S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

JP Morgan: S recesí letos nepočítejte, S&P 500 půjde k 5 tisícům a tyhle 3 akcie na tom solidně vydělají

Dubravko Lakos (globální šéf výzkumu akciových makrozáznamů JP Morgan) vidí na obzoru zlepšení a naprostý obrat na trzích, který vystřelí index S&P 500 na 4 900 bodů. Lidé defacto očekávají recesi, Lakos však investory uklidňuje a říká, že recese nenastane v příštích 12 měsících. Závěrem pak vyzdvihuje 3 akcie k nákupu, které porostou spolu s indexem.

 

Index S&P 500 loni vzrostl téměř o 27 %, což je výrazně nad dnešními -22% od začátku roku 2022. Spousta akcií je hluboko v korekčním teritoriu, přesto Dubravko Lakos vidí na obzoru velké oživení trhu.

Dubravko Lakos:

"Lidé jsou v podstatě připraveni na recesi. Naším základním předpokladem je, že se z aktuální situace nevyvine recese v příštích 12 měsících," řekl Lakos CNBC počátkem tohoto měsíce. "Také si myslíme, že z tohoto úhlu pohledu jsou portfolia špatně postavená."

Lakos opakoval svůj cenový cíl pro S&P 500 ve výši 4 900 bodů do konce roku a vzhledem k tomu, že index je ke dnešnímu dni na hodnotách 3 736, jeho cíl naznačuje potenciální růst kolem 31%.

Myslím si, že tohle oznámení může mít určitou váhu pro investory. Přece jen, kdo jiný by nám měl radit a nejlépe analyzovat trh, než jedna z největších a nejstarších bank na světe.

Pokud sdílíte stejný názor jako Dubravko Lakos, tak rozhodně nesmíte přehlížet ani tyto 3 akcie, které se solidně svezou na vlně růstu.

Smartsheet $SMAR-0.7% 

 

Společnost je jedním ze 3 hlavních konkurentů v oblasti řízení pracovních postupů, u kterých se předpokládá, že po několik let porostou zvýšeným tempem.

Tato platforma pro řízení práce pomáhá společnostem implementovat, organizovat a automatizovat jejich procesy. Smartsheet říká, že jeho aplikaci používá více než 80% společností Fortune 500 - žebříček, který řadí 500 amerických soukromých a veřejných korporací podle jejich hrubého obratu.

Podnikání společnosti pomalu roste. Ve fiskálním čtvrtletí končícím 30. dubnem vzrostly tržby meziročně o 44 % na 168,3 milionu dolarů, a to díky obřímu nárůstu příjmů z předplatného.

  • Nicméně záporné EPS u společnosti přetrvává a předpokládá se, že budeme na záporných hodnotách minimálně do roku 2023. Akcie prozatím nevypadají moc lákavě po 61% ztrátách od začátku roku, přesto minulý týden analytik JP Morgan Pinjalim Bora zopakoval své hodnocení $SMAR-0.7%, za kterým si pevně stojí:  Snížil sice cenový odhad z 80 na 58$, ale i přesto je zde prostor pro 96% růst od dnešních hodnot ceny akcie (29,65$).

Microsoft $MSFT-2.4%

Akcie se v roce 2022 propadly o 26%.

Technologické akcie jsou v letošním roce nemilosrdně táhnuty ke dnu. Dokonce ani mega-cap monstra, jako je Microsoft, nejsou imunní vůči medvědímu sentimentu. 

Podnikání však zůstává na správné cestě. V březnovém čtvrtletí vzrostly tržby Microsoftu meziročně o 18 % na 49,4 miliardy dolarů. Upravený zisk dosáhl 2,22 dolarů na akcii, což je o 9% více než v předchozím roce.

Technologický gigant také vrací investorům obrovské množství hotovosti. Za čtvrtletí dosáhly dividendy a zpětné odkupy akcií společnosti Microsoft celkem 12,4 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 25%.

Analytik JP Morgan Mark Murphy nedávno zvýšil svůj cenový cíl pro Microsoft na 320$. To znamená potenciální nárůst o 30 %.

  • Osobně se mi u $MSFT-2.4% líbí solidní využívání nových konzolí Xbox, která pomáhá hernímu segmentu. Společnost je také svědkem růstu uživatelské základny svých aplikací. Microsoft také očekává, že tržby ze zařízení Surface porostou v budoucnu, a to díky silné poptávce. Nehledě na řadu předplatných a elektroniky.

Eli Lilly $LLY-1.0% 

 

Tento americký farmaceutický gigant ovládá tržní kapitalizaci ve výši 270 miliard dolarů, přičemž produkty jsou prodávány ve 143 zemích po celém světě.

Na rozdíl od ostatních dvou jmen na tomto seznamu, Eli Lilly není poraženou akcií. V 1. čtvrtletí dosáhla společnost Eli Lilly 15% růstu tržeb, a to díky 20% růstu objemu obchodování s léky. Společnost vyplatila téměř 900 milionů dolarů na dividendách a během čtvrtletí utratila 1,5 miliardy dolarů za zpětné odkupy akcií.

Akcie v roce 2022 zatím vzrostly o 7,53% a JP Morgan očekává, že tento trend bude pokračovat. Analytik JP Morgan predikuje cenu 350$ za akcii do konce roku 2022, přičemž aktuální cena činní 292$ za akcii, což z ní dělá výhodnou investici s potenciálem 22% růstu.

  • Další analytik (JPM) Chris Schott zvýšil svůj cenový cíl z 340 na 355 dolarů.

Akcie společnosti Eli Lilly v uplynulém roce překonaly farmaceutický průmysl Zacks Large Cap Pharmaceuticals (s roční výkonností 63%) díky solidnímu portfoliu základních léků společnosti Lilly v oblasti diabetu, autoimunitních onemocnění a rakoviny. $LLY-1.0% pravidelně přidává slibná nová aktiva do svého portfolia a díky tomu si drží už dlouhé roky silný a stabilní růst, který je navíc okořeněn 1,34% dividendou.

Společnost se také může už nyní chlubit řadou potenciálních nových léků, včetně tirzepatidu pro diabetes typu II a donanemabu pro časnou Alzheimerovu chorobu. 

  • Oba kandidáti mají mnohamiliardový prodejní potenciál, což by mohlo akcie vystřelit na další nová maxima.

Závěr

Jak píšu v úvodu: Kdo jiný by nám měl radit a nejlépe analyzovat trh, než jedna z největších a nejstarších bank na světe. Názorů ohledně nepokojů a možné recese je mnoho, obrázek si však musíte vytvořit vy samy a přizpůsobit tomu také své portfolio. Z pohledu akcií vnímám 2/3 společností jako dobré investice - Microsoft a Eli Lilly. Microsoft vnímám jako lídra a předního vývojáře softwarových systémů a aplikací pro počítače. Zároveň oceňuji poptávku po konzolích a s tím spojená i další předplatné. A na závěr je společnost rozhodnuta o zapojení se do metaverse, což ostatně potvrzuje akvizice Activision Blizzard

Eli Lilly $LLY-1.0% získala nejvíce mé pozornosti - osobně jsem tuto společnost neznal, ale při bližším pohledu zjistíme, že se jedná o opravdu solidní společnost s minimálními výkyvy a naprostou dominancí při pohledu na růst. $LLY-1.0% uspořádala také v roce 2021 setkání investorů ke konci roku, které zanechalo její dlouhodobé akcionáře v dobrých pocitech za posledních 5 let. Od 1. ledna 2017 do 10. prosince 2021 generovaly akcie Eli Lilly 270% celkový výnos. To bylo více než kterýkoli z jeho velkých farmaceutických vrstevníků ve stejném časovém rámci.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Eli Lilly The best, nech to trvá naveky, only US👍

Vidím, že je společnost velice oblíbená 😁 Nedivím se😄

Ja neverim. ze to skoro príde. Všetka smotánka sa ešte nezlyzala.

Tohoto názoru je nás vícero, přináším hlavně i ten optimistický pohled od zvučných jmen.

jasně, dneska to na to opravdu vypadá :DDD

třeba jsme blízko dna...

Tak to nevím teda. Inflace jak kráva, FED nemůže moc zvyšovat sazby, aby to USA nestahlo do bankrotu, QT prováděný v době nízkého růstu HDP. ECB se tváří že se nic neděje a dále nakupuje bondy krachujících států, tohle bude ještě zábavná podívaná;)

To musi byt slusni pacosi v te JPM. To se vazne nemuzou shodnout na nejake spolecne retorice? Jejich hlava ohlasuje hurikan a jeho podrizeny tady v podstate rika ze keca, tak je pak berte vazne;)

Co člověk, to názor. Co víc k tomu říct😄 Hlavní je váš názor a vaše strategie, které se budete držet.

$LLY-1.0% bylo pro mne taky dosud neznámé, posvítím si na to 👍

Bylo by super kdyby se celý trh najednou otočil a dokonce roku si připsal kladná procenta, ale nepočítám s tím už moc. Z hlediska  čísel rostoucí inflace, nezaměstnanosti a dalších xxx položek.

Uvidíme, názorů je mnoho a ukazatelů ještě víc😄 Nevidím možnost zlepšení ohledně ekonomiky, problémům se zdražováním a ani vyřešení energeticko-ropných problémů v nejbližší době. No a na závěr před námi stojí možnost situace nedostatku obilovin a zhoršení životní situace v mnoha  zemích.

Jenže ona ta ekonomika potřebuje i ty krvavý období. Takovej je cyklus. Hezký by to sice asi bylo, ale aktuálně spíš sci-fi

S recesí nevím jestli se shoduju, nicméně $LLY-1.0% je skvělá akcie, kterou vřele doporučuju, stojí za to se na ni podívat blíž.

Jak říkám - konečný obrázek si musí každý udělat sám, jedná se však o predikci odborníků, kteří neplácají jen tak, co je napadne. S $LLY-1.0% souhlasím -  Za rozbor stojí, vypadá dobře.

Na lly jsem za 11 let vydelal 650%

Wow tomu se říká sakra dobrá investice 😄