S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Cathie Wood po neúspěšném roce sází na tyto dvě akcie

Poté, co v roce 2020 překonala trh, v roce 2021 Cathie Wood neuspěla. Její zaměření na disruptivní technologické akcie znamenalo, že její společnost Ark Invest smetla lavina. To pokračuje i v roce 2022 s klesajícími cenami, které možná vstupují do medvědího teritoria. Jeden rok ale nic neznamená. Navíc - vyslechnout názor takto úspěšného investora není nikdy od věci.

 

Někteří investoři mohou pociťovat nutkání stisknout tlačítko pauzy, zatímco ceny některých akcií klesají, a to je pochopitelné. Ale taková je povaha akciového trhu. Dochází k přílivům a odlivům a nelze přesně předpovědět, kdy se nálada změní. V určitém okamžiku se příliv a odliv obrátí. To znamená, že nyní, kdy jsou ceny nízké, je skvělá doba pro investování.

ROKU $ROKU+1.6% 

Společnost Roku má dvě oblasti podnikání: segment přehrávačů, který zahrnuje prodej jejích streamovacích zařízení, a oblast platformy, která zahrnuje příjmy z reklamy a partnerství se streamovacími sítěmi třetích stran. Obchod s přehrávači se v poslední době potýká s problémy kvůli obtížnému dorovnávání prodeje od roku 2020 a také kvůli problémům s dodavatelským řetězcem. Obchod s platformami však stále prudce roste, když ve třetím čtvrtletí zaznamenal meziroční nárůst o 82 %. Obchod s platformami je také celkově mnohem větší, ve třetím čtvrtletí tvořil 86 % celkových příjmů. I proto se dá počítat s tím, že společnost Roku bude v příštích několika letech velkým vítězem.

Tradiční televizní sítě jsou podporovány příjmy z reklamy. Ale "cord-cutting" - tedy diváci opouštějící tradiční televizi ve prospěch streamingu - je stále častějším jevem a inzerenti je následují. Proto je model Roku tak přesvědčivý. Počet hodin streamování se meziročně zvýšil o 21 %, a i když se jedná o mírný pokles oproti druhému čtvrtletí, kdy lidé opět vycházejí mimo své domovy, ukazuje to na celkový posun směrem ke streamování. Počet aktivních účtů se ve třetím čtvrtletí meziročně i sekvenčně zvýšil, protože stále více lidí chce, aby se streamování stalo součástí jejich životního stylu.

Počet odstreamovaných hodin stále roste

Roku má nyní více než 200 kanálů, včetně 17 přidaných v nedávné době, které poskytují další obsah, lákají více diváků a představují konkurenční model pro inzerenty. A investuje také do vlastního bezplatného kanálu Roku, který nabízí původní program.  Streamování je obrovskou tržní příležitostí a společnost má dobré předpoklady k tomu, aby i nadále zvyšovala výdaje na reklamu ve své síti.

Přesto se akcie Roku za poslední rok propadly o téměř 60 %. Berte to jako příležitost k nákupu, ale mějte na paměti dlouhodobý obraz a neočekávejte zisky ze dne na den.

SEA LIMITED $SE-0.7% 

Sea Limited je singapurská společnost zaměřená na elektronický obchod a hry, která rychle vstupuje na nové trhy a dominuje jim. Její herní platforma Garena vydává hru Free Fire, která je nejstahovanější hrou v letech 2019 a 2020. Je stále nesmírně populární a ve třetím čtvrtletí se umístila na druhém místě v počtu měsíčně aktivních uživatelů v Google Play.

https://www.youtube.com/watch?v=oq2Rz2I11l0


Její značka pro elektronické obchodování se jmenuje Shopee a je vedoucí značkou elektronického obchodu v celé jihovýchodní Asii. V roce 2020 byla také třetí nejstahovanější nákupní aplikací na světě. Příjmy z elektronického obchodování se ve třetím čtvrtletí vyšplhaly o 134 % a hrubý objem zboží vyskočil o 81 %. V Brazílii byla aplikace Shopee spuštěna v roce 2019 a ve třetím čtvrtletí byla na tomto trhu nejstahovanější nákupní aplikací. V loňském roce byla spuštěna v Polsku, Francii, Indii a Španělsku.

Mobilní gaming se těší nevídané popularitě zejména mezi mladými

Třetí segment společnosti se nazývá Sea Money a nabízí fintech služby, jako je zpracování karet a digitální peněženky. Celkový objem plateb v tomto segmentu se ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšil o 111 % a počet platících uživatelů vzrostl o 120 % na 39,3 milionu.

Pokud se podíváme na celkové podnikání, tržby se ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšily o 122 %. Všechen tento růst má svou cenu, neboť čistá ztráta společnosti se zvýšila na propastných 576 milionů dolarů. Společnost Sea Limited má však obrovský potenciál v řadě svých služeb a silné růstové strategii. Její akcie navíc za poslední rok poklesly o 23 %. I když se v nejbližší době může nadále potýkat s problémy spolu s širším technologickým sektorem, z dlouhodobého hlediska se jedná o skvělou volbu.

Tip: ARK Cathie Woodové se vydává k zimnímu spánku

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dal bych upvote dvakrát, kdyby to šlo 😂