S&P 500 ^GSPC 5,190.16 +0.18%
Tesla TSLA $180.15 -2.49%
Alphabet GOOG $172.81 +1.75%
Apple AAPL $184.81 +1.71%
Nvidia NVDA $909.91 -1.25%
Meta META $463.57 -0.45%
Microsoft MSFT $412.07 -0.36%
Amazon AMZN $189.22 +0.28%

Čtyři akcie, které z vás můžou udělat milionáře

Existují skvělé akciové společnosti, které v minulosti dosahovaly skvělých výsledků a které se zdají být připraveny dlouho dobře odměňovat akcionáře. Takové společnosti mohou zůstat ve vašem portfoliu po mnoho desetiletí - a možná i po zbytek vašeho života. Podíváme se na čtyři takové, které vám můžou slíbit opravdu exkluzivní zhodnocení.

 

 

Zde jsou tedy čtyři solidní kandidáti pro vaše dlouhodobé portfolio.

1. Veeva Systems $VEEV+0.3% 

Společnost Veeva Systems je stará teprve 15 let, ale za tu dobu se rozrostla ve firmu poskytující software jako službu (SaaS) s nedávnou tržní hodnotou blížící se 36 miliardám dolarů. Sama sebe popisuje jako "předního světového poskytovatele cloudových softwarových řešení pro regulovaná odvětví, jako je spotřební zboží, chemický průmysl, kosmetika a přírodní vědy". Pomáhá společnostem dávat smysl shromážděným datům, nabízí služby řízení vztahů se zákazníky a pomáhá farmaceutickým společnostem řídit mnoho procesů klinických zkoušek - mimo jiné.

Jak moc je tedy Veeva růstovou akcií? Za posledních deset let vzrostly její akcie ke konci ledna o 505 %. Ročně je to 24 % oproti pouhým 14 % u indexu S&P 500 $SPY+0.2%

 

2. MercadoLibre $MELI+2.2% 

Některými milována, některými nenáviděna. Společnost MercadoLibre  je často popisována jako "eBay Latinské Ameriky", ale je toho o ní třeba vědět mnohem více. Zahrnuje například také digitální platební systém Mercado Pago - do jisté míry podobný systému PayPal. Mezitím si uvědomte, že v Latinské Americe žije více než 635 milionů lidí - což je zhruba dvojnásobek velikosti USA - což znamená, že je zde velký růstový potenciál.

A společnost MercadoLibre roste velmi rychle - její tržby ve třetím čtvrtletí meziročně vzrostly o 73 %, a hrubý objem zboží vyskočil o 30 %. Akcie společnosti za posledních deset let vzrostly přibližně o 1,100 %, v průměru o více než 28 % ročně. A co víc, akcie se zdají být také poněkud podhodnocené - jejich výhledový poměr ceny k zisku je v poslední době na úrovni 120. I když je tento ukazatel vysoký, je výrazně pod pětiletým průměrem 528. Co si budeme povídat - obě hodnoty jsou dost šílené. Každopádně není třeba MELI vyloženě zatracovat. Potenciál má stále veliký.

 

3. Software Unity $U-0.7% 

Společnost Unity Software může být pro většinu z nás neznámá. Ale s nedávnou tržní hodnotou přesahující 30 miliard dolarů se podle vlastních slov stala "přední světovou platformou pro vytváření a provozování interaktivního 3D obsahu (RT3D)". Vezměte si tyto statistiky:

71 % z 1 000 nejprodávanějších mobilních her používá software Unity.
Více než 50 % mobilních, počítačových a konzolových her využívá nástroje a služby této společnosti.
Každý měsíc používá obsah s technologií Unity přibližně 2,5 miliardy uživatelů.
S akciemi společnosti se obchoduje teprve od konce roku 2020 a od té doby její akcie nedávno vzrostly o více než 50 %, což v průměru činí asi 37 % ročně. Ve třetím čtvrtletí její tržby meziročně vyskočily o 43 %. Bullish investorům Unity se líbí její nedávná akvizice společnosti Weta Digital, která se zabývá speciálními efekty, a někteří se ptají, zda právě operační systém Unity bude tím, který ovládne metaverzi.

 

Masivní příležitost: Tahle metaverse akcie jen čeká, až ji koupíte a vyděláte

4. Universal Display

Ticker společnosti Universal Display $OLED+0.7%  vám může napovědět o jejím obchodním zaměření: displeje pro elektronická zařízení, jako jsou chytré telefony, televizory, tablety a chytré hodinky. Její specialitou je energeticky účinná technologie organických světelných diod (OLED) a její displeje najdete mimo jiné v řadě Galaxy společnosti Samsung a v OLED televizorech společnosti LG.

Za posledních deset let vzrostly akcie společnosti Universal Display o více než 230 %, v průměru o 13 % ročně. To je ve skutečnosti méně než výnosy indexu S&P 500 ve stejném období, ale pamatujte si - když přemýšlíte o investování do různých akcií, budoucí výkonnost je důležitější než výkonnost minulá. Ve třetím čtvrtletí vzrostly tržby společnosti meziročně o 23 % a finanční ředitel Sidney Rosenblatt poznamenal: "Při pohledu na odvětví, ve kterém OLED funguje, věříme, že se stále nacházíme na počátku dlouhodobého růstu. 

 

Tahle akcie letos rozdrtí konkurenci. Nenechte si ji uniknout

Nejedná se o investiční doporučení. Jde o amatérský názor založený na analýze Seleny Maranjian

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$MELI+2.2% přestřelená klasika

$OLED+0.7%  jsem neznal a vypadá vážně dobře