S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Tyto 2 akcie budou nezastavitelným zdrojem příjmů do roku 2030

Když mluvíme o investování a trpělivosti držet kvalitní akcie, data naznačují, že dochází k postupnému poklesu dlouhodobého investování. Průměrná doba držení akcií na newyorské burze klesla na nová minima, což je nesmírně překvapující, když víme, že dlouhodobá strategie je ta nejlepší. Dnes vám představím 2 akcie, které budou generovat vysoké příjmy v příštích 8 a více letech.

Které akcie mohou dominovat v průběhu let?

Pokud vás tato tématika zajímá a hledáte příležitosti, tak v mých zásobách můžete nalézt další akcie, které přinesou vysoká zhodnocení : Tyto 2 akcie budou mít tendenci vystřelit během 5 let o 10 000% a víc | Bulios

Je hodně těžké přesvědčit řadu investorů k tomu, aby věřili v dlouhodobou strategii investování. Na jedné straně máme řadu krypto milionářů, kteří bohatnou v krátkém časovém úseku a na druhé straně máme giga společnosti jako jsou Tesla $TSLA-1.9%, která si během 5 let připsala přes 2000% a nebo Nvidii $NVDA-10.0%, která za stejnou dobu získala skoro 1000%.

I přesto se pokusím přiblížit vám sympatie dlouhodobého investování, které přináší vysoké zisky a stabilní zhodnocování. Dnes se budeme bavit o průměrném až dlouhodobém investičním horizontu (8 let). 

Které 2 společnosti mohou dominovat napříč trhem v tomto časovém období?

1. Chevron Corporation  $CVX+1.5% 

Zhodnocení 66,9% za jeden jediný rok.

Ropa, zemní plyn a geotermální energie: Tyto komodity budou postupně vytlačovány z trhu a budeme zažívat přechod na elektrické pohony a výrobky a zároveň další rozvoj LNG (zkapalněný zemní plyn). Do toho se aktuálně vyskytujeme na pokraji problémů v dodávání ropy a plynu do Evropy.

Přechod na obnovitelné zdroje energie ještě chvíli potrvá, takže odvětví, které generuje příjmy z ropy a zemního plynu zažijí boom, který bude provázen příštích pár let na základě vyhrocené situace na Ukrajině, kde by mohl vznikat zádrhel ze strany Ruska pro dodávky energií a pohonných hmot pro nás. 

Dle statistiky, která měří výkonnost společnosti pro krátkodobý a dlouhodobý horizont je nad míru jasné, že s hodnocením 82 z možných 100 je společnost $CVX+1.5% ideální příležitostí pro investory. Číslo 82 značí, že si vede lépe než 82% trhu. A přímo v odvětví ropy a plynu má hodnocení přes 61, to značí lepší výkonnost než má 61% veškeré konkurence v odvětví.

Nejnovější predikce ukazují, že analytici jsou velice býčí. Společnosti $CVX+1.5% věří na tolik, že ji dávají konečnou cenu pro rok 2029-2030 něco mezi 260-300$ za akcii, což je slušný posun oproti dnešním 169$.

Dále zde musíme podotknout slušnou dividendu ve výši 3,34%, která může v průběhu let přinést taktéž slušný zisk a může nadále růst. Popřípadě při reinvestici zvětší podíl ve společnosti.

Světová situace bude hrát ve prospěch Chevronu a ten z ní náležitě vytěží. Bude růst poptávka a zároveň cena. Pokud nepřijde nějaký skandál a nebo masivní investice do rozvoje, tak věřím, že růst by neměl zpomalovat.

2. Occidental Petroleum Corporation $OXY+0.9% 

Výběr Buffetta je slibný do budoucna, o tom se dá přesvědčit ze 155% růstu za pouhý rok.

Nebudu vás zde nudit o statistikách, inovacích, businessu a masivní diverzifikaci, raději vás přesměruji na článek, kde jsem tyto fakta dávno rozebral: Tohle Buffett dobře věděl: 2 informace, které vás přesvědčí k nákupu Occidental Petroleum | Bulios

Dnes si rozebereme predikce pro další roky. Akcie by měla být dlouhodobou jistotou a stálicí při průměrném ročním zhodnocení 10-20% až do roku 2030. Proto se dá očekávat, že dnešní hodnota 61$ je prakticky ideální pro vstup. Vychází nám, že se společnost bude obchodovat za nějakých 120-130$ do roku 2030.

S vzrůstajícím trendem společnosti, ale celkově ropy, zemního plynu atd. bude navyšována i dividenda, která se aktuálně blíží k 1%. 

Shrnu vám pár základních inovací a novinek ze společnosti:

  • Mimo plyn a ropu: Společnost OxyChem vyrábí různé chemikálie, ale největší produkci tvoří polyvinylchlorid (PVC), který se používá k výrobě plastových potrubí v bytových a stavebních materiálech.
  • Occidental je lídrem v technologii zachycování uhlíku. Zachycování uhlíku se může stát pro Occidental $OXY+0.9% významným obchodem, protože svět se snaží zabránit globálnímu oteplování.
  • Vedení společnosti tvrdí, že každý nárůst cen ropy o 1 USD za barel vynese ročně 225 milionů USD.

To vše a mnohem víc zjistíte o $OXY+0.9% v článku a odkazu, který jsem uváděl o pár odstavců výš.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 555 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

jojo, společnosti zaměřující se na ropu a zemní plyn můžou být zajímavou volbou 😄

obzvlášť teď 👍

Z dlouhodobého hlediska naprostý souhlas. Nejde jen o chvilkovou záležitost. Rusko pomalu přesměrovává své komodity směrem k Číně/ Indii. Myslím, že přímo Evropě dodávalo Rusko přes 50% plynu, ale nechci lhát, takže to % nemusí úplně sedět. Zkapalněný zemní plyn je za mě nejlepší volbou, o takových společnostech jsem také psal na mém profilu. Například zde: https://bulios.com/status/8466-zkapalneny-plyn-je-budoucnosti-pro-investory-tyto-3-zvucna-jmena-si-zaslouzi-nasi-pozornost

U Chevronu bych se bál, že už je pozdě pro nástup do pozice při aktuální ceně ropy. $OXY+0.9% je všestranná takže tam by mi vstup nevadil asi ani teď. Navíc má přijatelnější cenu.

Souhlasím😁

Ale zase pokud by predikce vyšla tak Chevron přinese klidně dalších 80/90% do roku 2030. Pak by znamenalo, že není pozdě pro vstup ani zde. Jen u Chevronu to je více nejisté protože spoléhá převážně na méně zdrojů příjmů než $OXY+0.9%.

$OXY+0.9% mám a věřím ve 100$ hranici velmi brzo😎

$OXY+0.9% má super model pro prosperování i do budoucna. Bez ohledu na vývoj plynu a ropy.

Mám rád tyto predikce a také bych byl rád pokud byste pak udělal za pár let vyhodnocení, at vidím jestli se predikce plní nebo dokonce překonává. Díky👌

Pokud o to bude zájem, tak to můžeme za pár let vytáhnout a udělat vyhodnocení😁