S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Dejte zelenou zelené. Tyto akcie vás připraví na energetickou revoluci

V posledních letech se objevila spousta investičních možností pro růstové akcie obnovitelných zdrojů energie. Několik z nich si však zaslouží větší pozornost. Naše planeta není nekonečnou zásobárnou fosilních paliv. S nástupem elektromobility navíc přijde ještě větší poptávka po energii, která může vystřelit ceny společností na výrobu zelené energie do závratných výšin. Pojďme se podívat na dva tipy analytiků.

Obnovitelná energie je pravděpodobně budoucností energetiky

Trojice analytiků v tomto videu sděluje své názory a zajímavé tipy na společnosti zabývající se obnovitelnou energií. A názory zkušených lidí se vždy vyplatí poslouchat. Pojďme si je tedy blíže rozebrat. 

https://www.youtube.com/watch?v=N8o1zGWLCNI

1. Analytik Jason Hall: Myslím, že Atlantica Yield $AY+1.2%  je opravdu zajímavá. Patří do oblasti nezávislých utilit. Provozuje větrné a solární farmy, prodává energii na základě dlouhodobých smluv, má svou distribuci. Algonquin Power $AQN je jejich sponzor, jejich největší akcionář. V případě této společnosti se jedná o sázku na dividendový výnos a růst dividend. Mně se ten byznys líbí. Myslím si, že mají skvělého partnera, který jim zaručuje stabilitu. Navíc všechny ty větrné a solární elektrárny jsou připravené pohánět jejich byznys.

AY teď krapet ztrácí. 5,44% dividenda však vůbec není k zahození

2. Analytik John Bromels: Jsem velkým fanouškem společnosti NextEra Energy $NEE+1.3% , jejíž ceny nedávno klesly. Ukážu historický graf. Svého času byla největší veřejně obchodovanou energetickou společností na světě. Můžete vidět tu malou fialovou čáru, která tam vykukuje nad společnostmi Exxon $XOM+0.0%  a Shell $SHEL.L-0.1%. Ale od té doby docela klesla, pokud jde o tržní kapitalizaci a cenu, takže obchodování bylo docela výhodné. Ale chci také jen říci, podívejte se na ten růst dividend ve srovnání s hlavními ropnými společnostmi, 56% růst dividend za posledních pět let. Každý rok velký nárůst dividendy, dává smysl jako dividendová akcie a dává smysl i jako růstová akcie. (Na graf se můžete podívat ve videu)

NEE se po vzoru celého trhu začátkem roku 2022 také propadla

3. Analytik Travis Hoium komentuje: NextEra Energy je utilitní společnost, která vlastní regulované utility, neregulované utility a pak podobnou společnost, jakou zmínil Jason, NextEra Energy Partners $NEP+0.0%, což je vlastník aktiv v oblasti obnovitelné energie, který chrlí dividendy. Je to zvláštní konglomerát společností.

Jason Bromels: Je to divoké, ale v podstatě ano, NextEra Energy vlastní společnost Florida Power and Light. To máte: spousta obyvatel Floridy, spousta tepla, spousta klimatizací, spousta spotřebovávané energie... a spousta peněz. Peníze vydělané zde používají na investice do obnovitelné energie, kterou dále prodávají tam, kde je potřeba.

Travis Hoium: Jen rychle řeknu: jejich sektor solární obnovitelné energie má skvělou bilanci - zdvojnásobení výroby během příštích tří let. Vždy byli skvělým producentem hotovosti. Zdá se, že prostě přesně vědí, co dělají. A jak se trh se solární výrobou konsoliduje, hráčů je stále méně a méně. Marže rostou. Myslím, že to je opravdu dobrý byznys.

Alphabet oznámil split akcií a jejich cena výrazně vzrostla. Které společnosti ho podle analytiků budou následovat?

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o můj rozbor videa rozhovoru analytiků zmíněných v textu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ano, eko energii věřím. Ale do těchto vod se radši moc nepouštím :D

Neznal jsem ani jednu. Díky :)