S&P 500 ^GSPC 5,193.28 +0.24%
Tesla TSLA $181.77 -1.62%
Apple AAPL $183.75 +1.12%
Nvidia NVDA $911.74 -1.05%
Alphabet GOOG $171.48 +0.97%
Meta META $467.28 +0.34%
Microsoft MSFT $412.70 -0.20%
Amazon AMZN $188.77 +0.04%

3 akcie, které kupují nejchytřejší investoři světa

Manažeři hedgeových fondů Julian a Felix Bakerovi jsou ohledně této společnosti obzvlášť optimističtí. David Tepper z Appaloosa Management má další společnost opravdu rád. Berkshire Hathaway Warrena Buffetta výrazně posílila svůj podíl v ropné společnosti.

Miliardářští investoři zálohují své náklaďáky a nakládají tyto zásoby.

Říká se, že bohatství se dělá na medvědích trzích. Samozřejmě se vyrábějí také na býčích trzích. Rozdíl je v tom, že mnoho investorů si neuvědomuje příležitosti, které poskytují velké stažení. Které akcie jsou ale na současném medvědím trhu nejatraktivnější? Zde jsou tři, které nejchytřejší investoři světa kupují právě teď.

1. Occidental Petroleum $OXY+0.3% 

Warren Buffett si určitě zaslouží místo vysoko na seznamu nejúspěšnějších investorů všech dob. Oracle of Omaha rád nakupuje akcie v dobách nejistoty. Proslul: „Mějte strach, když jsou ostatní chamtiví, a chamtivý, když se ostatní bojí.“ 

Buffett byl v poslední době pravděpodobně více nenasytný s Occidental Petroleum  než kterákoli jiná akcie. On a jeho investiční manažeři nasbírali miliony akcií energetické společnosti do portfolia Berkshire Hathaway. Podíl konglomerátu v něm nyní činí téměř 9,5 miliardy dolarů. Společnost Occidental byla letos velkým vítězem a akcie se více než zdvojnásobily. Jeho cena však v posledních týdnech klesala v očekávání, že by ceny ropy mohly klesnout.

Buffett však jednoznačně sází na to, že ceny ropy zůstanou vysoké. Kromě Occidental Petroleum vlastní Berkshire Hathaway také obrovskou pozici v Chevronu $CVX+0.2%. Tento podíl se řadí na čtvrtou největší akciovou společnost. 

2. Amazon.com $AMZN+0.0% 

Berkshire Hathaway také vlastní akcie Amazon.com. Ale zatímco Buffett a jeho tým v poslední době na své pozici lídra v oblasti e-commerce a cloudu nepřidali, další miliardářský investor ano. David Tepper vedl svůj hedgeový fond Appaloosa Management, aby v prvním čtvrtletí zvýšil svůj podíl v Amazonu o 21 %.

Amazon je nyní druhým největším holdingem Appaloosy a tvoří více než 11 % jejího celkového portfolia. Tepper má rozhodně rád technologické akcie. Není tak překvapivé, že Appaloosa zvýšila svůj podíl v Amazonu. Akcie klesly meziročně o více než 30 %. Zatímco celkový pokles trhu zasáhl Amazon, čelí také některým specifickým protivětrům společnosti, včetně nadměrné kapacity.

Její dlouhodobé vyhlídky však zůstávají velmi dobré. Společnost by měla mít stále dostatek prostoru k růstu na svém hlavním trhu elektronického obchodování. Amazon Web Services pokračuje v silném růstu. Nové trhy, včetně zdravotnictví, pro něj rovněž představují solidní příležitosti.

3. Incyte $INCY+0.7% 

Sourozenci Julian a Felix Bakerovi nejsou zdaleka tak známí jako Buffett nebo Tepper. Jsou to však miliardářští investoři s aktivy ve výši přibližně 25,7 miliardy dolarů, které spravuje jejich hedgeový fond Baker Bros. Advisors.

Bratři Bakerovi jsou právě teď obzvláště optimističtí ohledně Incyte. V prvním čtvrtletí přidali 2,5 milionu akcií biotechnologie a nyní je to druhý největší podíl Baker Bros. Advisors. Co dělá Bakers tak velkými fanoušky Incyte? Jednak se produkty společnosti i nadále dobře prodávají. Celkové tržby společnosti Incyte v prvním čtvrtletí meziročně vzrostly o 20 %, v čele s prodejem jejího léku na rakovinu krve Jakafi. Lék na autoimunitní onemocnění Olumiant také nabírá na síle.

Incyte má také novější produkty se silnými vyhlídkami. Prodej léku na rakovinu krve Pemazyre vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 34 %. Lék na atopickou dermatitidu Opzelura má dobrý začátek poté, co jej loni FDA schválil k prodeji v USA.

Bakers také pravděpodobně stále považují ocenění Incyte za poměrně atraktivní, zejména ve světle jeho vyhlídek na růst. Poměr ceny akcie k zisku k růstu (PEG) je velmi nízkých 0,66. 

První dvě společnosti myslím nemusíme příliš představovat. Pro investory, kteří mají rádi větší riziko spojené s farmaceutickým průmyslem, je tu však ještě třetí společnost. Rozhodně to ale neberte jako investiční radu, jen jako seznam akcií, které miliardáři v poslední době nakupují.

Ktorá?

Vote to see the results! 120 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

abych to vzal postupně, na $OXY+0.3% jsem koukal ale nakonec jsem nebyl o investici přesvědčen

$AMZN+0.0% je overprized

$INCY+0.7% ani neznám

bylo i hůř xDD

právě, raději si počkám

člověk musí věřit v dlouhodobě vysoké ceny ropy, jinak na to sázet nejde

ale tak oni nejdu čisto na ropu dost diverzifikuju

$OXY+0.3% jednoznačně 👌

O tom niet pochýb

co tě přesvědčilo o správnosti této investice?:

$OXY+0.3% a $AMZN+0.0% jasna volba :)

Buffett sa toči poslednu dobu dosť okolo Occidental

áno ale určite vie prečo to robi :)

přijde mi, že nakupuje každý týden :ddd

je to tak

až přespříliš xd

keby sa chcel niekto inšpirovať :D

treba si brať priklad :) why not

jasne inšpiracia od najlepšich

dík