S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Toto jsou 3 osvědčené dividendové tituly, které nesmí uniknout nikomu, kdo touží po pasivním příjmu

To, že dividendové tituly jsou výrazně stabilnější ví asi každý. Velice často se také zmiňuje fakt, že z dlouhodobého hlediska jsou i výnosnější. To je sice něco, co se dá zpochybnit a záleží na kritériích. Věc se ale má tak, že člověk, který touží po pasivním příjmu by rozhodně měl tento stabilní druh akcií zvážit. Nic není dokonalé, ale tyto tituly se tomu v určitých ohledech dost přibližují.

Růst a pasivní příjem? Není problém!

Nebudu zdržovat. Pojďme se podívat na můj další výběr tří zajímavých dividendových titulů!

Intel $INTC-9.2% 

Akcie polovodičů patřily během pandemie k největším vítězům. Společnost Intel se ale netěšila tak výraznému růstu jako mnoho jejích konkurentů. Důvodem není žádná zásadní slabost společnosti. A jak investoři zjišťují, může to být výhoda. V roce 2022 se akcie propadly "pouze" o 14 %. To je o něco lepší než u některých jiných akcií v sektoru. A analytici dávají akciím šanci na 16% nárůst oproti současné ceně.

No, stále však jedeme směrem dolů. P/E patří však k jednomu z nejlepších

Z fundamentálního hlediska se zdá, že je Intel poněkud podhodnocený. Růst jejích zisků je sice na nižší úrovni než před pandemií, ale měl by být více než dostatečný k pokrytí dividendy. A právě nyní se tato dividenda vyplácí na roční bázi ve výši 1,46 USD a vynáší 3,28 %. Společnost zvyšovala dividendu v každém z posledních osmi let.

AT&T $T+1.0% 

Má AT&T  to nejhorší za sebou? Zdá se, že možná ano. Akcie společnosti byly pod tlakem, když dokončila odštěpení své jednotky WarnerMedia. Selský rozum by radil, že mnoho investorů od akcií T uteče poté, co snížila dividendu na polovinu. Aktuální 5% dividenda však očividně není takový problém.

Zdá se, že $T+1.0% se vzpomatovala

Investoři se tak mohou začít zabývat celkovým vývojem akcií T. A vzhledem k tomu, že akcie za poslední měsíc vzrostly o 12 %, může se investorům líbit, co vidí. Začíná to zaměřením společnosti na 5G. Investory může také povzbudit množství hotovosti, které prodej WarnerMedia přinesl do rozvahy společnosti. Peníze, které mohou být použity na dluh v její rozvaze.

Energy Transfer $ET+0.1% 


Žádnej mimozemšťan. Další z bezpečných dividendových akcií na tomto seznamu je ta s nejvyšším dividendovým výnosem. V době psaní tohoto článku má společnost Energy Transfer dividendový výnos 6,87 %. Zčásti to souvisí s tím, že společnost je hlavní komanditní společností. Jako taková je schopna předávat většinu svého volného peněžního toku investorům ve formě daňově odložených výplat, často ve formě dividend.

Energetická krize pochopitelně v poslední době vyhnala cenu této akcie dost vysoko

Společnost Energy Transfer již dlouho rozvíjí infrastrukturní projekty a v roce 2002 plánuje vynaložit více než 2 miliardy USD na rozšíření své sítě. Společnost Energy Transfer je v energetickém sektoru podhodnocenou akcií. Díky 73% meziročnímu růstu tržeb však akcie začínají přitahovat pozornost investorů. Ve skutečnosti akcie ET za letošní rok vzrostly o 43 %. Analytici se však domnívají, že akcie mají stále přibližně 31% nárůst.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$INTC-9.2% je super a jeden z nejlepších čipařů. Když porovnám ocenění vůči ostatním, tak je to úplně jiná liga

Bohužel jenom pořád čeká na zásadní dobrej produkt, kterej ho vystřelí zpátky nahoru. Přijde mi, že oproti $AMD+2.4% a $NVDA+6.2% se dost plácá na místě

$T+1.0% držím a přikupuju i po propadu a cutu dividendy. Za mě stále super volba. $ET+0.1% vypadá suprově, tenhle typ společností má velký potenciál a hlavně stabilitu

Yeees