S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Morgan Stanley přináší brutálně býčí predikci pro společnost Nio, která se má naplnit během 15 dní

Akcie společnosti Nio zabývající se elektromobily (EV) včera vzrostly o 4,95%, protože se investoři zdají být velice optimističtější ohledně čínské ekonomiky a zlepšení covidové situace. Morgan Stanley na základě mnoha faktorů vydává velice býčí predikci, kterou je růst společnosti $NIO+8.7% z dnešních 17,4$ na 34$ během pouhých 15 dní. Co stojí za touto šílenou predikcí?

Jakou dáváte šanci této predikci?

Tento týden město Šanghaj oznámilo, že od středy obnoví silniční a veřejnou dopravu v rámci svých hranic. Pro info: Nio má výrobní závod několik hodin západně od města.

Kromě omezení v Šanghaji včera čínská vláda také oznámila, že sníží daň z prodeje některých osobních vozidel s nízkými emisemi o polovinu. Tato změna by měla smysluplně zvýšit finanční výsledky společnosti Nio a jejích konkurentů v oblasti elektromobilů.

A konečně, oficiální čínský index Project Management Institute (PMI ve výrobě) vzrostl za měsíc květen a dosáhl hodnoty 49,6 oproti 47,4 v dubnu. Ekonomové dotazovaní agenturou Bloomberg očekávali v průměru 49 bodů.

  • PMI je obecné označení skupiny indikátorů založených na průzkumu mezi ekonomickými subjekty, které sledují sílu hospodářského růstu.

Při pohledu do budoucna Morgan Stanley očekává, že akcie NIO v blízké budoucnosti porostou. Firma vidí, že Nio bude těžit z opětovného otevření Šanghaje a "místních stimulačních programů" v nadcházejících měsících. Celkově se analytik Tim Hsiao domnívá, že společnost vyrábějící elektromobily je připravena "obnovit dynamiku prodeje".

Morgan Stanley má tak stanovený cenový cíl 34 dolarů pro akcie NIO. Což by nebylo úplně nereálné, co mě zaráží je časový úsek pro tento růst - 15 dnů. Povede se tato bullish predikce?

Kdo mě sleduje a pročítá si pravidelně mé články, tak jistě ví, že jsem milovníkem Nia. Proto vám také nastíním důvody, které mě dělají ještě větším býkem, než jsem byl doposud. Projdeme si řadu novinek, ale i možných spekulací.

Nejvíce se v posledním týdnu mluví o následujícím:

  • $NIO+8.7% podle zpráv médií z Číny nabírá profesionály se zkušenostmi se zřizováním výrobních linek v USA. Což vynořilo na trhy, ale především na soc. sítě řadu spekulací a nejasností. Tento krok by byl rozhodně skvělou zprávou, ale společnost se prozatím k této informaci nevyjadřuje.
  • $NIO+8.7% dokončil výstavbu moderní montážní linky v Neo Parku 

Podle zdrojů souvisejících s touto záležitostí výrobce EV NIO právě dokončil výstavbu moderní montážní linky ve své druhé továrně umístěné v Xinqiao.

  • Provozovatel bateriových aktiv společnosti NIO získává přibližně 95 milionů dolarů prostřednictvím nabídky ABS v Číně. Společný podnik nio pro správu bateriových aktiv, Wuhan Weineng nebo Mirattery, zajistil nové financování prostřednictvím nabídky ABS (Asset-backed Securities) poté, co získal desítky milionů dolarů prostřednictvím podobného kroku na konci dubna.
  • Čína zavádí snížení daní pro nákup nových automobilů a vláda nabídne peněžní dotaci pro lidi, kteří si koupí auto poháněné bateriemi.
  • Čína se také snaží zavést daňové škrty pro nákup nových automobilů, ať už plynových automobilů nebo elektrických automobilů, což by mohlo potenciálně pomoci zvýšit prodej pro Nio.
  • Poskytovatel LiDAR společnosti NIO Innovusion vstupuje do strategického partnerství s technologickou firmou TuSimple - Tento fakt mi dělá upřímně radost, jelikož mám menší sympatie ke společnosti $TSP-5.7%, která se zabývá výrobou náklaďáků bez řidiče. Neinvestuju do TSP, ale na poměrně mladou společnost z ní mám dobrý pocit.

Spekuluje se také o rozšiřování nabíjecích stanic napříč EU a zároveň máme ve hře i novou linku v EU (zatím nepotvrzeno).

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pokud se bude pokračovat v tom dnešním záchvěvu, tak proč by ne 😃

mám nakoupeno již od dubna, kdy ta cena byla oproti stávající stále dost vysoká. nemám v tom navíc tolik prostředků, o které bych nemohl případně přijít. takže sledovat a těšit se nebo přikoupit? hm hm...

Já Niu věřím a nákup pod 30$ je z mého pohledu dost výhodný.

Já Nio věřím, ale spíše na více dlouhodobém horizontu.

Samozřejmě, že to mám stejně. Jen dávám rád pravidelně update ohledně věcí, které mohou cenu ovlivňovat a nebo z ní dělat nevýraznou investici v krátkém horizontu.

Jasné :) Tak ono tahle zpráva třeba někoho přiměje přikoupit, takže proč ne.

Že by "jenom" tyhle zprávy přinesly takovou rally si nemyslím. Sledovat to ale budu... abych mohl případně nadávat proč jsem nenakoupil 😅

Presne tak :D

Samozřejmě některé predikce předních světových bank jsou trošku crazy. Je zde řada dobrých zpráv, ale ani jedna z nich se nijak nepodílí na zlepšení, co se týká obnovy výroby a prodejů. Na konci léta by 30$ bylo ideál, tak jako mi regoval pan Smékal na Twitteru.

Na takové bull runy je myslím ještě brzo. Z nejhoršího ještě nejsme venku, a může to být sebelepší společnost.

Vidím to na těch 30$ v období léta, kdy by se situace a výrobny posunou na normální kapacity.

Přesně tak a ono u akcií takový růst není úplně častý ani normálně, ale u kryptoměn už se o něm bavit dá :D

To je pravda, ale člověk nikdy neví :D stačí se podívat na Muska co dělá s trhem.

To by byla crazy jízda. 100% za 2 týdny? To bych si nechal líbit, ale uvidíme co na to řekne trh a FED.

Samozřejmě, že nic není nemožné. Ale ve hře je mnoho proměnných, který mohou tuto predikci potvrdit, ale také naprosto vyvrátit.

To by bylo hodně hezký :)

Komu by se to nelíbilo :DD

Dodatek: Tak jako predikce ohledně Bitcoinu, kde JPM říkala reálnou cenu za 38K, tak  ani v tomto případě s Morgan Stanley nemáme uvedeny žádné reálné výpočty ani nic. Analytici jednají na základě rušení omezení, zlepšení výroby, rozšíření výroby a dokončování nových výrobních linek.

Práveže uviedli prečo si to myslia, a sú to všetko reálne ukazovatele, ktoré to môžu ovplyvniť. Naopak pri Bitcoine je to nemožné niečím podložiť, lebo nie je čím. Je to všetko založené len na nádeji a viere, že pôjde cena BTC hore. Ale viera patrí do kostola a nie na wall street :)

Mohu poprosit zdroj a nebo odkud jsou tyto data? Přijde mi nesmysl, aby proběhl nějaký výpočet pro vývoj, když byla hlavní výrobna v ''úsporném režimu'' a první čísla (z výroby) jsem viděl až dnes.