S&P 500 ^GSPC 5,129.74 +1.29%
Apple AAPL $185.38 +7.13%
Nvidia NVDA $887.90 +3.46%
Microsoft MSFT $406.00 +2.05%
Meta META $450.16 +1.92%
Amazon AMZN $186.40 +0.91%
Tesla TSLA $181.07 +0.59%
Alphabet GOOG $168.16 -0.18%

Situace kolem Elonova nákupu Twitteru se vyhrocuje: "Jestli mají aspoň trochu rozum, pošlou Muska do háje"

Elon Musk ve čtvrtek zveřejnil nabídku na koupi společnosti Twitter  za 54,20 USD za akcii a označil ji za bezkonkurenční a jedinou nabídku. Akcie Twitteru po zprávě o nabídce za plnou hotovost vyskočily o 4 %, než ve čtvrtek v odpolední seanci klesly. Mnoho analytiků ale hlásá, že pokud je vedení Twitteru alespoň trochu při smyslech, tak na Muskovu nabídku nikdy nepřistoupí.

Může rozhodnutí managementu zastavit Muskovo řádění? Zdroj

Musk si to asi představoval trochu lehčí. Podle jednoho z analytiků však bude muset generální ředitel společnosti Tesla $TSLA+0.6% tuto nabídku přehodnotit, pokud to s převzetím společnosti provozující sociální média myslí vážně.

"Nikdo nevěří, že se jedná o konečnou cenu. Žádná správní rada v Americe na toto číslo nepřistoupí," uvedl analytik Brent Thill ze společnosti Jefferies.

V pozměněném podání pro Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) Musk napsal, že jeho nabídka zaplatit 54,20 dolaru za akcii představuje 54% prémii na akcie ve srovnání s jejich cenou den předtím, než Musk začal do společnosti investovat.
V komentářích na konferenci TED2022 však Musk svůj plán převzít Twitter $TWTR do soukromých rukou zpochybnil: "Nejsem si jistý, zda se mi ho skutečně podaří získat."

"Záměrem je udržet si tolik akcionářů, kolik zákon v soukromé společnosti umožňuje," řekl. "Takže to rozhodně není z hlediska toho, abych vymyslel, jak monopolizovat nebo maximalizovat své vlastnictví Twitteru."

Musk dodal, že jeho krok není o hledání způsobu, jak "vydělat peníze".

"Ekonomika mě vůbec nezajímá," řekl. Nečekaně 😂 Miliardová společnost sem, miliardová společnost tam... 😂

Ani ostatní si nemyslí, že nákup Twitteru je reálná možnost: 

https://www.youtube.com/watch?v=gXlk5HmM3ss

Bez ohledu na Muskovy motivy Thill řekl, že jeho nabídka představenstvu Twitteru jednoduše nesedí, částečně proto, že miliardář nepředložil, jak hodlá společnost "transformovat". Thill také narážel na to, že Muskovo použití čísla "420", což je populární odkaz na marihuanu, je "na hranici profesionality".

"Nebude to nic s číslem 420, dobře, tak to vyjměte. Dejte nabídku na 60 dolarů a pak sestavte konstruktivní strukturu kolem toho, jak by to provozovali," řekl Thill. "Pak možná.

Společnost Twitter ve čtvrtek veřejně vzala na vědomí nabídku na převzetí a v prohlášení uvedla, že hodlá "pečlivě posoudit návrh a určit postup, který je podle ní v nejlepším zájmu společnosti a všech akcionářů Twitteru". objevují se ale názory, že představenstvo údajně považuje nabídku za nevítanou.

Podle Thilla by Muskova nabídka mohla otevřít dveře dalším zájemcům o společnost provozující sociální média, ačkoli zvýšený antimonopolní dohled Washingtonu nad velkými technologickými firmami pravděpodobně zabrání uzavření jakékoli dohody.

"Je to těžké, protože vláda řekne ne jakékoli velké transakci, i kdyby to chtěl udělat zbytek technologických firem,"

Asi nikdo nevíme, jak tohle dopadne. Jedna věc je jistá - bez Muska by prostě na téhle scéně byla nuda 😇😂

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí zpráv dostupných na internetu. Zejména pak souhrn včerejšího dění od  Akiko Fujity.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @joemaymay má karmu 52 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Podle mě jenom další vrstva té clony, která kolem toho je. Už i při tom svém prvním nákupu malého podílu jsme se to dozvěděli dva měsíce po tom, co už dávno nakupoval. Nedivil bych se, kdyby mu už Twitter vlastně patřil 🤔😂

No, zrovna tohle jsou věci, který se asi neutají hlavně před těmi úřady 😂

No ale tak minule jim to taky tak trochu zapomněl oznámit 🤦

Taková show kolem nákupu, který byl jasný od začátku, že nemůže projít. Kdybych já takhle plácnul, že koupím Twitter, tak mi maximálně někdo řekne, že už nemám chlastat 😁

Už nechlastej 😂😂

S poslední větou souhlasím na 100 %. Bez něj by tam prostě byla nuda 😂