S&P 500 ^GSPC
5,051.41
-0.21%
Tesla TSLA
$157.11
-2.71%
Apple AAPL
$169.38
-1.92%
Nvidia NVDA
$874.15
+1.64%
Microsoft MSFT
$414.58
+0.23%
Alphabet GOOG
$156.00
-0.21%
Amazon AMZN
$183.32
-0.16%
Meta META
$499.76
-0.09%

Tyto dvě neznámé akcie mohou v příštím roce přinést obrovské zhodnocení

Nebudu příliš chodit kolem horké kaše. Každý investor chce vidět vysokou návratnost svých investic. A čím vyšší, tím lepší. Pomoct vám k nim mohou tyto dvě akcie. 

 

Jde o to, že trhy jsou založeny na jednoduché rovnici. Pokud vsadíte na bezpečnější tituly, tzv. Large caps, pravděpodobně vyděláte. Méně, ale vyděláte. Na druhou stranu zariskujte s menšími, méně zavedenými jmény a odměny mohou být mnohem větší. Má to však háček, jedná se o riskantní hru a je mnohem pravděpodobnější, že se vám investice vypaří, když vsadíte na špatného koně.

Zde do hry vstupují analytici z Wall Street, kteří se ponořili do databáze TipRanks a zaměřili se na dvě akcie s malou tržní kapitalizací, které nejenže se podle konsenzu analytiků kvalifikují jako Strong Buys, ale také se u nich očekává, že se v příštím roce přinejmenším zdvojnásobí. Podívejme se na ně blíže.

 

AdTheorent Holding $ADTH

Ať už ji milujete, nebo nenávidíte, digitální svět bude stále běžet kupředu díky reklamě. Je to základní složka, která zajišťuje chléb a máslo tolika digitálních aktivit. AdTheorent žije v tomto digitálním reklamním prostoru. Společnost, která byla založena již v roce 2012, nabízí zákazníkům digitální mediální platformu, která využívá strojové učení k poskytování vlastních řešení pro inzerenty a marketéry.

Platforma společnosti AdTheorent využívá kombinaci několika řešení, aby mohla zákazníkům poskytovat své produkty, včetně prediktivního cílení, geointeligence, mapování digitálního/reálného prostředí a vlastního kreativního obsahu. Zákaznická základna společnosti pokrývá řadu vertikál, včetně automobilového sektoru, finančnictví, farmaceutického průmyslu a maloobchodu. Důležitým detailem, který společnost AdTheorent předurčil k nástupu nového trendu, je skutečnost, že společnost dbá na ochranu osobních údajů a běžně se vyhýbá používání souborů cookie.

Jedná se pouze o jednu z mnoha společností, které v loňském roce naskočily na vlnu SPAC. Společnost AdTheorent vstoupila na burzu v prosinci prostřednictvím fúze se společností MCAP Acquisition Corporation. Tento krok schválili akcionáři společnosti MCAP 21. prosince a ticker $ADTH se začal obchodovat 23. prosince. Tímto krokem vznikla společná společnost s podnikovou hodnotou 775 milionů dolarů; od té doby akcie klesly a AdTheorent nyní vykazuje tržní kapitalizaci 468 milionů dolarů.

Před transakcí SPAC společnost AdTheorent zveřejnila své výsledky za 3Q21. Výsledky vykázaly solidní růst, přičemž tržby i upravený hrubý zisk meziročně vzrostly o 36 %. Horní linie dosáhla 39,5 milionu USD, upravený hrubý zisk 25,5 milionu USD a čistý zisk se meziročně zvýšil o 87 % a dosáhl 1,4 milionu USD.

Analytik o společnosti AdTheorent dále říká: "Společnost obsluhuje více než 300 klientů z řad velkých reklamních holdingů, menších nezávislých reklamních agentur a značek, které se snaží přesunout své reklamní kapacity do vlastních rukou, přičemž se stále více zaměřuje na nezávislé agentury a značky, které dnes tvoří přibližně tři čtvrtiny příjmů společnosti. Vzhledem k poklesu ceny akcií oproti ceně SPAC, který do značné míry odráží širší výprodej v oblasti technologií, se domníváme, že současné ocenění vytváří atraktivní vstupní bod..."

Celkově akcie ADTH za krátkou dobu svého působení na veřejných trzích nasbíraly 4 hodnocení analytiků, všechna pozitivní, která podporují jejich konsenzuální hodnocení Strong Buy. Akcie se prodávají za 5,46 USD a průměrná cílová cena je 12 USD.


Ayala Pharmaceuticals $AYLA 

Druhou akcií, na kterou se podíváme, je biofarmaceutická společnost v klinické fázi výzkumu nových způsobů léčby rakoviny. Společnost Ayala je průkopníkem nového přístupu k léčbě rakoviny, který poskytne specifickou terapii pro pacienty s agresivními, vzácnými onemocněními. Technologie léčby společnosti je založena na inhibitorech gama sekretázy jako způsobu, jak narušit růst nádorů. Tento výzkumný podnik v klinické fázi se řadí do segmentu malých firem s tržní kapitalizací pouhých 92 milionů dolarů.

Vývojová linie společnosti zahrnuje dva kandidáty na léky. Prvním z nich je AL101 a v září loňského roku Ayala představila předběžné klinické údaje z 2. fáze studie. Předběžné údaje ukázaly 70% míru kontroly onemocnění v této dávkové kohortě.

Společnost rovněž zveřejnila předklinické údaje o prokázání koncepce přípravku AL101, které ukazují, že tento léčivý přípravek vykazuje zvýšenou aktivitu v kombinaci s již schválenými protinádorovými léčebnými přípravky pro ACC.

Nejpokročilejší klinická studie společnosti Ayala se týká přípravku AL102. Společnost nedávno oznámila, že je na dobré cestě ke zveřejnění prvních průběžných údajů z části A studie fáze 2/3 RINGSIDE. Tato klíčová studie testuje lék jako léčbu desmoidních nádorů a průběžné údaje by měly být zveřejněny v polovině letošního roku. Část B bude zahájena po výběru dávky v části A.

Klinické studie a nový terapeutický přístup jsou z pohledu Raghurama Selvaraju ze společnosti H.C. Wainwright klíčovými body.

"Podle našeho názoru představuje společnost Ayala nedoceněný příběh v oblasti precizní onkologie vzhledem k jejímu zaměření na inhibici gama-sekretázy. A vzhledem k nasazení dvou hlavních kandidátů (AL101 a AL102) v pěti dosud nevyléčitelných typech rakoviny s omezenými stávajícími možnostmi léčby..... Všechny indikace, na které se společnost Ayala zaměřuje, představují recidivující nebo metastazující onemocnění; zkoumaní pacienti jsou považováni za recidivující nebo refrakterní, u nichž bylo dosaženo omezeného nebo žádného účinku stávajících schválených léků. Proto se domníváme, že se společnost Ayala zaměřuje na dosažení účinku v oblastech s vysokou nenaplněnou potřebou," uvedl Selvaraju.

V souladu s těmito komentáři hodnotí Selvaraju společnost AYLA jako "Buy" a její cílovou cenu stanovuje na 18 USD. Tato hodnota naznačuje, že akcie budou za rok měnit majitele za ~171% prémii.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Hmmm, to jsou opravdu neznámé kousky, díky za tip 👍

👏👏