S&P 500 ^GSPC 5,106.1 +1.14%
Alphabet GOOG $172.90 +9.46%
Nvidia NVDA $871.33 +5.45%
Amazon AMZN $179.19 +3.18%
Microsoft MSFT $408.73 +2.43%
Tesla TSLA $166.95 -1.90%
Meta META $440.33 -0.24%
Apple AAPL $169.90 +0.01%

Počet insider transakcí u těchto firem výrazně vzrostl. Vědí snad něco, co my ne?

Letošní rok byl pro některé akcie opravdu špatný a mnohé se dnes nachází výrazně v mínusu, daleko od posledních historických vrcholů. Přesto se u některých známých společností objevily poměrně významné transakce insiderů, které by mohly osvětlit, kam se ceny vydají v budoucnosti. O jaké společnosti se jedná a kdo teda vlastně nakupoval? 


Jak jednou řekl legendární investor Peter Lynch: "Insideři mohou prodávat své akcie z mnoha důvodů, ale nakupují je z jediného: myslí si, že cena poroste."

https://twitter.com/CharlieMunger00/status/1306358581223014400 

A tito insideři vědí o svém podniku, jeho posledních provozních trendech a dlouhodobých vyhlídkách více než kdokoli jiný na světě. Pokud si tedy myslí, že cena jejich akcií poroste, pravděpodobně by růst měla, nebo 🤔? 

No...hádejte, co dělají insideři právě teď? Kupují poklesy svých akcií uprostřed této volatility akciového trhu. Objem nákupů ze strany insiderů veřejně obchodovaných společností se vyšplhal na nejvyšší úroveň od března 2021, což samo o sobě znamenalo vrchol objemu nákupů ze strany insiderů od počátku pandemie koronaviru v dubnu 2020.

nákupy překonaly prodeje 2020 - Zdroj: CNNC

Jinými slovy, insideři nyní nakupují akcie více než kdykoli v posledních dvou letech, až na dvě výjimky: Březen 2021 a duben 2020. Šest měsíců po obou těchto nárůstech nákupů ze strany insiderů vzrostl index S&P 500 $SPX o 30 %, resp. 9 %, což jsou v obou případech vynikající výnosy za šestiměsíční období.

Z toho vyplývá? Insideři nám říkají, že příštích šest měsíců by mohlo být pro akciový trh opravdu dobrých 😄. Ale pojďme se podívat trochu hlouběji... které akcie přesně insideři právě teď nakupují?

Podle nedávného průzkumu se nedávné nákupy insiderů v prosinci silně soustředily na jeden ze sektorů, který byl v roce 2021 nejvíce zničen: hyper-růstové technologické akcie.

Není žádným tajemstvím, že díky rostoucí inflaci a obavám ze zvyšování úrokových sazeb byly v letošním roce vysokoprocentní technologické akcie zdemolovány. Často se však stává, že nový rok přináší určitým akciím nové štěstí - insideři zjevně sázejí na to, že rok 2022 bude pro hyper-růstové technologické akcie mnohem lepší.

Stačí se podívat na některé z těchto obrovských nákupů akcií hyperrůstových technologických společností, které byly provedeny zasvěcenými osobami jen za poslední tři týdny.

  • Poskytovatel softwaru pro pracovní místa Asana $ASAN+3.0% zaznamenal za posledních několik týdnů propad ceny svých akcií o zhruba 50 %. V návaznosti na tento výprodej nakoupil generální ředitel společnosti - Dustin Moskovitz, který je možná známější jako spoluzakladatel Facebooku (tedy pardon Mety 😅)$FB+0.5% - akcie Asany v hodnotě neuvěřitelných 195 milionů dolarů.

To je obrovský hlas důvěry od zkušeného technologického veterána! Poslední z nákupů, 25 milionů dolarů proběhl teprve nedávno: 

https://twitter.com/epictrades1/status/1467102732385456134 

  • Mezitím startup Luminar $LAZR+4.4%, který se zabývá samořízenými vozidly, oznámil řadu působivých inovací, uvedení produktů na trh a partnerství v roce 2021. Přesto se jeho akcie propadly o 53 %. Společnost proto právě minulý týden oznámila, že její výkonný tým a někteří členové představenstva hodlají koupit akcie Luminar v hodnotě 250 milionů dolarů. Mnozí z těchto vedoucích pracovníků již nakupují za několik milionů dolarů.
  • Podobně generální ředitel a předseda představenstva výrobce elektromobilů Joby Aviation $JOBY+4.1% využili nedávného poklesu ceny akcií své společnosti a během dvou dnů 15. a 16. prosince nakoupili akcie za více než 2 miliony dolarů.

https://twitter.com/CMLviz/status/1471502556782227460 

  • Ve společnosti Arhaus (ARHS), která se zabývá maloobchodním prodejem luxusního nábytku, nakoupili v polovině prosince její generální ředitel, finanční ředitel, marketingový ředitel a další členové představenstva akcie v hodnotě ~1 milion dolarů, zatímco člen představenstva ve společnosti Axon $AXON+1.4%, která poskytuje technologie pro vymáhání práva, utratil ve stejnou dobu za další akcie Axon nemalých 10 milionů dolarů.
  • Také v prosinci nakoupili generální ředitel a předseda představenstva pojišťovací technologické společnosti Everquote $EVER+5.7% akcie za téměř 4 miliony dolarů, zatímco generální ředitel společnosti DocuSign $DOCU-0.4% nakoupil akcie své společnosti za přibližně 5 milionů dolarů poté, co se propadl jejich zisk.

Lidi, takovou míru nákupů ze strany zasvěcených osob jsem v hyper-růstovém technologickém sektoru neviděl od dob pandemie 😅. Já například rád poslouchám insidery. Pokud jde o jejich vlastní společnosti, jsou to upřímně nejchytřejší lidé v místnosti. A jestli nakupují své vlastní akcie v horečném tempu, něco to definitivně znamená 😄.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zajímavé informace, zkusím reálně využít

držím palce, at už se rozhodnete pro jakýkoliv nákup 🤞

Docela dlouho jsem zkoušel nakupovat podle insiderů a docela se mi to vyplatilo 😄

No nevím, na insidery bych nikdy moc nedala upřímně 😅

Myslím, že všichni kdo nakoupí v reakci na jejich nákupy se momentálně modlí, že opravdu věděli něco, co ostatní ne 😂

to je pravda 😂

Hmm, to vypadá hodně zajímavě 😎