S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

[POZOR] Legalizace marihuany v Německu možná vystřelí cenu těchto akcií nahoru

Tak co se vlastně děje? Po mnoha měsících začal proces, aby byla marihuana oficiálně označena jako legální v Německu, zřejmě je to vše, o čem se tam momentálně mluví. Tři strany, které budou pravděpodobně tvořit příští německou vládní koalici, se totiž dohodly na legalizaci prodeje konopí pro rekreační účely, informovalo hned několik německých médií...

 

 

V pátek začala spousta hedgeových fondů shortovat marihuanové akcie z tohoto sektoru, sázely totiž na to, že německá politika bude proces prodlužovat stejně jako v Americe, ale vypadá to, že se jim to dlouhodobě sakra nevyplatí 😂!

 

Doporučuji nakupovat akcie, protože jsou momentálně ještě tak levné. Ale pokud jste více tolerantní k riziku, můžete si dokonce koupit mírně riskantnější týdenní/měsíční opce! Jen se podívejte jak plochý je graf například $TLRY...

 

$TLRY - Tilray Inc

 

Pokud začnou hedge fondy pokrývat své neúspěšné short pozice z pátečních shortů, mohlo by u těchto akcií dojít k masivnímu short squeezu. Podobně jsou na tom i grafy $CGC-0.7% a $SNDL-3.4%.   

 

$CGC-0.7% - Canopy Growth Corp

 

$SNDL-3.4% - Sundial Growers Inc

 

Toto není finanční rada, je to jen názor, potenciálně velmi nebezpečný názor, takže si neberte nic z toho, co říkám, jako odraz reality nebo radu pro vaše vlastní obchody. Udělejte si prosím vlastní analýzu předtím, než zainvestujete.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Hmm, to vypadá hodně zajímavě 😎

no dnešní graf tomu rozhodně nenapovídá 😄

zajímavé, tohle mi úplně uniklo 😅