S&P 500 ^GSPC 5,101.03 +1.04%
Alphabet GOOG $173.57 +9.89%
Nvidia NVDA $865.39 +4.73%
Amazon AMZN $179.10 +3.13%
Microsoft MSFT $410.01 +2.75%
Meta META $439.76 -0.37%
Apple AAPL $170.41 +0.31%
Tesla TSLA $170.68 +0.29%

Tři nenápadné akcie, které v nejbližší době čeká brutální růst

Důvěra investorů utrpěla minulý měsíc velkou ránu. V důsledku toho se indexy propadly hluboko a rychle. Mnoho z nich se dle správně dle znalostí technické analýzy odrazilo od svých supportů. Několik jich ale stále čeká na svou příležitost. Některé se dokonce, zdá se, skrývají před zraky investorů a vy máte jedinečnou příležitost do nich investovat před pravděpodobným odrazem zpět vzhůru.

Zdroj

Dnes se zaměříme na tři akcie k nákupu, které se stále nacházejí poblíž úrovní podpory. Důležité je také to, že mají zdravý byznys. Jde o to, abychom eliminovali dohady a pouze odhadli potenciální růst v dlouhodobém horizontu. Žádná z nich není určena na krátkou dobu, ale pokud přijde rally, využijeme ji.

Obvykle se snažíme eliminovat události, jako je zveřejnění výsledků hospodaření v brzké budoucnosti. Jedna ze tří dnešních bude reportovat již brzy. Ale zdá se, že je dost času na to, abychom to stihli. Zbylé dvě již své výsledky hospodaření zveřejnily, takže můžeme hodnotu rozpitvat dle libosti.

Uvedené akcie se zdají být velice solidní volbou. Stále však pravidlo "všeho s mírou a rozumem". Jít nyní do všeho naplno je trochu troufalé a ponechává investorům jen málo prostoru pro chybu. Lepší je tedy zvolit klasickou taktiku postupného přikupování. Tři akcie, které se tento týden vyplatí koupit, jsou následující:

Akcie k nákupu: Intel $INTC-8.3% 

Zatímco společnosti AMD $AMD+2.6%  a Nvidia $NVDA+4.7%  se dostávají na titulní stránky novin, toto je tiše spící monstrum. Intel je v součtu dvakrát větší než jmenovaní dva. Přesto se mu prozatím nedaří podplatit investory, aby si ho oblíbili. Nakonec se ale nejspíš vrátí ve velkém stylu. Připomíná to Ford $F-1.5%  v roce 2019. Tehdy se horko těžko snažil udržet 7 dolarů za akcii. Nyní se investoři můžou přetrhnout, i když jsou její akcie třikrát dražší.

https://www.youtube.com/watch?v=RD535Z1wlMc

Nemá z toho vyplynout, že akcie INTC budou brzy na 150 dolarech. Nezaslouží si však ani jednociferný poměr ceny k zisku (P/E). V současné době má klouzavé P/E 10 a stále si na Wall Street nemůže najít příznivce. Problémem je její nedostatečný šmrnc. Důkazem toho je nevýrazný růst tržeb, zejména pokud jej srovnáte s ostatními dvěma. Vedení nakonec přijde na způsob, jak znovu získat pozornost investorů. Alespoň si to myslím...

 

Intel má peníze a technologie na to, aby se prosadil. Svět je hladový po technologiích jako nikdy předtím, takže poptávka není problém.

Pointa je v tom, že Intel má všechny nástroje a možnosti, které mají AMD a NVIDIA. Vedení musí zvednout laťku a přeorientovat pozornost investorů na to, co je důležité. Vlastnictví akcií INTC má velmi malé riziko poklesu. Hodnota 48 USD za akcii je supportem již od roku 2017.

Starbucks $SBUX+1.2% 

Během vypuknutí pandemie v roce 2020, kdy všechny podniky zavřely své dveře, se očekávalo, že Starbucks ponese mnohem horší následky. Způsob, jakým vedení společnosti zvládlo nejtěžší podmínky, byl působivý. Akcie SBUX je vhodné nakupovat při poklesech. Pokud si tedy udrží stejně schopný management.

Ze svých letních maxim již korigovala až o 25 %. Většinu z toho ne vlastní vinou, jen následovala indexy. Podnik nemá žádné problémy, které by ho trápily. Ale bývaly i doby, kdy ji kritici prodávali kvůli dlouhým frontám. Mít příliš mnoho klientů je problém, který by si přál mít každý manažer.

Návyk na kávu je životní styl, takže jejich klientela se jich pravděpodobně nevzdá. Součástí moudrosti Warrena Buffetta je vyhledávat podniky se silnou věrnou základnou klientů. Konkurenční výhoda částečně pramení z toho, že lidé jsou tvorové zvyku. Někteří lidé si pro svůj kelímek ze Starbucks klidně půjdou přes mrtvoly.

 

Z fundamentálního hlediska jsou akcie SBUX tak neprůstřelné, jak to jen jde. Tržby (až na výkyv způsobený pandemií) stále rostou. Tržby a čistý zisk jsou nyní o 15 % a 10 % větší než v roce 2019. Je zřejmé, že s podnikáním není nic v nepořádku, takže jde jen o načasování.

EBAY $EBAY+1.2% 

Pokud si akcie EBAY udrží 55 dolarů za akcii, mohou v příštích několika týdnech vzrůst na 67 dolarů. Blížící se zveřejnění výsledků to může dočasně narušit, ale za to riziko to stojí. Krátkodobá reakce na výsledky hospodaření je nepředvídatelná. Nechť nám to připomene skok společnosti Robinhood $HOOD+2.6%  při příšerných výsledcích.

Viz článek: Robinhood už klesl o 80%. Je čas nakupovat?

Jedná se spíše o krátkodobou příležitost (založenou na technických indikátorech). Na rozdíl od předchozích dvou. Přesto se fundamentálně společnosti eBay daří dobře. Společnost loni dosáhla hrubého zisku 8,2 miliardy dolarů. Navíc má P/E 3,5, což je v porovnání se zbytkem konkurence nízká hodnota.

 

Společnost eBay postrádá dlouhodobou přitažlivost extrémně růstových kolegů. Pokud se ale rychle odrazí od supportu, pravděpodobně dokáže poskytnout solidní krátkodobé zhodnocení. Technické nastavení je dostatečně lákavé a riziko poklesu by mělo být zvládnutelné. V těchto dnech jsou trhy nerozhodné a rychle se obracejí. 

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o můj názor inspirovaný analýzou Nicolase Cahineho.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

INTC si žije svoj život, nesmie kupovať konkurentov ,protimonopolný úrad usa funguje.Výskum  13 miliar.ročne,odkup vlastných akcii 20 miliar. v 2021 .Rok COVID nestabilita dodav.retazca.Patenti a monopol v roku v roku 2025 1000 dolarov ak  zachytia laserový internet.

Souhlas s tim, ze INTC je stale velmi relevantni hrac a penize ktere muze dat do hry jen tak nekdo nema, navic mu hraje do karet podpora statu. Bohuzel je ale ceka jeste trnita cesta nez se technologicky vrati na uroven Samsungu a TSMC. Novy CEO ma velke ambice, ale zaroven upozornuje, ze obrat se muze dostavit az za cca 5let, tak aby se nekteri nedivili ze to muze jit jeste slusnou chvili bokem. Kvuli investicim jim minimalne tento rok pujde dost zasadne marze dolu a vubec neni jiste, ze se ji to vrati, protoze kapacity navysuje i jeji hlavni konkurence.

Díky za super doplnění! 🙏🙏

$SBUX+1.2% ano, $INTC-8.3% ano. Ale EBAY podle mě spíš skomírá

Vyloženě špatná akcie to není. Ale jak se píše v textu - potenciál jako ty předchozí dvě nejspíš nemá no

$INTC-8.3% je přesně jak píšete - čekající monstrum ve stínu Nvidie a AMD

Yes!