S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Čas na nákup? Dvě obří americké banky se prodávají za směšnou cenu.

Patří mezi celkem známé poučky, že banky jsou v případě nejistoty na trhu tou bezpečnější volbou. No a jakou tady máme aktuálně situaci? Ano, řekl bych, že všechno jenom ne jistou. Takže banky? Nojo, ale ty jsou drahé... Opravdu? Máte štěstí, že jdu kolem. Tyto dvě obří americké banky se katuálně prodávají za opravdu solidní cenu a mohly by tak vaše portfolio rozšířit o opravdu zajímavý sektor.

Budova banky Goldman Sachs

Akcie Goldman Sachs Group $GS+0.2% během pátečního výprodeje klesly o 5,5 % a skončily na 287,56 USD za kus. Goldman se nyní obchoduje pod účetní hodnotou 293 USD za akcii v prvním čtvrtletí, což je poprvé od roku 2020, kdy lídr investičního bankovnictví dosahuje nižší ceny, než je účetní hodnota, resp. vlastní kapitál akcionářů na akcii.

Aktuální P/E se také tváří velice slušně

Goldman zůstává vysoce ziskový a jeho hodnota by měla být vyšší než hodnota jeho aktiv, která jsou většinou tvořena likvidními cennými papíry.

Nákup Goldmanu pod účetní hodnotou v průběhu roku 2020 v rozmezí 200 USD za akcii byl geniální strategií, protože akcie se koncem roku 2021 více než zdvojnásobily na více než 400 USD díky rekordnímu zisku za rok 2021 ve výši přibližně 60 USD za akcii. Společnost - a bankovní odvětví jako celek - jsou v lepší kondici, než byly v roce 2020.

Wells Fargo $WFC+2.7% v pátek rovněž klesla pod účetní hodnotu. I Citigroup $C+1.4% se pohybuje s hlubokým diskontem vůči účetní hodnotě. Burzovně obchodovaný fond bank SPDR KBW BankKBE $KBE+2.3% v pátek klesl o 3,5 % na 45,56 USD.

Wells Fargo , jehož akcie v pátek klesly o 6,1 % na 40,08 USD za kus, se nyní obchoduje pod účetní hodnotou 42 USD za akcii v prvním čtvrtletí. Skupina Citi, jejíž akcie klesly o 4,5 % na 47,71 USD, se obchoduje přibližně za polovinu své účetní hodnoty 92 USD za akcii - a výrazně pod svou účetní hodnotou 79 USD za akcii. Berkshire Hathaway získala v prvním čtvrtletí podíl v Citi, jejíž akcie vynášejí přes 4 %, ve výši 3 miliard USD

V pátek zde nastal stejný scénář jako u Goldman

Ostatní členové velké bankovní šestky v USA - JPMorgan Chase $JPM+2.5%, Morgan Stanley $MS+0.4%  a Bank of America $BAC+3.4%  se za takto atraktivní ohodnocení neprodávají. Ač k tomu dost možná směřují.

Investoři se obávají rizik recese a zpětné odkupy akcií by měly být v letošním roce utlumenější. Ale jedno silné pozitivum, které investoři zřejmě ignorují, je, že vyšší krátkodobé sazby v letošním roce by měly příjemně zvýšit zisky bank.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 499 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Hmm, asi koupim obe :) GS i C vypadaji dobre, a je to dobra protivaha vsem tem ostatnim titulum co tam syslim. Hodnotova volba jako vysita.

Ano! Super čas na nákup v podstatě cehokoliv z tohoto sektoru

$C+1.4% se prodává opravdu neuvěřitelně levně a je to jen otázka času něž trh akcie začne opět rozumně oceňovat

Je to tak :)

Tak co v pátek nespadlo, žejo ... 😂😂

Nojono :D

snad to pátkem nekončí, vyhlížím další slevy v tomto týdnu :DD

bankovní sektor to odnesl opravdu ošklivě..

není to úplně oblast do které bych se hrnul. Ale tohle vypadá jako solidní příležitost

Přesně tak 😇

USA bankovní akcie držím jakožto základ portfolia dlouhodobě. Tohle vypadá na hezkou slevu na přikoupení. Ale v pátek toho padlo tolik, že nevím, čemu dát přednost 😂

Jojo. Buy the dip, ale občas je potřeba trochu brzdit :D