokročilých počítačových čipech. To je pro investory společnosti Cohu velmi dobrá zpráva. 

Masivní příležitost: Tahle metaverse akcie jen čeká, až ji koupíte a vyděláte

Toto není investiční doporučení. Je to čistě můj názor na základě analýzy Anthonyho Di Pizia

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nice... takže zas budu cpát prachy do akcií...  :D

:D

To nevypadá vůbec špatně. Díky

<3

Hezky pěkně! Tu jsem neznal!