S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

Poslední příležitost k nákupu akcií NIO za nízkou cenu, společnost vysílá slibné signály pro další výhled k ziskům

Kdo si pravidelně čte mé články, tak ví, že chovám sympatie ke společnosti $NIO-0.2%, která doposud vykazovala ztráty. Odhadovalo se, že společnost bude zisková až kolem roku 2023-2024, společnost nám však bije na poplach, jelikož jsou zde silné známky poptávky po jejich vozech, které by nemusely nechat cenu chladnou po zbytek roku, proto je zde možná jedna z posledních příležitostí, jak nakoupit tuto společnost okolo 20$ za akcii.

Zdá se, že společnost sklízí větší a větší úspěch a pomalu si bere větší podíl na trhu s automobily EV.

Hlavní body dnešního článku:

  • Akcie společnosti $NIO-0.2% začaly opět růst po pravděpodobném řešení sporů mezi Čínou a USA ohledně účetnictví a auditu.
  • Společnost $NIO-0.2% má velké růstové plány a silný výhled dodávek do roku 2022.
  • Akcie $NIO-0.2% se stále obchodují o 57,1 % pod svým 52týdenním maximem, což představuje investiční příležitost.

 

Jak to vypadá se společností $NIO-0.2% v roce 2022

Nemilosrdný trh shodil cenu akcií až na 14$ za akcii, po oznámení Číny, které vystřelilo veškeré čínské akcie nahoru, nezaostalo ani $NIO-0.2%, které si připsalo comeback v podobě nárůstu o 57%.

Akcie společnosti $NIO-0.2% se v posledních 12 měsících pohybovaly po spirále směrem dolů. Navzdory působivému růstu se klesající trend udržel, protože investoři se obávali možného vyřazení čínských akcií z obchodování na amerických burzách. Náladu na akcie ovlivnil také nedostatek čipů. Akcie $NIO-0.2% však v poslední době začaly vykazovat určité známky posílení.

Zpráva naznačuje, že Čínská komise pro regulaci cenných papírů plánuje případně poskytnout USA přístup k čínským auditorským dokumentům. Tento přístup by mohl prolomit mnohaletou patovou situaci v oblasti účetních standardů mezi USA a Čínou. Ačkoli riziko vyřazení z obchodování na burze stále trvá, tato zpráva poskytla krátkodobý oddech investorům, kteří drží čínského výrobce elektromobilů.

$NIO-0.2% je jedním z předních výrobců a dodavatelů prémiových elektromobilů (EV) v Číně. Společnost se od konkurence odlišuje inovativními technologiemi výměny baterií a autonomního řízení.

Technologické inovace společnosti $NIO-0.2%, jako je poskytování baterií jako služby a autonomní řízení, přitáhly pozornost velkých institucionálních investorů. Nyní se akcie $NIO-0.2% obchodují poblíž svého 52týdenního minima, což představuje dobrou vstupní cenu pro bystré investory.

Co se děje s akciemi NIO?

 

Výrobce elektromobilů vykázal pozitivní překvapení v podobě zisku za celý rok 2021. Zisk za 4. čtvrtletí 2021 však dosáhl záporné hodnoty 17 centů, což je 3 centy pod očekáváním. Zisk byl ve čtvrtém čtvrtletí negativně ovlivněn vyššími vstupními náklady a omezeními v dodavatelském řetězci.

Celoroční tržby dosáhly 5,7 miliardy dolarů, což je o 122,3 % více než v předchozím roce. K tomuto růstu přispěl působivý nárůst celkových dodávek o 109,1 %.

Očekává se však, že negativní dopad výluky v Číně za účelem omezení infekce Covid-19 a pokračující omezení dodávek polovodičů budou mít vliv na její dodávky v prvním čtvrtletí roku 2022. Očekává se proto, že celkové dodávky vozů budou postupně stagnovat v rozmezí 25 000 až 26 000 kusů.

Společnost $NIO-0.2% mezitím zůstává na cestě k uvedení tří nových elektromobilů (ET7, ES7 a ET5) plánovaných na letošní rok.

Společnost rovněž expanduje na mezinárodní úrovni. V průběhu roku 2021 vstoupila společnost $NIO-0.2% na norský trh. Vzhledem k většímu rozšíření elektromobilů v Evropě plánuje společnost v roce 2022 rozšířit své geografické působení v regionech EU, včetně Německa, Dánska, Švédska a Nizozemska.

Společnost Nio je provozně silná

Silná zůstala i hrubá automobilová marže. Za celý rok 2021 činila hrubá marže 20,1 %, což je o 740 bazických bodů  více než v loňském roce. Bez ohledu na prudký nárůst cen surovin a zpoždění dodávek polovodičových čipů od dodavatelů mohla společnost dosáhnout vyšších marží.

Většina výrobců elektromobilů byla během čtvrtletí ze stejných důvodů těžce zasažena. V roce 2015 se na trhu objevily akcie společnosti Tesla $TSLA-0.4%, nejbližší konkurent společnosti, zaznamenala hrubou marži pouhých 16 %, přestože během roku dvakrát zvýšila cenu svých elektromobilů.

$NIO-0.2% na rozdíl od společnosti $TSLA-0.4% nepředpokládá, že by v průběhu roku zvýšila cenu svých vozů. Stejně tak společnost očekává, že v průběhu roku vyřeší problémy s dodávkami polovodičových čipů ze spolupráce se společnostmi Nvidia $NVDA-0.8% a Qualcomm $QCOM-0.3%.

Vedení společnosti $NIO-0.2% odhaduje, že hrubá marže z prodeje vozidel se bude v roce 2022 pohybovat mezi 18 % a 20 %. Cílem společnosti je dosáhnout rentability v roce 2024.

Měli byste si koupit akcie NIO?

Trh s elektromobily je připraven růst rychlým tempem, protože vlády po celém světě usilují o snížení emisí uhlíkových plynů způsobených vozidly se spalovacími motory.

$NIO-0.2% se snaží zvýšit rozšíření elektromobilů tím, že vyřeší dva největší problémy spojené s elektromobily, vyšší počáteční náklady a delší dobu nabíjení. Toho chce dosáhnout prostřednictvím své inovace baterií jako služby. Program umožňuje uživateli vyměnit baterie pro jeho vozidlo v elektrárnách po celé Číně.

Společnosti se daří na domácích trzích a má velké plány na expanzi na domácí i mezinárodní trhy. Proto si získala zájem investorů.

Vzhledem k průměrné pětileté prognóze růstu tržeb analytiků ve výši 84,81 % se ocenění zdá být přiměřené. Právě proto se doporučuje nakoupit akcie zavčas, jelikož by cena neměla zůstat chladná už velmi dlouho. 

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Vyřazení se snad vyhnout, když Čína povolí ten audit firem kótovaných na NYSE. Tak snad 🤞

Krucinál... jsem s tou společností na vážkách už docela dlouho...😂

Za mě je to risk skrz možné vyřazení z burzy, ale zase zde vidím brutální potenciál pro růst. Do toho  jim přibývá zakázek a v roce 2024 by mohli být i první kladné čísla ve výsledcích🚀

Nio bude top akcie během 3-5 let, věřím tomu🙌