S&P 500 ^GSPC 5,188.23 +0.14%
Tesla TSLA $178.82 -3.21%
Nvidia NVDA $905.84 -1.69%
Alphabet GOOG $172.58 +1.62%
Apple AAPL $182.88 +0.64%
Microsoft MSFT $411.36 -0.53%
Meta META $467.41 +0.37%
Amazon AMZN $188.54 -0.09%

Analýza dvou silně podhodnocených akcií, které vám můžou přinést masivní zhodnocení

Podhodnocené akcie jsou přesně tím, co naznačuje jejich název: akcie, které se obchodují níže, než by měly na základě svých fundamentů. Jde samozřejmě o subjektivní měřítko. Nikdo nemůže znát budoucnost. Každopádně se u těchto společností dá předpokládat odraz ode dna. Klíčem k úspěchu při nákupu "přeprodaných" akcií je rozpoznat, kdy se k tomuto dnu blíží. Jakmile se odrazí, potenciál pro velké zisky je velmi reálný.

 

Nemáte tušení kam v takovém případě pro začátek směřovat? Jedním ze způsobů je sledovat názory analytiků. U burzovních analytiků z Wall Street se můžeme inspirovat, které akcie s výhodnou cenou jsou připraveny na zisky. Jakmile budeme vědět, které akcie odborníci doporučují, můžeme se začít zabývat jejich podrobnostmi. Údaje o akciích a komentáře analytiků dohromady vytvoří komplexní obrázek o jakékoli akcii - což je důležitý krok před investováním.

Pojďme se blíže podívat na dvě takové:

PJT Partners $PJT+0.1% 

Začneme pohledem na globální investiční poradenskou společnost PJT Partners. Společnost PJT byla založena v roce 2015 Paulem Taubmanem z Morgan Stanley $MS+1.1% a rychle se stala jednou z nejprestižnějších institucí investičního bankovnictví a poradenství v oboru. Za svou krátkou historii se podílela na fúzích a akvizicích v celkové hodnotě přes 600 miliard dolarů, včetně fúze T-Mobile/Sprint v hodnotě 59 miliard dolarů v roce 2020. Přestože je firma trvale zisková, její akcie klesly o 30 % oproti maximu, kterého dosáhly letos v říjnu.

 

Začněme tím, že ve druhé polovině 2021 společnost vykázala tržby a zisk, které jsou meziročně nižší. Vedení společnosti označilo rok 2020 za "mimořádný" v souvislosti s podnikáním firmy a prostředí roku 2021 pro hlavní činnost firmy popsalo jako "náročné tržní prostředí". Tyto komentáře zazněly v souvislosti se zprávou za 4Q21, která vykázala tržby ve výši 313 milionů USD, což je meziroční pokles o 3 %. Zisk na akcii ve výši 1,52 USD se meziročně snížil o 16 %. V souladu s historickými hodnotami společnosti vykázalo 4. čtvrtletí nejvyšší čtvrtletní výsledky v tomto roce. Za celý rok 2021 dosáhly tržby 991 milionů USD, což bylo méně než v předchozím roce, kdy činily 1,05 miliardy USD.

Zároveň i přes pokles považovala PJT ve 4. čtvrtletí za vhodné zvýšit dividendu. Výplata, která byla stanovena na 5 centů, byla zvýšena na pětinásobek, tedy na 25 centů na akcii. Při této sazbě činí roční dividenda 1 dolar a výnos je skromných 1,5 %. Klíčovým bodem, který je třeba vzít v úvahu, není výnos, ale velký skok ve výplatě.

Analytik Jim Mitchell se domnívá, že se jedná o akcie, které stojí za to držet. Akcie PJT hodnotí jako BUY a jeho cílová cena 94 USD naznačuje ~49% potenciál růstu.

Výhled analytiků na CNN Money pak vypadá takto. Zdroj

 Každopádně se zdá, že PJT by mohla být zajímavou volbou.

CalAmp $CAMP+2.6% 

Druhá akcie, na kterou se podíváme, CalAmp, je pro změnu z finančního odvětví. CalAmp se zabývá umělou inteligencí, aplikacemi, hardwarem a cloud computingem, které umožňují fungování internetu věcí. Produkty společnosti, od okrajových výpočetních zařízení až po aplikace založené na předplatném v oblasti sledování a správy vozidel, si našly mezery ve správě firemních vozových parků a dodavatelských řetězců. CalAmp se může pochlubit více než 1 milionem předplatitelů softwaru a služeb a více než 20 miliony instalovaných zařízení po celém světě.

 

Na konci prosince akcie společnosti CalAmp prudce poklesly, čímž se výrazně zrychlil pozvolnější pokles z předchozích několika měsíců. Za poslední rok se akcie propadly o 50 %.

Bezprostřední příčinou poklesu bylo zveřejnění finančních výsledků za 3. čtvrtletí fiskálního roku 2022, které nesplnilo očekávání analytiků. Společnost vykázala na 69 milionů dolarů, což je meziroční pokles o 12 %. Zisk na akcii, který byl za fiskální 3Q21 kladný, se dostal do záporných čísel se ztrátou 8 centů na akcii. Tradiční názory očekávaly celkové tržby ve výši 77 milionů dolarů a kladný zisk na akcii ve výši 8 centů.

Vedení společnosti uvedlo jako příčinu čtvrtletního výpadku přetrvávající potíže v dodavatelském řetězci. Bylo zde však i několik světlých bodů. Softwarové a předplatitelské služby společnosti CalAmp si meziročně připsaly dohromady 7 %; i když to nestačilo na vyrovnání celkového propadu, bylo to dost na to, aby někteří analytici zachovali svůj býčí postoj k akciím.

Mezi ně patří Michael Walkley, analytik společnosti Canaccord Genuity.

"Domníváme se, že akcie CalAmp jsou značně přeprodané a představují atraktivní profil rizika a výnosu. Ačkoli část výprodeje následovala po neuspokojivých výsledcích za listopadové čtvrtletí kvůli problémům v dodavatelském řetězci, domníváme se, že silné opakující se příjmy společnosti CalAmp více než podporují současné ocenění. Odhadujeme, že CalAmp vygeneruje v roce C2021 zhruba 150 milionů dolarů v příjmech ze softwaru a předplacených služeb."

Walkley se nedrží zpátky a dává akciím rating Buy s cílovou cenou 14 USD. Pokud bude cíl analytika správný, mohl by přinést roční výnos ~147 %.

Výhled analytiků z CNN Money. Zdroj

Jedná se o poměrně vratkou loď, ale názor analytiků je poměrně jasný a potenciální růst velice lákavý.

Další zajímavé tipy? Čtyři akcie, které z vás můžou udělat milionáře

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o můj názor na základě analýzy Tip Ranks.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jediná jistota je sázka na Ledeckou...

:D pravda!

Původně jsem chtěl pochválit za originalitu a zeptat se kam chodíte na tyto nápady na poměrně neznámé firmy. Članek na Yahoo finance který mi tady nejde sdílet mi ale odpověděl 😉

Však to tam má napsané že to je analýza TipRanks omg 😂

Neznal jsem ani jednu, díky

😊😊

Hlavně ten PTJ vypadá docela zajímavě 😇

Je to tak 😁