S&P 500 ^GSPC 5,169.85 +0.82%
Nvidia NVDA $921.83 +3.82%
Meta META $463.90 +2.64%
Tesla TSLA $184.22 +1.68%
Microsoft MSFT $412.44 +1.42%
Apple AAPL $181.08 -1.26%
Amazon AMZN $187.63 +0.76%
Alphabet GOOG $169.19 +0.12%

Akcie ze sektoru solární energie se po včerejším prohlášení prezidenta Bidena stávají zajímavější než kdykoli předtím

Odvětví solární energie v posledních letech velmi rychle rostlo, protože je vyvíjen velký tlak na přechod globální ekonomiky od fosilních paliv, jako je ropa a zemní plyn, k obnovitelným zdrojům energie. Akcie tohoto sektoru včera zaznamenaly pozitivní impuls k růstu, když prezident Joe Biden oznámil, že USA zruší cla zaměřená na výrobce solárních panelů v jihovýchodní Asii. Co to znamená pro společnosti z tohoto sektoru a jak si vadit na solární energii si řekneme v tomto článku.  

Solární energie 

Cla jsou velkým trnem v oku jak zahraničním výrobcům, tak domácím společnostem, protože koncoví spotřebitelé v USA jsou nuceni platit za zboží vyšší ceny. Vzhledem k tomu, jak napjaté jsou nyní dodavatelské řetězce, se očekává, že tento krok ceny v tomto odvětví zmírní.

Akcie solárních společností včetně Sunrun $RUN+1.1%, Array Technologies $ARRY+2.2%, Enphase $ENPH+0.9%, SunPower $SPWR+0.4% a fondu Invesco Solar ETF $TAN+0.8% na základě této zprávy výrazně vzrostly.

Solární akcie rostou díky zrušení cel

Méně cel znamená potenciálně vyšší marže pro výrobce a nižší náklady pro spotřebitele. Většina makroekonomů by tuto zprávu přijala pozitivně, zejména vzhledem k tlakům, kterým nyní svět čelí v oblasti energetiky.

Mnozí ekologové a investoři, kteří dbají na životní prostředí, poukazují na potřebu rychlejšího přechodu na obnovitelné zdroje energie. Náklady spojené s přechodem na zelenou energii však stále odrazují firmy i jednotlivce od potřebných investic. Posunutí tarifů stranou by mohlo být pro tento sektor přínosem a urychlit tento přechod.

A teď rychlý pohled do mého portfolia. Osobně na solární energii sazím prostřednickým akcií společnosti Daqo New Energy $DQ+1.3%, které včera rostly o více něž 12 %. Jedná se o čínskou společnost vyrábějící polysilikon, který je nezbytný pro výrobu solárních článků a modulů. 

Na závěr klasicky upozorním, že se nejedná o investiční doporoučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. Uvedené informace jsem čerpal od autora Chris MacDonald. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 799 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Perfect! You didn t make a single mistake!

to ETF nevypadá špatně

Pokud někdo nechce investovat do konkrétních společností, tak je to jednoduchý způsob, jak mít expozici vůči akciím solární energie

mám $JKS-2.0% a po včerejšku celkem spokojenost

$JKS-2.0% je akorát o něco dražší :/

za mě hodně zajímávej sektor, který toho má ještě hodně před sebou

rozhodně bych zde hledal příležitosti :))