S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Nákup nemovitosti ve světě metaverse je dokonalou investiční příležitostí

V současné době není podle mě lepší investice než té do metaverse a pro mnoho investorů není nic zajímavějšího než virtuální nemovitosti. Důvodů, proč do metaverse virtuálních nemovitostí zainvestovat existuje spousta, včetně potenciálně výhodnějších cen než v reálném světě a tedy i možnosti vyššího zisku.


V roce 2021 se hodnota celkových denních transakcí s virtuálními nemovitostmi zpracovaných prostřednictvím prodejní platformy třetí strany NonFungible.com zvýšila o 20 572,52 %, ze sedmidenního průměru 164 001,52 dolarů 1. ledna na sedmidenní průměr 33 903 255,18 dolarů 17. prosince.

https://twitter.com/ValonToken/status/1472671549627019266 

Rozhodně se zvýšila i hodnota průměrné jednotlivé transakce, a to ze sedmidenního průměru 439,04 dolarů 1. ledna na sedmidenní průměr 11 446,07 dolarů 17. prosince, ale to není zdaleka celý příběh. Celkový počet transakcí také zaznamenal dramatický skok o 677,43 %, ze sedmidenního průměru 381 transakcí 1. ledna na sedmidenní průměr 2 962 transakcí 17. prosince.

metaverse odvětví potenciální růst - Bloomberg

Ačkoli není pochyb o tom, že individuální prodeje nemovitostí mezi běžnými uživateli získaly v roce 2021 značnou hodnotu, víme také, že určitá část vážného nárůstu cen, který dnes v metaverzu pozorujeme, je způsobena tím, že se metaverse náhle změnil z odlehlého a venkovského prostředí na nadměrně městské a dostupné.

Před rokem v metaverzu neexistovaly téměř žádné značky. Bylo to převážně hraní pro hráče, které se střídalo s událostmi sponzorovanými platformou, aby se zvýšila angažovanost. Letos v létě pak značky začaly podnikat první kroky do tohoto světa ve světě v naději, že najdou způsob, jak lépe oslovit zcela nové publikum. 

Viz @drakostonks | Proč je Nike mnohem lepší metaverse akcií než Roblox?

Přinesly na platformy speciální události doplněné o předměty zapletené do NFT a vytvořily vyhrazené prostory pro události, kde uživatelé mohli komunikovat jak se společností, tak s dalšími uživateli, kteří se o ni zajímali. 

Začaly se objevovat celebrity a stavět si nemovitosti. Pak se objevily virtuální realitní společnosti. Jak je budovaly, přicházeli další lidé. A jen tak tak, najednou mohly pozemky v platformách jako The Sandbox a Decentraland vynést milion dolarů i více, podle toho, kde se nacházely. 

Viz @kevinporters | 3 metaverse světy, do kterých můžete zainvestovat již dnes


Investice do virtuálních nemovitostí

Nepochybuji o tom, že vrchol zájmu o metaverse jsme v tuto chvíli ještě nezažili. Pokud je reálný svět nějakým vzorem, je právě teď ten správný čas vstoupit do hry, než se situace zhorší, tedy vlastně zdraží. 

Pointa mého dnešního příspěvku je jednoduchá...Metaverse čeká podle mě v budoucnu extrémní růst a nebylo by vůbec na škodu si ho nenechat jen tak uniknout. Ceny nemovitostí v Česku vystřelily v posledních letech na rekordní hodnoty a dnes vás metr čtvereční bytu v Praze vyjde na neuvěřitelných zhruba 73 800 korun.

I přesto, že najdete definitivně metaverse projekty, které těchto 73 800 korun za metr čtvereční bez problému trumfnou, určitě existují takové, kde jsou dnes ceny nemovitostí podstatně nižší a nabízí opravdu lukrativní investiční příležitost. 

Pokud jde o metaverse obecně, přinejmenším v krátkodobém horizontu nevidím, že by existovala nějaká bublina, která by měla prasknout. Nyní, když značky a inzerenti začali opatrně vstupovat do těchto vod, jediná věc, která bude omezovat přijetí metaverza, je cenová hladina, která bude do budoucna stoupat...

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pomalu si přestávám myslet, že jste blbci, a začínám mít pocit, že jste podvodníci. Kdy vydáte svoje NFT?

Partner

Kdo, @emil333 ? 😂

Proč bych vydával vlastní NFT? 😅 Nerozumím @vaclavrubas

Tak se tady můžeme složit a koupit si centrálu Buliosu v Decentralandu 🤣

Partner

To spíš tak centrálu Buliosu v Bulioslandu 😂

Hmm, zajímavý nápad. Tohle by měl Bulios rozhodně zvážit 🤔

73k za m2 bytu v Praze? ..to je tak 4roky starý článek

Myslím, že jsem tam psal zhruba, protože se statistiky docela liší 😅. Ale dobře, možná to dnes o pár tisíc už nesedí

Akoo..musim tomu evidentne pochopit. To si ako kupim pozemok, ktoreho predajna plocha je obmedzena a tym padom vzacna a jej pripadne rozsirovanie (a pripadne znizenie hodnoty) je zaistene blockchainom? Chapem tomu spravne?

druha vec, kde mam vediet, pozemky ktoreho meta sveta budu tie vitazne? Aj napriek blockchainu, kde mam zaruku, ze sa svet nezväčši, ak budu vsetky pozemky obsadene?

Ve zkratce. Článek = nehorázný žvásty...... Problém je spojování metavese + NFT. Nemusí to nijak souviset. Pokud vůbec uspěje centralizované řešení, tak to nemusí být NFT projekt, ale třeba Sony nebo Facebook, kteří puskytnou kvalitní obsah, levnější provoz, přístup zdarma.... A nebo uspěje otevřená platforma, kde se budou uživatele zhlukovat organicky, jako na dnešním netu. Dokonce myslím, že se web jenom postupně transformuje do VR.

Hodnota se bude odvíjet čistě podle poptávky a nabídky...Vyhrají ty světy, které uspějí a nakonec se chytnou 😄. Toho zvětšení bych se nějak nebál, většinou by vám nakonec dlouhodobě benefitoval + některé ty světy majíve smluvních podmínkách definované omezení

Asi by to chtělo nějaký konkrétní návod, jak na to 😅

Souhlas!

Jako fakt nevím, to bych musel mít bokem opravdu hodně peněz, se kterými nevím co.

Díky za příspěvek, rozhodně zajímavá myšlenka 😄

No nevím, zrovna ten Decentraland docela mimo můj budget 😅

@emil333 díky za shoutout 😂 fajn příspěvek

Investovat bez Buliosu? Dneska už těžko.