S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Ešte nemáte akcie NIO? Lepší čas už nebude, NIO čaká skvelý rok

Spoločnosť Nio$NIO+0.4%mala neuveriteľný rok 2021 a zaznamenala rekordne vysoké dodávky. Napriek svojmu hviezdnemu výkonu majú akcie NIO za sebou nezabudnuteľný rok a za posledné tri mesiace sa prepadli o 45 %. Výborná pozícia pre nákup akcií tejto spoločnosti, pretože v roku 2022 má spoločnosť samé bullish udalosti, ktoré budú hnať ceny akcií určite hore!

                                               NIO Company, zdroj: Google

Po významnom behu na trhu si akcie NIO urobili veľmi potrebnú pauzu a sú rovnako atraktívne ako kedykoľvek predtým. Medvede sa rýchlo vrhli na zjavné spomalenie výkonnosti spoločnosti. Realita je však taká, že Nio sa snaží prerobiť svoje výrobné zariadenia, aby sa pripravilo na masívny rast dopytu po svojich existujúcich a pripravovaných automobiloch.

Okrem toho sa zdá, že spoločnosť Nio začína skúmať príležitosť na uvedenie produktu smartfónu špeciálne navrhnutého pre používateľov automobilov. V nie príliš vzdialenej budúcnosti by sme sa mohli dočkať zariadenia s technológiou, ktorá doplní a vylepší zážitok používateľa na dlhých cestách. Výrobca elektromobilov najíma profesionálov v oblasti mobilných telefónov, čím podporuje špekulácie týkajúce sa nového segmentu.

V súvisiacich správach Nio koncom marca oznámi svoje výkony za celý rok a za štvrtý štvrťrok. Spoločnosť zverejní ďalšie informácie o svojich budúcich stratégiách v správe o výnosoch. Je sa na čo tešiť, pretože spoločnosť plánuje vyvíjať nové projekty a produkty, ktoré zvýšia kurzy akcií.

Výrobca elektromobilov predpovedá silný predajný rok a tento rok očakáva 9,5 miliardy dolárov. Súčasné predpovede nezohľadňujú jeho dlhodobý potenciál v oblasti nedostatočne obsluhovaných sedanov a jeho vyhliadky na iných trhoch. Keď sa geopolitické napätie uvoľní a my budeme mať jasnejšie informácie o úrokových sadzbách, akcie NIO by mohli v nasledujúcich štvrťrokoch masívne vzrásť.

Spoločnosť Nio oznámila svoje najnovšie údaje o dodávkach vo februári. Počet áut dodaných spoločnosťou medziročne vzrástol o 9,9 %. Tržby za prvé dva mesiace vzrástli o 23 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

Silný rok dopredu pre akcie NIO $NIO+0.4%

Tento rok bude vstup Nio na trh sedanov hlavným príbehom pre jeho investorov. ET7 má byť uvedený na trh v Číne. Auto je plnohodnotný luxusný sedan, ktorý možno nájsť na viacerých územiach. ET5 je sedan strednej triedy a na trh príde o niečo neskôr v priebehu roka. Auto dosiahlo najvyšší objem predobjednávok v histórii spoločnosti.

Nio plánuje spustiť novú cenovo dostupnú značku . Výrobca EV sa snaží vydať model, ktorý môže byť lacnejší a dostupnejší pre masy v Číne. Produkty Nio sú vyrábané s ohľadom na kvalitu a majú vyššiu cenu. Prémiový trh si rýchlejšie osvojil elektrické vozidlá. Nová značka je zameraná na zákazníkov nižšej kategórie a má konkurovať výrobcom áut, ktorí sú cenovo výhodnejší.

A ako som sa už skôr dotkol, je dôležité zdôrazniť ambície spoločnosti v oblasti smartfónov. Autá získavajú väčšiu integráciu s telefónmi a kupujúcim prinášajú funkcie internetového pripojenia.

Nio plánuje vydať akcie na burze v Hongkongu a Singapure, čo by mohlo byť pre kurzy akcií tejto spoločnosti dosť bullish. Bol udelený predbežný súhlas na kótovanie na hongkonskej burze cenných papierov. Spoločnosť predpokladá, že obchodovanie by sa mohlo začať už 10. marca. To otvára investičné príležitosti pre viac ľudí, ale je dôležité zvážiť schopnosť spoločnosti držať krok s požiadavkami týchto nových búrz.

                                  Výmenná stanica pre autobatérie NIO

Zrátané a podčiarknuté na sklade NIO

V dôsledku rozsiahleho technologického výpredaja akcie NIO prešli úplne nezaslúženým poklesom cien. Firme sa darí. Čoskoro uvedie na trh nové produkty a preskúma ďalšie trhy. Očakávajte pre spoločnosť ďalší solídny rok. Aktuálnu príležitosť na nákup akcií si nemôžete nechať ujsť.

Čína bola pre výrobcov automobilov vždy ziskovým trhom a postupom času sa stáva lukratívnejšou. Vláda vo veľkom podporuje sektor EV a urobila niekoľko vážnych zmien, aby prilákala investorov do tohto rozvíjajúceho sa odvetvia. Čoskoro vstúpi do Číny viac spoločností, aby využili túto príležitosť. Nio má však dobrú pozíciu na to, aby si pripísalo vedúce postavenie na trhu.

So svojimi pôsobivými vyhliadkami rastu v Číne a Európe predstavujú akcie NIO veľkú hodnotu. Budúcnosť odvetvia elektrických vozidiel je veľmi sľubná. Investori by mali začať nakupovať už teraz. Pre mňa osobne je NIO srdcovka, spomedzi EV. Prvé akcie NIO som nakúpil už na hodnote 3USD, čiže krásny nákup. Prepojenie so smarftónmy je určite bullish, aj vytvorenie ekonomickej rady vozidla. Taktiež určite nakopne hodnoty akcií aj listing na nové akciové burzy. Za mňa určite super spoločnosť, ale spravte si vlastný názor. Pri písaní tohto článku som sa čerpal z Investorplace.com

Držíte alebo nakúpite NIO?

Vote to see the results! 58 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No ak bude vojna eskalovať  a Čína sa postaví za Rusko tak to nebude asi dobrá investícia.

Z pohladu dlhodobého investora je to už urcite aj teraz zaujímavý vstup

Listing na burzy býva často krát bullish

Zaujímavé, že rozširuju portfolio aj na telefony

No čo už ste sa presvedčili?