S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Otázka za milion: Je pozdě na nákup kryptoměn?

Kryptoměny, podle některých investorů budoucnost placení...podle ostatních příliš riziková investice, do které se dlouhodobě investovat nevyplatí. V žádném případě však nelze ignorovat zhodnocení, které kryptoměny jejich držitelům v posledních letech přinesly. Bude však tato růstová rally v budoucnu pokračovat, nebo narazily kryptoměny na strop, který už nebude možné překonat? To je tak trochu otázka za milion, která odmění každého, kdo na ní najde správnou odpověď...


Od roku 2009, kdy byla vytěžena vůbec první digitální blockchainová měna Bitcoin, se na světě objevily tisíce kryptoměnových milionářů. Od té doby trh zaplavily nové kryptoměny, přičemž některé, jako samotný Bitcoin $BTC/USD, vzrostly o 1 000 %, 2 000 % nebo i více. Pravdou je, že nikdo nemůže zaručit, zda bude kryptoměna dále růst nebo klesat, protože se jedná o zcela nový trh, který není dobře definován ani regulován.

Na obou stranách však existují jasné argumenty, zda je čas nakupovat, nebo ne a my se dnes podíváme na oba tyto pohledy: 

1. Už je pozdě

Jednou z obav ze vstupu na trh s kryptoměnami vždy bylo, že vlády po celém světě zakážou možnost používaní, a dokonce i výrobu kryptoměn. Koncem května 2021 začala Čína tvrdě potlačovat těžbu Bitcoinů $BTC/USD a obchodování s nimi, což způsobilo kaskádový pád cen kryptoměn. 

Podle Borise Schlossberga, výkonného ředitele společnosti BK Asset Management, bylo hlavním důvodem tohoto zásahu to, že "čínské úřady mají zájem na tom, aby se jejich vlastní digitální měna v podobě jüanu stala hlavní zúčtovací jednotkou v čínské ekonomice".

V nedávné době zahájily vlastní zásahy i tak vzdálené země jako například Estonsko, Írán a Singapur. Pokud budou další vlády následovat jejich příkladu, poptávka a podpora Bitcoinu $BTC/USD a dalších kryptoměn by se mohla podle některých zhroutit.

https://twitter.com/MatthewJBar/status/1405925904723812364 

2. Ještě je čas 

A ted druhý pohled na věc....Ještě definitivně není pozdě 😄: Kryptoměny jsou oproti svým nedávným maximům o dost níže a objevuje se nová příležitost k nákupu. Pokud věříte, že trh s kryptoměnami je další verzí akciového trhu, možná není lepší čas na nákup kryptoměn než dnes 😁. 

Jak ukazuje historie Bitcoinu $BTC/USD a dalších kryptoměn, velké poklesy, jako je tento, nejsou vůbec neobvyklé, a přesto kryptoměna dokázala neustále šplhat na nová maxima. Pokud jste se před několika měsíci o kryptoměny zajímali, může být současný výprodej vhodnou příležitostí, jak do nich zainvestovat.

Spíše než to, že Bitcoin půjde k nule, lidé jako Cathie Woodová z Ark Investment naznačují pravý opak. Populární investiční stratég (i když trochu kontroverzní 😅) věří, že Bitcoin skutečně dosáhne ceny klidně 500 000 dolarů. 

https://twitter.com/BTC_Archive/status/1381664280316088321 

Můžeme si z Cathie dělat srandu, jak jen chceme, ale to, že za ní stojí tým stovek analytiků pravděpodobně mluví sám za sebe...Částečným důvodem jejího býčího názoru je však její přesvědčení, že správci aktiv budou nakonec alokovat až 5 % svých portfolií do kryptoměn, podobně jako to udělala její firma. 

Rostoucí fundamentální poptávka v kombinaci s fixní nabídkou a automaticky klesajícím růstem nabídky vytváří přesvědčivý argument pro Bitcoin, a i další kryptoměny jako alternativní investici pro institucionální investory.

Osobně si myslím, že nás v následujících letech čeká menší přechod, kdy budeme svědky pádu Bitcoinu, ale raketového růstu ostatních (lepších) kryptoměn, jako je například Ethereum $ETH/USD

Ohledně kryptoměn obecně ale zaujímám extrémně býčí názor a myslím si, že jejich růst a přijetí společností je jednoduše nevyhnutelné. Do kryptoměn investuji pravidelně již posledních zhruba 5 let (od roku 2017) a to samé bych doporučil i ostatním investorům.

Je na nákup kryptoměn pozdě? 🤔

Głosuj, aby zobaczyć wyniki! 270 odpowiedzi już jest!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Zaloguj się do Bulios

Zaloguj się i śledź swoje ulubione akcje, twórz portfolio i dyskutuj z innymi


Nie masz konta? Dołącz do nas

Onoo to ze Cina vytlacila taziarov urobila pre decentraliziaciu co sa tyka tazby len velke plus, kedze gro tazby BTC sa koncentrovalo v CIne. Teraz sa taziari viac rozptylili po svete a tak v konecnom dosledku Cina BTC pomohla. Ak je ponuka nieco konecna akov pripade BTC cena pri v rmaci ekon. zakonov mala stupat. Vidime vsak obrovsku korelaciu s indexom NASDAQ a kedze su akciove trhy na maximach a siroky konsenzus ocakava korekciu tak ta korekcia by este mohla prist aj na BTC a logicky tym padom aj na dalsich kryptomenach..

No, asi takhle: v kryptu jsem od roku 16. Mám pár známých, kteří se mi v červnu smáli, když BTC spadl na 28.400 USD. A já jim říkal: nakupujte! A ty trubky se mi smáli přímo do obličeje ještě víc. No, uteklo půl roku a kdo se směje dnes😁😁😁😅

Mám to úplně stejně, také lidem už roky radím aby konečně nakoupili 😄

BTC a dalsi krypto je v uplnych plenkach...jeste ma dudlika. Pozde bude za nejakych 50 let. Teprve se o nem vi a zacina mluvit. Bude mit stejny vyvoj jako zlato. Bude ho mene a mene a cena bude stoupat. Casem nebude stoupat se shodnocenim 300 procent rocne, ale jen 10 atd...kazdy by si mel alespon neco nakoupit, dokud to jde.

Ano, to by bylo opravdu skvělé 🙏

No mě by zajímalo co bude dál. Když se podíváme na začátek pandemie, tak vše vyletělo až na Měsíc. A co teď, když pandemie pomalu začne opadat? Udrží si hodnotu nebo klesne? No já myslím, že je ještě čas s nákupem.

Určitě udrží 😁

Nějaký zdroj na ty zásahy Singapuru by byl? Tady jsem našel výpis regulace a např ohledně těžby tam nic zásadního nevidím https://www.globallegalinsights.com/practice-areas/blockchain-laws-and-regulations/singapore/

Diky za odkaz, nektere z tech coinu znam, ale krome tech anonymnich XMR, ZEC me moc nenapada co FATF nevoni. Mozna u nich neni jasne, jestli se nahodou nedaji posuzovat jako cenny papir. Myslim, ze napr NEO pravidelne vyplaci neco jako "dividendy" v podobe GAS, u XML me prijde divne, ze spolupracovali s IBM a ze si tu regulatorni stranku nepohlidali.  Jinak by me docela zajimalo jakou vlastne ma FATF  autoritu, aby mohla nektera sva "doporuceni" po jednotlivych statech vymahat. Nikdo je nevolil, nikomu se nezodpovidaji a za "boj proti prani spinavych penez" se da schovat temer cokoliv;)

Partner

Není pozdě, ale jak u kterých :))

Přesně 👏

Je pozdě investovat do nekvalitních projektů, u kterých se zjistilo že jsou zbytečné;) Ty se nachází někde v propadlišti dějin a nejspíš tam také zůstanou. Revoluční BTC a případně další, které mi zatím zůstávají utajeny teprve získávají pozornost smart money a myslím, že mají to nejlepší teprve před sebou. Je klidně možné, že už tam nebude takové zhodnocení jako v případě nákupu před 10 lety ale je tam také o poznání menší riziko.

Jestli někdo ještě nezainvestoval, tak mi je ho docela líto...

Skvělé čtení!