S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Starbucks a další 2 růstové akcie, které si můžete pořídit za méně jak 100 dolarů

I přesto, že je v dnešní době už poměrné častě, aby akciový broker nabízel zlomkové akcie, není to pravidlem. Spoustu platforem tuto možnost jednoduše nenabízí a proto může být pro menší investory náročné investovat do akcií typu Amazon $AMZN-2.6%, Alphabet $GOOG-1.1% nebo Tesla $TSLA-1.9%, které se prodávají od 1000 USD a výše. Nemluvě o efektu, díky kterému akcie na papíře zkrátka vypadají draze. Proto si dnes povíme o 3 dostupných akciích, které tento problém řeší. 

3 růstové akcie za méně jak 100 dolarů

Starbucks $SBUX+0.5%

První na seznamu jsou akcie společnosti Starbucks $SBUX+0.5%, která se od svého vrcholu v červenci propadly o 37 %, přičemž většina tohoto oslabení odráží kombinaci odborové organizace prodejen, inflace nejistota ohledně zpětného nákupu akcií. Ve skutečnosti akcie Starbucks tento týden dokonce obchoduje s novými 52týdenními minimy. 

Na co se však v poslední době většinou zapomíná, je to, že Starbucks zůstává hlavní značkou v oblasti kaváren. Díky tomu, že má více než 34 000 prodejen, má společnost dobrou pozici k tomu, aby překonala všechny protivětry, které proti ní nyní vanou. 

Snap $SNAP-4.0% 

Snap $SNAP-4.0% je druhé jméno na seznamu růstových akcií s cenou pod 100 USD, které byste měli koupit

Snap je mateřskou společností aplikace pro sociální sítě Snapchat, která překvapivě dala na frak zavedeným platformám, jako jsou Facebook $FB+0.5% a Twitter $TWTR. Podle posledních údajů se Snapchat může pochlubit 319 miliony uživatelů denně, čímž postupně zvyšuje počet svých uživatelů z 306 milionů ve třetím čtvrtletí v době, kdy je Facebook ztrácí.

Platforma Snapchat je však výrazně odlišná v tom, že kanály uživatelů jsou z velké části omezeny na příspěvky přátel a nemusí nutně podporovat diskuse, které se mění v hádky. To je z velké části důvod, proč má Snap před sebou mnohem větší růstovou dráhu - kterou pokrývá. Očekává se, že společnost letos zaznamená růst tržeb o více než 37 % a v příštím roce zrychlí růst horní linie na více než 42 %, přičemž během tohoto dvouletého období zdvojnásobí svůj zisk na akcii.

Chytré nápady, jako je nabídka snadného sdílení videí na YouTube a snaha o virtuální realitu, která připravuje aplikaci na metaverzi, jsou jen několika způsoby, jak je tato společnost připravena na další růst navzdory 60% propadu akcií z říjnového maxima. 

Uber $UBER-2.9% 

Ještě před dvěma lety nebylo jasné, zda se společnost Uber Technologies $UBER-2.9%, která se zabývá přepravou osob, stane někdy skutečně životaschopnou. Společnost byla totiž těžce zasažena důsledky zavírek v rámci nemoc covid-19. V pravý čas se však věci začaly měnit k lepšímu. Jednou z nich je samozřejmě postupné oživování ekonomiky. 

Dalším (a možná důležitějším) vývojem je nástup podnikání společnosti Uber v oblasti rozvozu zásilek, které nejsou určeny pro cestující - konkrétně Uber Eats.

I když je to těžké, očekávejte další solidní růst, protože společnost pokračuje ve zdokonalování své platformy. Uber například nyní umožňuje uživatelům své aplikace rezervovat lety a pronájem automobilů, čímž se z ní stává komplexní služba pro cestující.

Ještě se přesně neví, kolik dalších obchodů tyto funkce přinesou, ale analytici očekávají růst nejvyššího obratu o 57 % v letošním roce a téměř 23 % v roce příštím růst tržeb, který by měl společnost dostat z červených čísel do černých.

Modrá = Snap (33,19$), Žlutá = Starbucks (79,5$), Světle modrá = Uber (32,68$)
Zdroj: Google Finance 

Značný pokles od loňského roku nejenom u Uberu a i u dalších zmíněných akcií představuje zajímavou vstupní příležitostí. Za nestabilnější společnost bych ovšem označil provozovatele kaváren Starbucks, díky svému propracovanému obchodnímu modelu, který je postaven na silné značce, kterou lidé milují. Ačkoli je společnost ze všech 3 nejméně růstová, na druhé straně to kompenzuje dividendou a to ve výší téměř 2 dolarů na akcii. 

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Problematice jednotlivých akcií se věnoval analytik James Brumley.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Uber Eats - nejlepší věc :d

u $SNAP-4.0% je pro mě důležité, že neustále zvyšuje počet svých uživatelů. S tím teď třeba $FB+0.5% dost bojuje :/

Na druhou stranu služby $FB+0.5% používá přes 3 miliony lidí, takže ono není moc kam by dál mohl růst....

Hodně rád bych si vytvořil pozici na $SBUX+0.5%, ale ještě čekám, že bychom mohli jít níže

Osobně mám první nákpku někde okolo 50$ na akcii :))

tak snad se tam časem dostaneme, ve $SBUX+0.5% bych celkem chtěl být