S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Akcie s potenciálem extrémního růstu? Ano - tyhle dvě poletí na měsíc

Na trzích je aktuálně trochu horko. Padá téměř vše - zejména krypto a velké i malé společnosti. Pro investory to ale znamená hezkou šanci investovat do společností za lepší ceny. Možná není od věci se i trochu rozšoupnout a vsadit na nějakou tu riskantní kartu. Na dva kousky s potenciálem extrémně masivního růstu se podíváme v tomto článku.

 

Inflace je na nejvyšší úrovni za poslední desetiletí, Fed se chystá zvýšit úrokové sazby a ekonomické vyhlídky jsou zkaleny nejistotou způsobenou pandemií. To znamená pro růstové akcie problémy. Ale je tu i světlá stránka věci: V době tržních turbulencí jsou společnosti s neuvěřitelným dlouhodobým potenciálem mnohem levnější. Podívejme se na dvě BRUTÁLNĚ 😂 růstové akcie podívat.

1. Cloudflare

Pokud jde o udržování bezproblémového chodu webových aplikací, je Cloudflare $NET-0.1%  jednou z nejdůležitějších společností na světě. Tato technologická jednička poskytuje služby sítě pro doručování obsahu, ochranu proti distribuovaným útokům typu DDoS (Anonymous a tak :D ) a řadu dalších cloudových služeb, které pomáhají udržovat internetovou komunikaci rychlou a efektivní.

Tenhle graf je prostě lahoda, no ne?

Rozmach této firmy je fenomenální, od roku 2016 do roku 2020 se její tržby zvyšují o 50 %. A ještě působivější výkonnost byla ve vykazovaných čtvrtletích roku 2021.

Ve třetím čtvrtletí vyskočily tržby meziročně o 51 % a společnost zvýšila počet svých velkých zákazníků (ti, kteří účtují více než 100 000 USD ročně) o 71 %. Podnik v tomto období rovněž vykázal velmi působivou hrubou marži 78,3 %.

Vzhledem k tomu, že počet webových aplikací a připojených zařízení, která k nim přistupují, se i nadále rychle zvyšuje, existuje velmi příznivá dlouhodobá poptávka po službách společnosti Cloudflare. Více než kdy jindy jsou webové aplikace pro úspěch podniků zásadní a jejich význam bude jen narůstat. Pochopitelně... :D

Společnost Cloudflare nedávno zveřejnila zprávu, ve které uvádí, že ve čtvrtém čtvrtletí došlo k masivnímu nárůstu DDoS útoků, a nejsou to jen firmy zaměřené na technologie a web. Společnost uvedla, že ve výrobním průmyslu bylo v tomto období zaznamenáno více útoků DDoS než v jakémkoli jiném odvětví.

Navzdory velmi dobrým výsledkům společnosti Cloudflare a příznivému výhledu poptávky dostalo její ocenění na frak :(, protože trh se odklonil od společností zabývajících se cloudovým softwarem. Akcie se oproti svému maximu propadly zhruba o 62 % a tržní kapitalizace společnosti nyní činí zhruba 28,5 miliardy USD. Její ocenění ve výši zhruba 29násobku může být na první pohled zastrašující. Rychle rostoucí tržby a fantastické marže ale ukazují na velký potenciál zisku a na to, že společnost Cloudfare je vybavena hvězdným motorem dlouhodobého růstu. TO THE MOON!

2. MercadoLibre

MercadoLibre $MELI+1.4%  vyniká, protože těží ze dvou masivních trendů na latinskoamerickém trhu: elektronického obchodu a fintech služeb. Ekonomická a politická nestabilita v současné době způsobuje medvědí náladu u mnoha latinskoamerických akcií, ale tento region má stále zajímavý dlouhodobý výhled a MercadoLibre je připravena na úspěch. LETS GO!

Inflace v mnoha latinskoamerických zemích je vysoká, Citigroup odhaduje celkovou míru inflace v roce 2021 na 10,6 % a Brazílie a Argentina vykazují inflaci 10,7 %, resp. 52 % (a my si tady stěžujeme :D ). Ekonomové oslovení agenturou Bloomberg odhadují, že inflace v regionu letos dosáhne zhruba 10,4 %, a rostoucí ceny v kombinaci s přetrvávajícími problémy souvisejícími s pandemií koronaviru přispívají k politickému napětí a rozdělení.

Navzdory nepříznivému makroekonomickému pozadí a zvýšené opatrnosti investorů společnost MercadoLibre nadále dosahuje dobrých výsledků. Její hlavní segmenty e-commerce a fintech služeb meziročně zvýšily tržby o 69 %, resp. 61,7 %. Celkové tržby se v minulém čtvrtletí meziročně zvýšily o 66,5 % a provozní zisk v tomto období vyskočil o 93 % a dosáhl 160,4 milionu USD.

 

Akcie MercadoLibre nyní klesly o přibližně 48 % z maxima, kterého dosáhly v lednu loňského roku. Její tržní kapitalizace činí zhruba 52 miliard USD a obchoduje se za 5,5násobek letošních očekávaných tržeb a 122násobek očekávaného zisku. Toto ocenění sice zapovídá silnou výkonnost v příštích letech, ale dobrou zprávou je, že tržní příležitost pro e-commerce a fintech služby v Latinské Americe je obrovská.

Podle zprávy společnosti Statista se jen trh maloobchodního elektronického obchodování v tomto regionu zvýší z 85 miliard dolarů tržeb v roce 2021 na 160 miliard dolarů tržeb v roce 2025 a společnost Boston Consulting Group odhaduje, že příjmy z plateb se v letech 2020 až 2025 zvýší ročně o 8,3 %. Tato dvě odvětví služeb jsou stále ještě v mnohem ranější fázi růstu ve srovnání s tím, kde se nacházejí v USA, západní Evropě a Číně, a MercadoLibre je v pozici, kdy může být velkým vítězem při jejich vývoji.

🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑

 

Nejedná se o investiční doporučení. Jde pouze o můj skromný názor s analýzou Keitha Noonana :)

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Partner

$NET-0.1% jo, $MELI+1.4% ne 😎

Uvidíme 😅

Zase bych to nepřeháněl :D Ale rozhodně to není špatný výběr. MercadoLibre už se mluví delší dobu