S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Retailový trader zhodnotil za dva roky 207 %. Tady je jeho portfolio a rada ostatním investorům

Bulios Picks
2. 10. 2022
5 min read

Akciové indexy dosáhly v uplynulém týdnu nových minim medvědího trhu, čímž kompletně zmařily představu, že ceny z počátku letošního léta budou představovat dno, jak se domnívali mnozí investiční analytici. Portfolia mnoho investorů se tak dnes nachází výrazně v minusu, což je i důvod, proč se společně podíváme na portfolio investora, kterému se podařilo porazit trh již 3 roky v řadě a zároveň při tom zhodnotit více než 200 %.


James Alexander Booth

I am a a full time professional value investor who seeks ti identify great companies at a low price relative to their growth potential. However, I have a flexible approach to markets and I can implement a range of strategies depending on market conditions.

Jsem profesionální hodnotový investor na plný úvazek, který se snaží identifikovat skvělé společnosti za nízkou cenu v poměru k jejich růstovému potenciálu. Mám však flexibilní přístup k trhům a mohu realizovat řadu strategií v závislosti na tržních podmínkách.

  • Return: YTD: 7.78 %
  • Return 2Y: 207.44 %
  • Profitable Weeks (Počet profitabilních týdnů): 54.72 % 
  • Aktivní od: 9/28/20
  • eToro nickname: @B3130jim
     
Výsledky za roky 2020, 2021, 2022

Aktuální Portfolio 

Tesla $TSLA-1.9% Selling 🔴
Deutsche Bank $DB+0.7% Selling 🔴
GoPro Inc $GPRO-2.9% Selling 🔴 
Beyond Meet Inc $BYND+0.2% Selling 🔴
Uber Technologies $UBER-2.9% Selling 🔴
MicroStrategy $MSTR-2.8% Selling 🔴


Tabulka výše obsahuje 6 vybraných pozic z portfolia Jamese Alexandera Bootha. (Pokud byste si rádi prohlédli jeho celé portfolio, určitě se zaregistrujte a vyzkoušejte si platformu eToro). Na jeho portfoliu si můžeme všimnout, že Booth se rozhodl v posledních několika dnech shortovat téměř většinu jeho původních pozic. To nám ale naštěstí odůvodnil v jeho posledním příspěvku ze 30/09/2022 👇

Vzkaz ostatním investorům ze 30/09/2022

Strategie shortování trhu s cílem vydělat na poklesu akciových trhů přináší atraktivní výnosy. Nevidím katalyzátor, který by v příštích měsících způsobil udržitelný obrat současného trendu směrem dolů. Primární trend trhu je nižší a je důležité pokračovat v obchodování ve směru tohoto trendu. Upozorňuji, že budou období, kdy se trh bude pohybovat proti trendu. To je naprosto normální a není to důvod k obavám, pokud se směr trendu neobrátí.

Věřím, že kopírovači (sledující portfolia), kteří budou vysoce ziskoví, jsou ti, kteří jsou trpěliví a dopřejí si čas, aby se výnosy z investic v průběhu času zvýšily. Za posledních 10 let došlo k výraznému nadhodnocení některých oblastí trhu. Bude trvat delší dobu, než se trh přizpůsobí zpět atraktivnímu ocenění. Nedávný prudký nárůst úrokových sazeb poskytl atraktivní alternativu k nákupu drahých akcií, zejména proto, že se nyní zdá, že jsme velmi blízko vstupu do hluboké recese.

Některé akcie, jako například Tesla $TSLA-1.9%, odolávají více než jiné podobné akcie. Zdůvodňuji to tím, že akcionáři společnosti Tesla jsou větší soukromí investoři. Důkazy z předchozích medvědích trhů naznačují, že soukromí investoři vždy prodávají později než profesionální investoři. Nedávné údaje skutečně naznačily, že soukromí investoři byli až do minulého týdne nadále čistými kupci. Nadcházející rok bude pro automobilky, zejména pro malé automobilky, které mají slabou pozici na trhu, mimořádně náročný.

Souhrnně lze říci, že strategie zůstane nezměněna, neboť současné prostředí je pro umístění portfolia příznivé.

S pozdravem,

Jim

Jaká je tedy aktuální situace na trhu? 

Booth má definitivně pravdu v tom, co minulý týden napsal jeho sledujícím. V důsledku měnící se dynamiky zaujali tržní stratégové opatrnější postoje (výrazně dříve než retailová skupina) a to je vidět hned na několika příkladech.

Například hlavní globální investiční stratég společnosti Ned Davis Research, Tim Hayes, minulé pondělí změnil své doporučení na pozice u globálních akcií a 10 % portfolia přesunul do hotovosti.

Firma nyní doporučuje alokovat 50 % do akcií, 35 % do dluhopisů a 15 % do hotovosti. Kromě toho si můžeme u investičních společností všimnout narůstajících short pozic vůči trhu, podobně jako to udělal James Alexander Booth.

A co vy, plánujete v blízké době shortovat trh? 

Chcete začít investovat nebo nejste momentálně spokojeni se svým brokerem? Pak byste měli definitivně vyzkoušet platformu 👉 eToro, kde se můžete inspirovat u zkušených investorů, jako je právě James Alexander Booth a to navíc 100% bez poplatků.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.