S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Elon Musk je obviňován z geniálního triku, kterým chtěl zabránit propadu akcií Tesla

Elon Musk, nejbohatší člověk světa a zakladatel Tesly či SpaceX, je velmi kreativní člověk. Tak kreativní, že by se v případě krachu jeho firem snadno uživil jako marketingový ředitel některé z firem Fortune 500. Jenže tentokrát to možná se vší tou kreativitou přehnal a nelíbí se to ani komisi pro cenné papíry. Co přesně se stalo?

Kreativní podnikatel Elon Musk

Elon Musk brzy předvede akci, která otřese Twitterem i celou burzou

Jestli chcete vidět, jak si Elon zahrává s nervy akcionářů Tesly, mrkněte sem: Elon Musk na Twitteru vylekal akcionáře Tesly, prozradil své další plány

A nyní k tomu hlavnímu.

Možná už jste si všimli, že Elon Musk přijde jednou za čas s nějakou geniální myšlenkou nebo nápadem. Vlastně ani nemá smysl jmenovat tu všechno, to by byl článek na tři hodiny čtení. Každopádně jste si jistě všimli kreativních výrobků jeho firem, ať už to byl plamenomet z dílny The Boring Company, S3XY spodní prádlo od Tesly $TSLA-2.0%  či láhev luxusní tequily s originálním názvem Teslaquila.

K těmto a mnohým dalším nápadům nedávno přibyly další dva, přičemž právě jeden z nich je nyní trnem v oku mnohým odborníkům. Jedním z těchto výrobků byla malá čtyřkolka na základě designu tolik propagovaného ale zatím nikdy nevyrobeného Cybertrucku. Tato čtyřkolka pro děti se vyprodala hned dvakrát během pár hodin.

https://twitter.com/Tesla/status/1466416200750088195

To by byl ještě výrobek, který tak nějak zapadá do všech těch marketingových vychytávek, které Elon Musk a Tesla běžně aplikují. Mnohé zákazníky sice může štvát, že ani dva roky po představení není připraven k odběru jejich skutečný Cybertruck, ale co by Elonovi neprominuli, že.

Co však zanechalo mnohem horší pachuť, to je výrobek číslo 2.

https://twitter.com/elonmusk/status/1465838829370228737

Nevinná píšťalka v designu populárního Cybertrucku, říkáte si?

Matthew Stoller, ředitel výzkumu v American Economic Liberties Project, upozornil na vlákno na Twitteru, které ukazuje snímky obrazovky z vyhledávání "Tesla whistleblower" na Googlu, kde se objevují zprávy o této píšťalce nad zprávami o vyšetřování SEC.

https://twitter.com/matthewstoller/status/1467858993745960970

Ano, Elon Musk s Teslou jsou vyšetřování na základě udání, tzv. whistleblowing (pišťalka = whistle). Náhoda? Nemyslím si. A nemyslí si to ani mnozí další.

O vyšetřování SEC informovala v pondělí ráno agentura Reuters. Stížnost whistleblowera Stevena Henkese, bývalého manažera kvality společnosti Tesla, údajně obvinila společnost z toho, že řádně neinformovala investory o problémech se systémy solárních panelů spojených s rizikem požáru.

"Potvrdili jsme pracovníkům odboru vymáhání práva, že vyšetřování, z něhož požadujete záznamy, je stále aktivní a probíhá," uvedla SEC v zářijové odpovědi na Henkesovu žádost podle zákona o svobodném přístupu k informacím.

Henkes tvrdil, že byl ze společnosti propuštěn za to, že vyjádřil obavy ohledně rizika požáru. Ve stížnosti "whistleblower" uvedl, že společnost SolarCity, kterou vlastní Tesla, před a po akvizici SolarCity v roce 2016 akcionářům nesdělila svou "odpovědnost a vystavení se riziku poškození majetku, riziku zranění uživatelů, požáru atd.".

Elon Musk jistě moc dobře věděl, co se chystá. Akce s píšťalkou proto nebyla žádná náhoda. Musk chtěl jednoduše zabránit tomu, aby investoři hned jako první zprávy na Googlu viděli právě informaci o jeho vyšetřování. Není to už trochu moc?

Ještě jsem stvořil další dva články o Elonu Muskovi, tak si je také přečtěte:

Fanoušci Tesly rozluštili tajné šifry Elona Muska a vědí, co se za pár dnů stane

Elon Musk tento týden přijde s oznámením, které otřese nejen Teslou, ale celou burzou

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @marekskacel má karmu 37 a je členem této skupiny od 26/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Upřímně jsem nezaznamenal ani jedno z toho 😅

Toto je přesně ten důvod, proč si nikdy nekoupím akcie $TSLA-2.0%

Prosimtě 😁 nedělej borce, pochybuju že máš jakoukoliv jinou akcii 😁

Co je na tom? Chápu že každému imponuje něco jiného, ale já raději investuji do firem, které nejsou postavené na momentálním hypu a vychytralém marketingu svého CEO.

Ten chlap je fakt génius 😅 A magor teda nl 😂

Už ne prosím 😂

Partner

To jsme ještě neskončili? 😂