S&P 500 ^GSPC
5,252.91
+0.08%
Meta META
$486.16
-1.56%
Tesla TSLA
$177.52
-1.28%
Apple AAPL
$171.32
-1.15%
Nvidia NVDA
$906.87
+0.48%
Microsoft MSFT
$420.27
-0.28%
Amazon AMZN
$180.14
+0.17%
Alphabet GOOG
$152.09
+0.10%

Konec propadu Bitcoinu, tento graf dokazuje, že další růst kryptoměn už je velmi blízko

Trápíte se pohledem na své kryptoměnové portfolio? Ptáte se sami sebe, zda všechno neprodat a nepřesunout peníze do jiného aktiva? Tak pozor, investiční analytik Luke Lango a jeho tým pro vás mají velmi pozitivní zprávu. Na jednom jediném grafu vám dokáží, že se můžete začít těšit na další růst krypto trhu. 

Připravte se na další růst BTC a spol.

Kryptoměnoví investoři jsou nyní na pokraji sil. A to oprávněně. Od svého vrcholu na začátku listopadu klesly ceny Bitcoinu o téměř 40 %, což představuje největší korekci tokenu od července 2021, kdy Bitcoin klesl o 50 %.

Ačkoli některé altcoiny v tomto období prudce vzrostly, většina altcoinů následovala Bitcoin níže. Celková tržní kapitalizace kryptoměn klesla za pouhé zhruba tři měsíce o 33 % z 3 bilionů dolarů na 2 biliony dolarů.

To je velmi prudký pokles. Je tedy čas ukončit býčí trh s Bitcoinem?

Těžko. Dlouhodobý potenciál kryptoměn zůstává obrovský, vezmeme-li v úvahu, že celý trh má hodnotu pouhých 2 bilionů dolarů - ve srovnání s tržní kapitalizací amerického akciového trhu ve výši 50 bilionů dolarů. I kdyby se do kryptoměn přesunulo pouhých 10 % peněz na americkém akciovém trhu, pak by celý trh s kryptoměnami mohl ze současné úrovně vzrůst 3,5×.

Mnohaletá investiční teze o kryptoměnách zůstává přesvědčivá. Nevzdávejte to kvůli malému krátkodobému oslabení.

Ale co víc, naše technická analýza naznačuje, že tento nedávný výprodej Bitcoinu může být skutečně u konce ...

Konkrétně existuje jeden graf, který se nám tento týden dostal na stůl a který velmi jednoduše a působivě ilustruje, proč by trh s kryptoměnami mohl být připraven na velké oživení.

Toto je dotyčný graf:

V podstatě jde o to, že za poslední rok celková tržní kapitalizace kryptoměnového trhu konzistentně vykazovala silnou podporu na předchozích úrovních rezistence.

Celková tržní kapitalizace dosáhla v lednu 2021 vrcholu kolem 1,1 bilionu dolarů. Přibližně na stejné úrovni dosáhla celková tržní kapitalizace dna během červencového výprodeje.

Navíc celková tržní kapitalizace dosáhla v březnu 2021 vrcholu kolem 1,8 bilionu dolarů. Přibližně na stejné úrovni dosáhla celková tržní kapitalizace svého dna během zářijového výprodeje - A právě kolem téže úrovně se znovu ocitl na dně.

Jinými slovy, výše uvedený graf ukazuje, proč je současný propad kryptotrhu možná skutečně u konce...

Z fundamentálního hlediska s tímto grafem většinou souhlasíme. Domníváme se sice, že kryptoměny zůstanou v příštích několika měsících volatilní v prostředí nejistoty ohledně politiky Federálního rezervního systému a nebetyčné inflace; zároveň se však domníváme, že jakmile Fed začne zvyšovat úrokové sazby a inflace se ochladí, kryptoměny předvedou obrovský comeback.

Máme tedy pocit, že se dnes nacházíme v tomto procesu "odlepování ode dna" - a nejlepší čas na nákup kryptoměn je právě během těchto procesů "odlepování ode dna".

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jooo teď mám volný kapitál a chci konečně něco nakoupit. Jen se bojím toho Fedu, kam se ty peníze z akcií nakonec přesunou...

Argumentaci technickou analýzou v tomto případě rozumím, ale nerozumím ve článku uvedené argumentaci fundamentální analýzou. Jak je to myšleno, tedy jak počítáte pomoci fundamentální analýzy hodnotu BTC?

To by bylo super 👍

BUY!

Haha, jak jinak 😎