S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Co dál s akciemi SoFi

Technologické akcie v tomto týdnu opět klesaly. Problémy přitom pramení z řády věcí. Investoři na WallStreet mají tento měsíc velmi nízkou důvěru v akcie. Nedůvěra pramení ze znepokojivých zpráv, které se na trhy dostávají. A tak není tedy příliš překvapivé, že mladší akcie, jako je SoFi, neustále klesají. 

 

Akcie SOFI $SOFI+2.2% jsou nyní téměř 60 % pod svým historickým maximem. Jestli je nějaká dobrá zpráva, tak ta, že jsou také asi 16 % nad svými nedávnými minimy. 

Potíže, kterými nyní prochází, nejsou zcela její vlastní vinou. Dokonce i skvělé akcie, jako je Roku $ROKU+0.3% a Meta $FB+0.5% klesají na základě silných finančních zpráv. Trhy nejprve prodávají a až poté se ptají. SOFI musí tento nápor jednoduše přečkat.

Vedení společnosti si pomalu ukrajuje svůj podíl uvnitř spotřebitelské části fintech. Tento sektor se nachází v klíčové transformační fázi, která určuje budoucí podobu odvětví. Věřte tomu nebo ne, velkou roli v tom hraje i krypto, protože svět bude přijímat inovace z něj. Pandemie katapultovala tento trend mílovými kroky kupředu.

Problémem akcií SOFI je zatím to, že nemají dostatečnou historii, aby se jim dostalo výhody. A i v tomto případě stačí vzít v úvahu, co se děje s akciemi PayPal $PYPL+0.6% . Tato společnost jede jako na drátkách a nikdy se jí nedařilo lépe. Přesto se akcie společnosti, jako by byly na cestě do záhuby.

Graf akcie SoFi od vstupu na burzu, zdroj: Google Finance

Akcie SOFI nebudou toxické navždy

Někteří medvědi na tomto trhu nemají rozum. Ti, kteří již mají dlouhé pozice na akciích SOFI, mají důvod v nich zůstat. Ostatní, kteří chtějí investovat do dobré společnosti s potenciálem, mohou začít budovat pozici. 

Fundamentální metriky u akcií SOFI jsou nejasné. Proto se budu spoléhat spíše na logiku a obchodní příležitost než na metriku poměru ceny k prodejům (P/S). I v tomto případě je P/S SOFI 18. To ještě nenaznačuje nafouknutí, zejména u mladé společnosti, jejíž současnou prioritou je růst.

Na webových stránkách společnosti jsou uvedeny příležitosti v 10 různých segmentech. To by se mělo později projevit ve větším finančním úspěchu.

Na podnikání není nic špatného

Z fundamentálního hlediska nemá žádná z těchto společností, které jsem právě zmínil, problémy s podnikáním. Všechny dosahují rekordních tržeb a tempa růstu. Považuji za zarážející, že vysoce postavení odborní investoři ještě nebouchají do stolu.

Z dlouhodobého hlediska má tak možnost vykvést do přední společnosti v oblasti finančních technologií (fintech).

Investoři by měli sledovat pásmo 14 dolarů za akcii. Tato oblast sehrála ve čtyřech různých případech velmi klíčovou roli. 

https://youtu.be/-Isqe-L5YUM

Další články: 3 růstové akcie, kterých byste se měli zbavit

Nejedná se o investiční doporučení, autorem původního článku je Nicolas Chahine. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. 

zdroj: investorplace

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

Nákupní cena je nyní zajímavá, ale máme tu nyní konkurenta v podobe Bank of America. A to právě srazilo cenu na současnou úroveň. Prosadit se může SOFI chvili trvat. A to nemluvim o vlivu současného propadu trhů v důsledku války. Investujte opatrně.

Já vidím Sofi jako budoucnost bankovnictví, rozhodně nakupuji....

$SOFI+2.2% je už nějakou chvíli moje jasná volba, určitě čas přikoupit.

akcie se nachází na velmi zajímavých úrovních :)