S&P 500 ^GSPC
5,250.91
+0.05%
Meta META
$485.77
-1.64%
Tesla TSLA
$177.60
-1.24%
Apple AAPL
$171.24
-1.19%
Microsoft MSFT
$419.86
-0.37%
Nvidia NVDA
$905.82
+0.37%
Amazon AMZN
$180.12
+0.16%
Alphabet GOOG
$151.99
+0.03%

Tato technologická akcie je na novém 52 týdenním minimu, ideální vstup pro investory?

Celosvětově známá technologická společnost se nachází na novém 52 týdenním minimu, což může pro investory představovat lákavou příležitost. Metriky hodnocení naznačují, že společnost $INTC+0.6% je výrazně podhodnocená.

Ideální příležitost ke koupi kvalitní technologické společnosti?

Akcie společnosti Intel se nedávno dostaly na nové 52 týdenní minimum, protože technologické akcie byly silně zasaženy chmurným výhledem trhu. Většina technologických akcií s vysokou betou v poslední době klesla kvůli obavám z inverze výnosové křivky, která je hlavním ukazatelem recese. 

Celosvětová poptávka po polovodičích nadále silně roste. Podle nejnovějších údajů z odvětví došlo v dubnu k meziročnímu nárůstu prodeje o 21 %. Podle generálního ředitele Asociace polovodičového průmyslu Johna Neuffera "celosvětové prodeje polovodičů rostou meziročně o více než 20 % již 13 měsíců po sobě, což svědčí o trvale silné a rostoucí poptávce po polovodičích v celé řadě důležitých odvětví."

Přestože problémy v dodavatelském řetězci přetrvávají, společnost Intel má na trhu solidní pozici, o čemž svědčí hrubá marže ve výši 54,32 % a návratnost investovaného kapitálu ve výši 8,67 %. Pevné postavení firmy na trhu jí dává vyjednávací sílu vůči dodavatelům, kteří by mohli přežít přechodné překážky v dodavatelském řetězci.

Společnost Intel navíc vykazuje vysoce kvalitní obchodní perspektivy. INTC má stále 63,5% podíl na trhu s centrálními procesory (CPU). Navzdory rychlému růstu trhu s grafickými procesory (GPU) představují CPU stále desetkrát větší trh. Kromě toho si procesory v poslední době získaly novou pozornost díky svému využití v umělých neuronových sítích.

Společnost nedávno překonala svůj plánovaný zisk za první čtvrtletí o 8 centů na akcii a zároveň dosáhla klíčových milníků ve výrobě a dodávkách produktů. V průběhu čtvrtletí pokračoval růst prodeje datových center, který dosáhl 22% meziročního nárůstu.

Akcie společnosti Intel jsou podhodnocené poté, co od přelomu roku klesly o více než 28 %. Za prvé, poměr ceny k zisku akcií INTC je o 33 % nižší než jejich pětiletý průměr, což naznačuje, že trh podhodnocuje jejich vyhlídky na zisk na akcii. Poměr ceny k zisku INTC je navíc s 53% slevou, což naznačuje, že se jedná o značně přehlíženou akcii.

Dalším faktorem, který by od nynějška mohl podpořit akcie INTC, je jejich dividendový profil. Akcie má forwardový dividendový výnos 3,9 % s dividendovým krycím poměrem 4,3 %, což znamená, že INTC je prvotřídní dividendová akcie.

Akcie společnosti Intel jsou při současné ceně podhodnocené. Společnost má solidní podíl na trhu, vykazuje atraktivní dividendové charakteristiky a poskytuje inovativní řešení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Me by jen docela zajimalo jestli všechny ty továrny pak budou mít zajisteny odbyt nebo to způsobí vrchol cyklu. Uz tedkom Samsung tlačí na své dodavatele aby mu objednané díly dodali později a v kombinaci s recesi x nadměrnými zásobami to může způsobit docela slušný sešup na marzich.

No neviem zaujimava info ja som zas čítal že ešte rok dva má byt veľký nedostatok…

Ona ta situace může být příští kvartál zase jiná, takže je potřeba se na to dívat opravdu dlouhodobě. Co si tak vybavuji tak hlavní nedostatek byl hlavne v automotive a třeba tržby Fordu už par mesicu klesaji a muze byt hur. https://asia.nikkei.com/Spotlight/Supply-Chain/Samsung-temporarily-reduces-procurement-amid-inventory-pressure kazdopadne tato vysledovka bude u vsech firem velmi sledovana.

Zrovna $INTC+0.6% je jedna z mých oblíbených akcií. Za mě dávalo smysl nakupovat předtím a dává ještě větší smysl nakupovat teď. Akcie je naceněna extrémně levně a trh očividně podceňuje budoucí zisky společnosti. Intel je kapitálově velmi silná společnost z nízkým zadlužením a hromadou hotovosti. Společnosti nyní sice neprovádí sharebuyback, ale za to volnou hotovost směřuje do stavby nových továren a výzkumných center a to jak v USA, tak v Evropě, což bude to budoucna velká věc.

vysoká dividenda je pro mě spíše takovým bonusem a nečekám, že by jí v následujících letech nějak výrazně navyšovali

Áno tiež sa na to pozeram že je to veľmi dobrá príležitosť z hľadiska trhu

Kto robí viacero nákupov a priemeruje určite dobrá pozícia

Áno pre investorov ktorí investujú pravidelne podľa mna atraktívne ale vieme že to môže ešte padnúť

Fundamentalne určite zaujimava spoločnosť otom niet pochýb

A keď už aj grafovo je to zaujímavé why not

Za niečo by som určite kúpil