S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

Amazon potvrzuje své rozsáhlé ambice ve zdravotnictví a kupuje provozovatele klinik a primární péče One Medical

Je naprosto běžné, že velké firmy pohlcují menší společnosti a posouvají se tak do dalších odvětví. Tuto strategii praktikuje mimo jiné i Amazon. Ten ve čtvrtek oznámil odkup společnosti One Medical poskytující zdravotní péči a to s tučnou prémii oproti předešlé ceně. 

Nejnovější akvizice společnosti Amazon 

Podle tiskové zprávy se Amazon $AMZN+0.9% chystá převzít síť klinik primární zdravotní péče za 18 dolarů na akcii. To je přibližně 76,8% prémie ve srovnání se středeční zavírací cenou akcií One Medical $ONEM ve výši 10,18 USD za akcii.

Díky této kupní ceně dosahuje celková hodnota transakce pro One Medical 3,9 miliardy dolarů. Tato částka zahrnuje současný čistý dluh společnosti. Amazon k akvizici společnosti One Medical využívá hotovost.

Amazon neplánuje po dokončení transakce měnit vedení společnosti One Medical. Místo toho bude současný generální ředitel Amir Dan Rubin pokračovat ve vedení společnosti i po jejím připojení k e-commerce gigantu.

Neil Lindsay, viceprezident pro zdravotnické služby společnosti Amazon, řekl k transakci následující:

Společně s přístupem společnosti One Medical ke zdravotní péči zaměřeným na člověka a technologie věříme, že můžeme a pomůžeme více lidem získat lepší péči, kdy a jak ji potřebují. Těšíme se, že tuto dlouhodobou misi budeme moci naplňovat.

Dohoda mezi společnostmi One Medical a Amazon musí ještě splnit obvyklé podmínky uzavření. Mezi ně patří získání souhlasu regulačních orgánů a akcionářů. Obě strany neuvedly, kdy očekávají uzavření dohody.

DISCLAIMER: Veškeré informace zde uvedené mají pouze informační charakter a žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Vždy si dělejte vlastní analýzu. Při přípravě textu jsem čerpal informace od analytika Williama Whita. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 945 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Nejzajímavější na tom je ta tučná premie

akcionáři $ONEM si pořádně namastili kapsy

To teda jo