S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Obohaťte své portfolio: Tyto 2 REIT akcie si připisují za poslední rok přes 50% nárůst

Realitní investiční trusty (REIT) jsou veřejně obchodované společnosti, které umožňují individuálním investorům nakupovat akcie v portfoliích nemovitostí. REIT umožňuje investorům snadno investovat do sektoru nemovitostí, který zahrnuje společnosti, které vlastní, vyvíjejí a spravují obytné, komerční a průmyslové nemovitosti.

Investování do nemovitostí jako základ portfolia? I to může být případ některých investorů, kteří hledí na potencionální zisk z dividend a nájmů

Mezi nejlepší REIT akcie se dá zařadit mnoho společností, které dominují v určité oblasti nemovitostí. Dále se zde nabízí prostor pro investice do růstových REIT akcií, REIT s největší hodnotou nebo třeba REIT s nejvyšší hybností či volatilitou. Dnes vám představím 2 REIT akcie, které by se měli dostat do povědomí investorů, kvůli svému masivnímu nárůstu za poslední rok.

1. REIT akcie č. 1 - Life Storage Inc. $LSI-0.8% 

50,5% nárůst za pouhý jeden rok hlásí společnost $LSI-0.8% 

Life Storage, Inc. $LSI-0.8% je samosprávná a samosprávná akciová společnost REIT, která se zabývá získáváním a správou samoobslužných skladovacích zařízení. Společnost se nachází v Buffalu v New Yorku a provozuje více než 900 skladovacích zařízení ve 30 státech.

Společnosti se věří i nadále ohledně růstového trendu, jelikož nám poskytla poměrně slibné výsledky za poslední čtvrtletí:

  • Zvýšení tržeb ze stejných prodejen o 16,9 % a čistého provozního zisku stejných prodejen o 23,9 % meziročně
  • Generovaný čistý zisk připadající na běžné akcionáře ve výši 74,1 milionu USD nebo 0,90 USD na plně zředěnou kmenovou akcii
  • Dosažené upravené finanční prostředky z operací na plně zředěnou kmenovou akcii ve výši 1,41 USD, což představuje nárůst o 31,8 % oproti stejnému období v roce 2020

Veškeré zveřejněné informace překonávají odhady analytiků a tak se predikuje další dlouhodobý růst. I kdyby se společnosti nedařilo získat další nemovitosti, což je nereálné, tak dokáže profitovat a být stále zisková díky zvyšování nájmů a vysoké poptávce po nemovitostech.

Společnost také láká investory na svou dividendu ve výši 2,55% (3,34 USD), která se v návaznosti na ziskovost může zvedat. Celkově se společnosti v posledních letech daří zvyšovat své tržby z roku na rok, což je pro investory zásadní, nejvyšší zaznamenaný skok byl mezi lety 2020 - 2021.

Nejsou zde pouze pozitivní zprávy, co může ovlivnit ziskovost společnosti?

  • Nepříznivé změny obecných ekonomických podmínek, realitního průmyslu a trhů, na kterých působí
  • Účinek hospodářské soutěže ze strany nových zařízení pro vlastní skladování nebo jiných alternativ skladování, který by vedl ke snížení nájemného a obsazenosti
  • Potenciální odpovědnost za nepojištěné ztráty a kontaminaci životního prostředí
  • Schopnost společnosti vyhodnocovat, financovat a integrovat pořízená vlastní skladovací zařízení 

2. REIT akcie č. 2 - Camden Property Trust $CPT-0.9%

REIT akcie $CPT-0.9% sklidila zhodnocení 59,5% za poslední rok

Camden Property Trust $CPT-0.9% je veřejně obchodovaný realitní investiční trust, který investuje do bytů ve Spojených státech. Firma získává téměř všechny své příjmy z pronájmu nemovitostí nájemcům prostřednictvím krátkodobých smluv. Společnost je zařazena na 8. místo časopisem Fortune na svém seznamu "Nejlepších společností, pro které se dá pracovat".

Společnost je velmi slibná a i proto jsou zde velká očekávání a predikce. Likvidita ve výši 1,5 miliardy dolarů, kterou společnost vykázala na konci roku, připravuje půdu pro další akvizice a společnost již řídí růst tržeb z 7,75% na 9,75% v průběhu roku, zatímco náklady rostou pouze o 3%. To by jí mělo umožnit splnit předpokládaný FFO ve výši 6,09 až 6,39 USD za akcii pro rok 2022, což je prudký nárůst z 5,39 USD zveřejněných v roce 2021.

Camden $CPT-0.9% v roce 2021 více než zdvojnásobil zisk na akcii od roku 2020 - 1,24 na 2,96 dolarů. Společnost také vykazuje dividendu ve výši 2,26% (3,76$), což každý investor uvítá. Aktuální cena se pohybuje okolo 166$ za akcii, přičemž letošní odhad růstu je až na hranici 200$ za akcii.

Závěr

Obě společnosti vykázaly za poslední rok velmi dobrá čísla. Cena, kterou vytvořil volatilní trh otvírá bránu pro investice. Potenciál je zde poměrně vysoký, ovšem je nutno dbát na fundamentální analýzu a situaci ve světě, která by mohla s nemovitostním trhem otřást. Pokud bude situace ve světě poklidnějšího rázu, tak nevidím problém v těchto dvou společnostech, které zvyšují zisky, tržby i dividendu.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Za mě trochu moc riskatní. Šel bych ověřenou cestou - třeba $O-0.3%

Záleží jakou cestu investor vyhledává. Pokud je investor mladý a má volné peníze, tak je nejlepší volba trochu zariskovat a s tím i vytvořit zisky a nebo něco málo ztratit v mladém věku. Kdežto opatrný investor, který hledá bezpečí a jistotu tak se změří na méně výdělečné celky ale na úkor nižších zisků.

Reit společnosti kupuju kvůli vysoké dividendě. Výše uvedené neznámé společnosti mají pod 3 procenta, tedy absolutně nemá cenu je kupovat. Nejen, že je mizivá dividenda, navíc to nejsou stabilní společnosti.

REIT jsou super, ale na mě v tuhle chvíli moc drahé :/

O REIT se delší dobu zajímám, jsem rád že vyšel i článek na tento druh akcií. Nicméně nejsem dostatečně znalý na to, abych věděl zda bude situace ve světě eskalovat a tím zničí půdu pod nahama REIT akciím...