S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Varování pro všechny investory: Bitcoin letos vzroste až o 420 %, tvrdí známá analytická firma

Kryptoměny představují opravdu jedinečnou a vzrušující investiční příležitost, kterou by si neměl nikdo nechat jen tak ujít. Přesto byli investoři do nich v posledních několik týdnech potrestáni výrazným propadem a každý z nich si klade jednoduchou otázku. Kam se Bitcoin a zbytek kryptoměn vydá v roce 2022. No, odpověď by pro vás možná mohla mít jedna analytická firma specializující se na kryptoměny...


Společnost FSInsight ve své zprávě pro investory uvedla, že Bitcoin $BTCUSD-0.8% by mohl v druhé polovině roku 2022 dosáhnout hodnoty 200 000 dolarů. To je zhruba 420% nárůst oproti ceně kryptoměny z pondělního rána 🤔. 

Také Ethereum $ETHUSD-0.4% má nakročeno k potenciálně obrovským ziskům, uvedla společnost FSInsight s předpovědí ceny až 12 000 dolarů v tomto roce, což je 385% přirážka k ceně, za kterou se obchoduje nyní.

Návrat Bitcoinu nad hranici 40 tisíc dolarů

Zpráva poznamenala, že kryptoměny jsou stále více spojovány s technologickými akciemi. Sean Farrell, vedoucí oddělení strategie digitálních aktiv, uvedl, že je to způsobeno "vstupem starších investorů" na trh. Podle něj nastane v roce 2022 změna, kdy se podstatná část těchto starších investorů rozhodne zainvestovat. 

Sean Farrell z FSInsight 

V loňském roce investovali investoři rizikového kapitálu do kryptoměn a blockchainových společností jen v USA zhruba 30 miliard dolarů. Své podíly výrazně navýšily také velké korporace.

"To je velký rozdíl oproti roku 2018, kdy se technologickým akciím dařilo, ale tržní kapitalizace Bitcoinu oproti jim padala spolu se zbytkem kryptoměn," řekl Farrell.

K dosažení cíle 200 000 dolarů by Bitcoin $BTCUSD-0.8% musel přilákat další vlnu investorů, jako tomu bylo v loňském roce - což je podle Farrella "rozumná šance". Vyžadovalo by to také, aby se trh v druhé polovině roku odrazil ode dna, ale ceny jsou již nyní znatelně vyšší než minimum z 24. ledna (i když daleko od svého historického maxima) 😅.

https://twitter.com/BTC_Archive/status/1490699170944110593 

Mezitím růst NFT tokenů, aplikací Web3 a decentralizovaných finančních aplikací (DeFi) vedl k výraznému růstu sítě Ethereum $ETHUSD-0.4%, což ji činí "pozoruhodně podhodnocenou", říká Farrell.

"Všechna aktiva se mohou prodat a klesnout o dalších 50 %, pokud Fed zítra nebo příští měsíc zvýší o 4 %," řekl. "Ale právě teď, za současného stavu věcí, je vzestup pro Bitcoin i ETH mnohem pravděpodobnější než pokles."

Abych byl upřímný, tak mě spíš před pár dny vyděsil příspěvek od @kevinporters: Tahle kryptoměnová velryba by mohla zítra poslat Bitcoin na 5 000 dolarů za kus, protože jsem neměl tušení, že by se něco takového mohlo vůbec stát.

Předpověď od FSInsight mi byla spíše s mnoha dalšími odhady analytiků spíše útěchou, a proto jsem se jí rozhodl sem přidat. Někdy je prostě fajn vědět, že to nějaká známá analytická firma vidí podobně jako já...

Inspiraci jinak poskytnul původní článek od Willa Cannyho, který jsem našel na Yahoo Finance. Rád bych také řekl, že rozhodně nejsem expert a to, že s predikcí FSInsight souhlasím neznamená, že jsem si 100% jistý, že se letos naplní 😄.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jelikoz na jaře začne valka na Ukrajině tak bych s Bitcoinem ještě doporučil počkat.. Ale každý at to zváží sám..

Jako počkat na co? Prodej nebo dokup? Myslím že na 33 si všichni dokoupili a teď čekají nebo prodali. Může vůbec Ukrajina mít nějaký zásadní vliv na Bitcoin? Je to dost lokální konflikt. Snad kdyby se připojilo USA.

Ja verim ze az vypukne konflikt na Ukrajině , který určitě nebude jen lokální tak veškerá riziková aktiva pujdou opet jeste dolu! Takze sance na nakup jeste bude! Jestli takovy nakup bude mit v tomhle světě jeste smysl..

Myslím, že válka na Ukrajině nebude mít nějaký extra vliv na cenu Bitcoinu 😅

Vzhledem k tomu jak btc pozvolna stoupá tomu začínám věřit. Už jsme měly dosáhnout topu, ale začíná to vypadat, že letos poletíme dál... Ale 420%? To musej bejt pěkný vyhulenky.... :-D

to jsem si také říkala 😄

Blázon 👎👎👎👎👎👎

200 000 dolarů je naprosto absurdní částka!

Pročpak? Bitcoin udělal od minulého topu nějakých 300%, což by bylo zklamání. Dalších 300% není nic extrémního.... Už nakupuje i KPMG, budou se přidávat další státy. Klidně to může být víc.

To samé se říkalo když BTC dosáhl ceny 100 dolarů.

I 1 dolar byla nepředstavitelná částka. Pamatujete, jak se resilo, že nikdy nedosáhne parity s dolarem?

I těch 100 je absurdních

To je mi líto, že vás můj příspěvek až tak vyděsil 😂

No to mě podržte, 420 % 😂? Ta firma má docela odvahu 😅 vůbec něco takového zveřejnit...

Asi si jejich analytici dost věří 🤔😂

A vám by to vadilo?

nevadilo, jen mi to přijde nemožné...

Jedna banka, která tvrdila před třemi lety, že bitcoin je podvod a nesmysl (potají nakupovala), tak předpověděla snad 360k nebo tak něco... tohle je naprosto střízlivý...

420 %. Jste se zbláznil člověče???

A když to vyjde, tak zbohatnout ještě více. Hezké hopium:)

To tedy ano