S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Ethereum bude v kombinaci s touto malou přehlíženou kryptoměnou naprosto nezastavitelné

Mnoho investorů se letos zahřálo na vlně kryptoměn a Ethereum se stalo oblíbenou volbou. Je průkopníkem chytrých kontraktů a jeho rozvíjející se technologie blockchainu je teprve na začátku. Přesto se u Etherea naskytly problémy, které by mohly dlouhodobě ovlivnit růst celého projektu. Naštěstí je tu jedna malá kryptoměna, které by s těmito problémy mohla pomoci... 


Pohyb větších ryb ovlivňuje cenu aktiv, ať už jde o akciový trh nebo trh s kryptoměnami. Tato pravda se týká nedávných zpráv týkajících se krypto velryb a společnosti Polygon $MATIC/USD. Pohyb velryb totiž často koreluje s pozitivním momentem kolem daného kryptoměnového projektu. V případě Polygonu se kolem jeho vylepšení v testnetu objevila vlna velkých transakcí.

Návrh 1559 

Bylo to 14. prosince, kdy hlavní vývojový tým Polygonu oznámil zavedení implementace testnetu. Touto implementací je návrh na vylepšení Etherea $ETH/USD 1559. 

Tato implementace zavedla spalování nativních tokenů $MATIC/USD společnosti Polygon. To bylo následně implementováno bombajským testnetem a teoreticky by mělo zvýšit transparentnost poplatků.  

Od oznámení 14. prosince vzrostl $MATIC/USD z 1,90 dolaru na 2,16 dolarů. Takzvané velryby nasměrovaly do MATICu bezprostředně po oznámení spalování zhruba 14 milionů dolarů kapitálu

Jednu takovou transakci provedl držitel Etherea, který je řazen na 453. místo v žebříčku největších ETH peněženek. Tato velryba během této transakce nakoupila MATIC v hodnotě 4,63 milionu dolarů.

Kromě toho se počet velkých transakcí (těch, které jsou definovány jako transakce nad 100 000 dolarů) během 24 hodin po aktualizaci zvýšil o 112 % 🤔.

To je pro Polygon a jeho původní token $MATIC/USD definitivně povzbudivá zpráva. Důležitější aspekty této kryptoměny se však týkají její celkové funkce a užitečnosti. Polygon je totiž platformou pro škálování Etherea a rozvoj infrastruktury.

https://twitter.com/_jdkanani/status/1472419096155279364 

Životně důležité pro Ethereum

Odborníci se domnívají, že Polygon $MATIC/USD je mostem, který vede vývoj Etherea do více řetězcového systému. To znamená, že Polygon umožňuje technologii blockchainu Ethereum propojit se s dalšími multi-chain systémy.

Někteří znalci to přirovnávají k internetu blockchainů a jako přirozené přednosti Etherea $ETH/USD uvádějí jeho přirozenou bezpečnost a rozsáhlý ekosystém. Jinými slovy, Polygon přebírá Ethereum a umožňuje jeho interoperabilitu s blockchainy tam, kde předtím nebyla.

Problémy Etherea

Ethereum má pozoruhodné problémy. Za prvé je drahé a pomalé. Tento graf ukazuje, jak se v průběhu času vyvíjely transakční poplatky Etherea. V současné době činí 3,50 dolaru, což je stále příliš drahé a vážně to brání většímu přijetí. A mnoho konkurentů, včetně Solany $SOL/USD a Avalanche $AVAX/USD, se snaží tuto mezeru zaplnit.

https://twitter.com/oojx/status/1473150429940834312 

Ale zpět k Polygonu. Společnost Polygon se vyvinula ze společnosti Matic, od níž získala svůj symbolický ticker. Tehdy se jednalo o řešení pro škálování vrstvy 2 pro Ethereum.

Řešení pro škálování na vrstvě 2 zavádějí vylepšené funkce, jako je rychlost propustnosti, aniž by se změnila decentralizace nebo bezpečnost. Matic byl navržen tak, aby zlepšil dřívější a přetrvávající problémy Etherea s rychlostí a náklady.

Polygon se nyní vyvinul v platformu pro masové budování kolaborativních blockchainů založených na Ethereu $ETH/USD, které spolu spolupracují a zároveň zůstávají nezávislé.

Ethereum má na trhu s kryptoměnami masivní náskok už od počátku. Spolu s Bitcoinem $BTC/USD bude i nadále určovat vývoj kryptoměn. Přesto Ethereum čelí značným překážkám. 

Mezi tyto přetrvávající obavy patří především náklady a rychlost. Polygon by však měl být schopen s těmito problémy pomoci, protože díky němu jsou aktiva blockchainu Ethereum interoperabilní s ostatními blockchainy postavenými ze sítě.  

Navíc je komunita vývojářů Etherea největší takovou komunitou na světě. Vývoj prováděný v síti Polygon je velmi podobný vývoji prováděnému v síti Ethereum. V podstatě platí, že vývojáři, kteří rozumí Ethereu, rozumí i Polygonu a naopak. 

To naznačuje, že vývojáři zběhlí v Ethereu by mohli logicky přejít do sítě Polygon, vytvořit řešení a importovat je do sítě Ethereum. Celkově je třeba poznamenat, že Polygon je poměrně geniální nápad. Pokud skutečně pomůže Ethereu překonat jeho přetrvávající problémy, bude to obrovský úspěch.

Časem se může stát, že Ethereum bude svůj konečný úspěch přičítat právě Polygonu. Není vyloučeno, že se vývoj Polygonu $MATIC/USD nakonec stane záchranou počátečních problémů Etherea 😄.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$MATIC/USD vypadá rozhodně zajímavé 🤔

Yes!

👏👏

Ethereum $ETH/USD bude doufejme tak i tak nezastavitelné 😉